Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouských Vysokých Taurách v Hotelu Wasserfall ***

Vydejte se spolu s Kristy, členkou našeho Travelking týmu, do rakouského Národního parku Vysoké Taury. Konkrétně do Hotelu Wasserfall ***. Jaká byla cesta, ubytování, strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouských Vysokých Taurách v Hotelu Wasserfall ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Hotel Wasserfall *** leží ve vesničce Zeller-Fusch v srdci rakouského Národního parku Vysoké Taury. Potěšilo mě, že ačkoliv se nachází v horách, je skvěle dostupný. Na pobyt jsme s přítelem vyjížděli z Brna a většinu cesty jsme jeli po dálnici. Až k hotelu pak vede klasická silnice. Celkově nám cesta autem trvala něco přes 5 hodin. Pokud stejně jako my pojedete přes Salzburk, doporučuji po cestě zastavit u krásného malého jezera Mondsee. Kolem vodní plochy je krásný park a promenáda, takže ideální příležitost si po cestě trochu protáhnout nohy a pokochat se výhledy. :)

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme přímo u hotelu. Venkovní a nehlídané parkování bylo v ceně pobytu a nebylo třeba jej předem hlásit, míst bylo dost.

Kde jsme se ubytovali?

Okolí hotelu bylo nádherné. Hotel Wasserfall *** se nachází v údolí mezi horami, jen kousek od nejvyšší rakouské hory Grossglockneru. My jsme si bohužel panoramata moc neužili, protože nám téměř celou dobu pršelo a hory se schovávaly v mlze. Když se ale občas vyjasnilo, stálo to za to. Za hezkého počasí to musí být opravdu úžasné. Lokalita je perfektní na turistiku – vede odtud spousta turistických i cyklistických tras. Hotel dostal své jméno podle krásných vodopádů, které jsou jen kousek od něj a dá se k nim udělat parádní procházka.

Ubytování bylo takové rodinné, což nám naprosto vyhovovalo. Měli jsme standardní dvoulůžkový pokoj, který byl čistý a uklizený. Vybavení bylo základní, ale dostačující – postel, stůl, křesílko a velká skříň. V pokoji byla i televize, ale tu jsme ani nezapnuli. Koupelna byla zrekonstruovaná, moderní a krásně čistá. Milá pozornost, která po dlouhé cestě potěšila především přítele, byly dvě mini čokoládky Milka, které nás po příjezdu čekaly na nočních stolcích.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi, tedy bufetové snídaně a tříchodové večeře se salátovým barem. Musím přiznat, že jsme se z pobytu vrátili pěkně přecpaní. Jídlo bylo tak výborné, že by byla škoda neochutnat od všeho aspoň trošku. V rámci bufetových snídaní byla v nabídce taková klasika, ale obohacená o různé drobnosti, které nám udělaly radost. Sladká jídla bylo například možné obohatit o různé oříšky a semínka, ze slaných variant byly vynikající domácí pomazánky. Pečivo bylo čerstvé, křupavé a moc chutné, stejně jako všechno ostatní. Výborná byla i domácí bublanina s třešněmi. Jako milovníci kávy jsme ocenili, že byl k dispozici automatický kávovar, kde si mohl každý udělat kávu podle svého gusta (i co se množství týče :)).

K večeři jsme si vybírali jídlo z meníčka. Celkově byly k večeři vždy tři chody, takže jsme měli co dělat, abychom to všechno snědli. Jídla bylo zkrátka opravdu dost, takže o salát a dezert jsme se většinou podělili. Přítel vyzkoušel holandský a vídeňský řízek, každý den s jinou přílohou a oba byly výborné (a obrovské). Já jsem si dala těstoviny se smetanovou houbovou omáčkou a jelení guláš. Chuťově bylo vše naprostá pecka, jen maso v guláši se zrovna moc nepovedlo a bylo tuhé. Jinak ale nemůžeme nic vytknout. Dezert jsme si nevybírali, byl jeden stejný pro všechny. Moc nás pobavilo, když se nás (už úplně plných) obsluha zeptala, jestli si dáme „pie“ (anglicky koláč). My jsme odpověděli, že malý koláč tedy ještě zvládneme, a oni nám vzápětí přinesli obrovský klín smetanovo-citrusového dortu. Ale nelitovali jsme, byl výborný! Jinak jsme se v restauraci cítili příjemně, byla zařízená v alpském stylu a všude kolem na nás koukali vycpaní svišti. :)

Jak jsme se najedli v okolí?

Mimo hotel jsme se nestravovali, bohatě nám stačila strava z polopenze.

Kam se vydat na výlet?

Kvůli počasí jsme bohužel nemohli vyrazit na žádnou pořádnou túru, ale i tak bylo v okolí pořád co dělat. Velkou výhodou v tomto byla slevová karta SommerCard, kterou jsme měli v balíčku, a díky které jsme měli spoustu věcí zdarma, nebo se slevou. Z toho, co jsme viděli, tedy určitě doporučujeme navštívit:

Grossglocknerská vysokohorská silnice – se SommerCard máte vjezd zdarma, takže hodně ušetříte. Dechberoucí výhledy na okolní hory včetně Grossglockneru si během jízdy užijí i ti, kdo neradi chodí pěšky. Počítejte s tím, že cesta i se zastávkami zabere třeba i dvě hodiny, takže je dobré si na to vyhradit více času a pořádně si to užít. Největší radost jsme měli asi z toho, že jsme nahoře viděli živé sviště! ❤️

Krimmelské vodopády – nádherné obrovské vodopády asi tak hodinu cesty autem od Fuschu. Dá se udělat i delší výstup, až k hornímu vodopádu, ale protože pršelo, šli jsme si prohlédnout pouze ten spodní. Se SommerCard máte opět vstup zdarma.

Vodní centrum v Krimmlu – nachází se hned u vodopádů a i tady je se SommerCard vstup zdarma. Centrum má vnitřní a venkovní část, přičemž ta vnitřní je něco jako interaktivní muzeum a ta venkovní jako takové vodní „hřiště“, kde si můžete vyzkoušet různé triky a hry s vodou. Pobaví se tu děti i dospělí – nás to bavilo moc, a to jsme tam šli v dešti! :)

Soutěska Sigmund Thun Klamm a jezero Klammsee – kousek za Kaprunem je nádherné jezero a soutěska, kterou určitě stojí za to si projít. A nad jezerem je perfektní vyhlídka, odkud se dají pořídit nádherné fotky.

Hrad Kaprun – krásný, ale opomíjený hrad nad městečkem Kaprun.

Jezero Zell am See – známý turistický cíl. Mimo sezónu tady ale není moc co dělat, takže můžeme doporučit jen procházku kolem jezera.

Gerlos Alpenstrasse – další horská silnice, která začíná u Krimmelských vodopádů. Tady jsme bohužel neměli štěstí na výhledy, protože nám pršelo a byla mlha, ale věříme, že to taky stojí za to.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Wasserfall ***

“Pobyt jsme si i přes špatné počasí moc užili. Personál hotelu byl moc milý a veselý. Snadno jsme se dorozuměli anglicky. Všechno, co jsme měli v balíčku, nám sami hned nabídli a nic jsme si nemuseli vyptávat. Pokoj byl naprosto dostačující, čistý a pohodlný. Příjemným bonusem byl balkón, který bychom si ale asi mnohem více užili v hezkém počasí. Největší pecka byla určitě strava – na všem jsme si moc pochutnali a jídla bylo tolik, že jsme ho skoro ani nemohli všechno sníst. Z balíčku jsme využili hlavně slevovou kartu Nationalpark Sommercard, díky které jsme měli na spoustu míst vstup zdarma. A největší zážitek? Rozhodně vysokohorská silnice Grossglockener Hochalpenstrasse, s úžasnými výhledy a velkou šancí potkat sviště! :) .”


👍 Pobyt v Hotelu Wasserfall *** byl osobně ověřen Kristýnou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet