Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v maďarském Hajdúszoboszló v Hotelu Barátság ***

Vydejte se spolu s Tomášem, členem našeho Travelking týmu, do maďarského Hajdúszoboszló. Konkrétně do Hotelu Barátság ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobytu v maďarském Hajdúszoboszló v Hotelu Barátság ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.7.2022 - 3.7.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Barátság ***
  • Lokalita ubytování jsou: Hajdúszoboszló
  • Cestoval jsem s: Bratrem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Hajdúszoboszló jsme vyráželi z města Poprad na Slovensku. Cesta byla pohodová, téměř celou dobu jsme jeli po dálnici. Zvolili jsme trasu přes Prešov a Košice. V Prešově nedávno dokončili nový obchvat a přes Košice jsme také projeli relativně rychle, žádná omezení na cestě nebyla. Celkem nám cesta trvala přibližně 3 hodiny. Slovenskou dálniční známku máme celoroční, dá se koupit i s kratší platností (na 10 a 30 dní). Maďarskou dálniční známku jsme si koupili online a stála nás kolem 17 € (cca 425 Kč) na 10 dní. Dá se zakoupit i na čerpacích stanicích poblíž hranic.

Jak to bylo s parkováním?

S parkováním u hotelu jsme byli spokojeni. Parkovacích míst byl dostatek, a přestože byl hotel téměř plně obsazen, dokázali jsme si najít volné místo hned po příjezdu. V okolí hotelu jsou stromy, které poskytují dostatek stínu. To jsme velmi ocenili během velmi horkých dnů, protože auto alespoň nebylo tolik rozpálené. Parkování je placené a jeho cena je 1200 Ft za noc, tedy zhruba 70 Kč.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Barátság *** se nachází přímo v srdci lázeňského města Hajdúszoboszló na promenádě. I přes svou centrální polohu poskytuje okolí hotelu klidnou a tichou atmosféru. V době našeho pobytu promenáda stále procházela rekonstrukcí, a tak nám dopravní omezení mírně zkomplikovala hledání hotelu. Jsem přesvědčen, že po ukončení rekonstrukce pro nikoho nebude problém s pomocí GPS hotel najít, protože to je jedna z nejvyšších budov na promenádě.

Ubytováni jsme byli v junior apartmánu s ložnicí a obývacím pokojem. Obě místnosti disponovaly vlastními televizory a balkony. V apartmánu nechyběla ani kuchyňka vybavená spotřebiči, jako je lednice, rychlovarná konvice a kávovar. Po příchodu na pokoj nás příjemně překvapila láhev minerální vody a mísa s ovocem, které byly přichystané na jídelním stole. Koupelna byla standardně vybavena WC, sprchovým koutem a fénem. Díky tomu, že se náš pokoj nacházel téměř v nejvyšším patře, z něj byly opravdu krásné výhledy, a to především při západu slunce.

Zatím jsou klimatizované jen některé pokoje, ale postupně by měly být klimatizací dovybaveny všechny. Musím říct, že junior apartmán je jako stvořený pro pobyt rodin s dětmi, protože je opravdu prostorný. Pro naše potřeby bylo zařízení pokoje dostatečné. Škoda jen, že se v televizi nedaly naladit české ani slovenské programy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Hotelová restaurace je velmi pěkná a jako stvořená pro svatby a rodinné oslavy, protože se jedná o opravdu velké a honosné prostory. V rámci balíčku jsme měli polopenzi, která se podávala formou bohatých bufetových stolů. Ochutnali jsme jak maďarské speciality, tak pokrmy mezinárodní kuchyně. Příjemnou atmosféru u večeře dotvářela živá hudba. V rámci večeře byly k dispozici i koláče, které byly opravdu lahodné. Dále jsme si pochutnali například na hovězích líčkách a příjemným kulinářským překvapením byly zelné noky.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na promenádě v blízkosti hotelu se nachází spousta restaurací i nejrůznějších street food stánků. Vydatná polopenze v hotelu nám hlad vždy zahnala tak spolehlivě, že jsme ochutnali pouze kebab, který chutnal skutečně skvěle. V místních restauracích se podávají nejčastěji grilované speciality, těstoviny nebo třeba palačinky, které jsou v Maďarsku opravdu populární. Jeden den jsme strávily na termálním koupališti Hajdúszoboszló, kde se návštěvníci mohou občerstvit u různých bister. V nabídce byla jak obědová menu, tak třeba oblíbené langoše. My jsme si dali maďarskou pizzu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je wellness centrum s vnitřní a venkovní částí a několika bazény s léčivou termální vodou. Uvnitř je možné odpočívat v saunách (finská a parní), vířivce nebo při Kneippově kúře. Vzhledem k vysokým letním teplotám jsme namísto vnitřního wellness raději využili venkovní plavecký bazén v hotelové zahradě. Teplota vody na plavání byla ideální, takže radovánky v bazénu jsme si moc užili. V zahradě je také bar s nabídkou nápojů od kávy přes míchané nápoje až po pivo. Děti se zase mohou vyřádit na hřišti. Wellness a hotelovou zahradu hodnotím pozitivně, protože si myslím, že si na tomto pěkném prostoru najdou všechny věkové kategorie zajímavé vyžití.

Jaké další aktivity hotel nabízí?

Za večerní zábavou jsme vyrazili do hotelového U-pub baru, kde jsme si zahráli bowling. Takto strávený čas po večeři byl velmi příjemný. Hosté zde mají možnost zahrát si také biliard a objednávat nápoje všeho druhu.

Kam se vydat na výlet?

Hlavním lákadlem pro návštěvníky Hajdúszoboszló je beze sporu místní termální koupaliště. My jsme na něm strávili celý den a užili jsme si každou minutu. Součástí koupaliště jsou různé bazény včetně těch pro děti a písečná pláž, kde se budete cítit skoro jako u moře. Najdete zde také aquapark s různými atrakcemi a tobogánovým rájem pro malé i velké. Další částí jsou zážitkové lázně Aqua-palace s odpočinkovou zónu s velkým vodopádem, wellness a saunovým světem. Hlad je možné zahnat v mnoha stáncích a bufetech, kde se dá platit kartou.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Barátság ***

"Dovolenou v Hotelu Barátság hodnotím na jedničku. Hned při příjezdu se nám věnoval pan recepční, který byl velmi milý a vtipný. Pokoj byl klimatizovaný, dostatečně velký a ideální pro rodinu s dětmi. Bufetová snídaně a večeře nabízí dostatečně široký výběr jídel. Nám nejvíce zachutnaly místní koláče. K hotelu náleží wellness centrum s vnitřní a venkovní částí. My jsme během letního pobytu ocenili především venkovní plavecký bazén, kde jsme se parádně osvěžili. Večer jsme si zpestřili hrou bowlingu, což nás moc bavilo. Navštívili jsme termální lázně Hajdúszoboszló, které byly úžasné, a tak jsme v nich strávili celý den. Pobyt jsme si opravdu užili a doporučujeme ho každému.”


👍 Pobyt v Hotelu Barátság *** byl osobně ověřen Tomášem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet