Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobyt v maďarském Büku v Hotelu Caramell Premium Resort ****

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do maďarského lázeňského Büku. Konkrétně do Hotelu Caramell Premium Resort ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze relaxačního pobyt v maďarském Büku v Hotelu Caramell Premium Resort ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.3.2022 - 27.3.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Caramell Premium Resort ****
  • Lokalita ubytování je: Bük
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na relaxační pobyt jsme se vydali do lázeňského městečka Bük, které leží asi 130 km od maďarských hranic. Na pobyt jsme se vydali autem, rozhodovali jsme se jen mezi cestou přes Rakousko, anebo přes Slovensko. Dálniční známky stály téměř stejně (10 €/10 dní, cca 250 Kč). Nakonec rozhodl fakt, že online dálniční známku do Rakouska je nutno zakoupit min. 18 dní předem, zatímco na Slovensko lze koupit online známku s platností ihned. A tak jsme se vydali z Vysočiny přes Brno a Bratislavu. Po přejetí maďarských hranic se dá do Büku dojet po neplacených silnicích, my jsme však z důvodu úspory času volili cestu po dálnici, takže jsme si zakoupili i maďarskou dálniční známku (3 820 HUF/10 dní, cca 250 Kč). Cesta byla dlouhá zhruba 350 km a trvala necelé 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel Caramell Premium Resort **** má vlastní parkoviště, které je dostatečně velké a nachází se za závorou. Není nutné objednávat ho předem, je však placené - cena je ovšem rozumná (4 €/noc, cca 100 Kč). Parkoviště je schované z boční strany hotelu, při příjezdu stačí zajet dostatečně blízko závory, která se automaticky zvedne. Není nutné vyplňovat žádné formuláře, dávat si potvrzení o parkování za sklo, ani nic podobného. Při výjezdu z parkoviště, například při cestě do lázní, stačí zazvonit na zvonek recepce a závora se opět zvedne. Parkování se hradí až na konci pobytu - při check outu. V okolí je možné parkovat zdarma u blízkých supermarketů (Príma a Coop, vzdálenost cca 500 m), anebo přímo u termálních lázní Bükfürdő (1,4 km).

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Hotelu Caramell Premium Resort ****, který leží v klidné části Büku, zároveň však jen 400 m od nejbližších supermarketů a kaváren, a také jen 1,4 km od termálních lázní Bükfürdő, které sem lákají většinu cestovatelů. Hotel Caramell je opravdu rozlehlý resort, který v roce 2016 prošel rekonstrukcí a je laděn do krásného buddhistického stylu. Skládá se ze 4 budov, které jsou vzájemně propojené chodbou, takže není nutné chodit mezi nimi venkem. V budově A se nachází recepce, restaurace Mandala (kde se podávají snídaně a večeře), Buddha bar, wellness centrum Silent zone, kosmetické centrum, masáže, obchůdek se suvenýry a ve vyšších patrech pak pokoje. V budově B se pak nachází parádní wellness centrum. V budově C najdete restauraci Cardamom, Cayenne bar, bowling, fitness centrum a dětskou hernu. V budově D jsou pak prémiové pokoje a léčebné centrum.

Hned po příjezdu se nás ujala milá paní na recepci, která nám vysvětlila, kde co najdeme, upřesnila nám otevírací dobu restaurací i wellness a dala nám kartu od pokoje. Ten byl opravdu nádherný a prostorný. Vybaven byl velmi moderně, doplněný o buddhistické dekorace. Matrace byly tvrdé a spalo se na nich skvěle, na výběr byly hned 3 velikosti polštářů a skvělý byl také balkon s posezením. Součástí našeho pokoje byla koupelna, ve které se nacházel jak sprchový kout, tak vana. Nechyběla ani základní kosmetika a fén.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze formou bufetu, která se podávala v restauraci Mandala. Snídaně byly k dispozici od 7:00 do 10:00 hodin a výběr byl opravdu bohatý. Nechyběl teplý bufet se slanými pokrmy - vajíčka na různé způsoby, klobásy, párečky, fazole v rajčatové omáčce. K dispozici byl také kuchař, který na přání přichystal pokrm dle výběru - nejčastěji různé omelety, grilovanou zeleninu, apod. Potom klasika jako čerstvé pečivo (sladké i slané), sýry, uzeniny, zelenina, pomazánky, cereálie, jogurty, čerstvé i sušené ovoce. Nadstandardní byl také teplý bufet se sladkými pokrmy - lívance s ovocnou omáčkou, ovesná kaše, krupicová kaše a koutek s bezlaktózovými variantami (rostlinná mléka, bezlaktózové jogurty a másla, apod.). Z nápojů nechyběla káva, několik druhů džusů, voda a příjemně mě potěšil bohatý výběr kvalitních sypaných čajů.

Také z večerních bufetů si vybral každý. Na výběr byly 2 druhy polévek (masová a vegetariánská), dále nechyběla ryba (např. losos), kuřecí, vepřové i hovězí maso, vegetariánská varianta (smažený květák či brokolice) a různé přílohy, ať už klasické jako brambory a rýže, či méně tradiční jako špecle. K tomu samozřejmě spousta zeleniny, salátů a bohatý výběr dezertů, které připravuje sousední cukrárna Villa Rosato. Zajímavý byl výběr sýrů a uzenin (kvalitních), který byl doplněn o sušené ovoce a hroznové víno. Nápoje k večeři jsou za příplatek a vybírají se z lístku, který je k dispozici na každém stole, následně se platí při check outu.

V odpoledních hodinách se v Buddha baru každý den podává domácí koláč, který si můžete vychutnat zadarmo, a to jen tak, anebo si k němu doobjednat některou z káv či jiných nápojů. My jsme vyzkoušeli také druhý bar - Cayenne bar, kam jsme si zašli zahrát bowling a ochutnat některé z koktejlů.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během pobytu jsme z hotelu nevystrčili ani nos, takže jsme žádnou místní kavárnu či restauraci neměli možnost vyzkoušet. Hned vedle hotelu je však cukrárna Villa Rosato, zhruba 400 m pak Cafe Oh lala.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum v hotelu bylo opravdu parádní a za nás i lepší než termální lázně, které jsme také navštívili. Relaxační zóna v hotelu má rozlohu přes 2 000 m² a skládá se z několika částí. V budově A se nachází tzv. Silent zone, tedy tiché wellness centrum určené pouze pro dospělé. Nachází se tu dva bazény s termální vodou (jeden o teplotě 34-36 °C, druhý pak 36-38 °C), tepidárium, infra sauna, turecká pára a spousta lehátek k relaxaci. Projít se odtud dá také do venkovní zahrady s posezením a jezírkem.

Druhá část wellness se nachází v budově B. K dispozici je tu větší zábavně-relaxační bazén, který najdete ve vnitřní části. K dispozici je také velký venkovní bazén, ale ten byl během našeho pobytu ještě mimo provoz. Nechybí ani bazének pro děti a lehátka - jak ve vnitřní, tak ve venkovní části. Dále je tu Wellness bar, kde si můžete objednat různé nápoje a oběd či odpolední svačinku. Ve druhém patře se pak nachází saunový svět - finská sauna, parní kabina, bio sauna, aroma sauna, infra kabina, bylinná sauna a solná místnost. V největší ze saun se pak pravidelně konají saunové rituály.

Wellness centrum nás opravdu nadchlo, ale vzhledem k velké oblíbenosti hotelu a náporu hostů, je ideální využívat bazény a sauny ve chvílích, kdy je většina z nich v lázních či restauraci - tedy ráno během snídaní, v poledne, anebo potom večer v čase večeře.

Při check inu na recepci obdržíte kartičky, které je potřeba na wellness recepci vyměnit za župany a ručníky. Na konci pobytu župany a ručníky vrátíte, dostanete kartičky zpět a vrátíte je spolu s kartou od pokoje.

Jaké byly procedury?

Během pobytu jsem vyzkoušela některé z procedur, které hotel nabízí. Objednala jsem si je už předem na e-mailu hotelu a dobře jsem udělala, protože v den příjezdu jsem si všimla, že se někteří hosté snažili rezervovat masáž na sobotu, ale nejbližší volné termíny byly v neděli, kdy většina už zase odjížděla. Rezervace předem má také další výhodu - slevu ve výši 10 %. První procedura byl hodinový kosmetický rituál, který probíhal v budově A, v kosmetické části. Personál zde byl velmi milý a samotná procedura byla opravdu fantastická. Následně jsem se vydala do druhého patra budovy A, kde se nachází masáže. Z této procedury jsem byla o něco méně nadšená, protože jsem zapomněla při rezervaci nahlásit, že si přeji masérku a i přesto, že jich zde bylo dost, všechny už měly plno a tak mi přidělili maséra.

Jaký byl servis pro děti?

Ačkoli jsme na pobyt cestovali ve dvou, nemohla jsem si nevšimnout všech atrakcí, které v hotelu mají pro děti připravené. Ve wellness centru je to dětský bazének s atrakcemi, na recepci zase prospekt, který nabízí animační program probíhající v různých časech, dále prostorná dětská herna, kterou díky fotbálku využívali i starší hosté. Před hotelem zase parádní lanové centrum.

Kam se vydat na výlet?

V samotném Büku se určitě vydejte do termálních lázní Bükfürdő, ty jsou od hotelu vzdálené jen 1,4 km. My jsme využili odpolední vstupné, které po 15:00 stojí méně. Za lístek do lázní a saunového světa jsme dali 6 100 HUF (cca 400 Kč). Velkou výhodou je, že ceník, prospekty i mapka v areálu lázní je ve více jazycích a nechybí ani čeština. Velkou nevýhodou je, že personál vůbec nemluví anglicky, takže když jsme kupovali lístky, paní pokladní se nám něco snažila vysvětlit německy. Následně jsme zjistili, že v lázních nejsou klasické šatny, ale funguje zde trošku postaru paní šatnářka, která přijme věci do úschovy jen za úplatu 700 HUF (cca 45 Kč). Forinty jsme u sebe neměli, eura mi paní odmítla vzít, anglicky se s ní domluvit nedalo, a tak jsme museli po lázních neustále nosit všechny naše věci, což zážitek trochu pokazilo. K dispozici jsou tu jak léčivé, tak klasické bazény s horkou vodou, otevřen byl i jeden venkovní. Moc se nám líbil saunový svět, který byl oproti lázním modernější a klidnější.

Za návštěvu stojí také Neziderské jezero (60 km), to už je poněkud dál, takže doporučuji zastavit se zde cestou do, anebo z Büku.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Caramell Premium Resort ****

“V hotelu jsme si užili parádní víkendový pobyt. Nadšeni jsme byli z krásného prostorného pokoje s pohodlnou postelí, vynikající bufetové stravy, velkého wellness centra s termálními bazény i saunovým světem, a já osobně i z kosmetické procedury. Potěšila nás i možnost zahrát si bowling a ochutnat místní koktejly. Za návštěvu stojí i místní termální lázně.”


👍 Pobyt v Hotelu Caramell Premium Resort **** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet