Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Orient Palace Hotelu *** s neomezeným wellness

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do zámeckého Orient Palace Hotelu *** ve Vratislavi. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Orient Palace Hotelu *** s neomezeným wellness

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.7.2023 - 6.7.2023
  • Ubytovány jsme byly v: Orient Palace Hotelu ***
  • Lokalita ubytování je: Vratislav
  • Cestovala jsem: S kamarádkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autobusem

Kam a jak jsme jely?

Do Vratislavi jsme jely z Brna s Flixbusem, zpáteční jízdenka stála 700 Kč pro jednu osobu. Cesta zabrala přibližně 4,5 hodiny i s jednou krátkou přestávkou. Po příjezdu do Vratislavi jsme si z autobusové zastávky vzaly Uber, do hotelu jsme dojely za 20 minut a cesta nás stála 150 Kč –⁠ cena byla prakticky stejná jako za dvě jízdenky MHD. K hotelu se dá dojet i příměstským autobusem, ale v létě autobusy nejezdí dost často, proto jsme volili tuto pohodlnější možnost.

Kde jsme se ubytovaly?

Elegantní butikový Orient Palace Hotel ***, který se nachází cca 11 km od centra Vratislavi, sídlí v budově paláce z 19. století s vytříbenými interiéry zařízenými v orientálním stylu. Před budovou se nachází prostorné parkoviště a malá zahrada s místem k odpočinku. Již při vstupu do hotelu na vás dýchne jedinečná atmosféra Orientu i nádherná vůně linoucí se kolem. O skvělou dovolenkovou náladu se potom postará velmi příjemný a ochotný personál.

Byly jsme ubytovány v útulném pokoji. Postel byla velká a pohodlná s antialergickými peřinami a polštáři. V pokoji byl dále pracovní stůl, krásná dřevěná skříň v indickém stylu a také luxusní koupelna vyvedená v indickém mramoru. Jediné, co se nám příliš nelíbilo, byl výhled z pokoje, odkud jsme viděly rovnou na sousední bytové domy.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Během našeho pobytu jsme měly snídaně podávané formou bufetu, kde si každý našel něco dobrého – míchaná vajíčka, palačinky, párky, wrapy se zeleninou, různé saláty, samostatný stůl s různými druhy snídaňových cereálií, jogurty, smoothies. Na dalším stole jsme si mohly nabrat domácí paštiku s brusinkami, různé sýry, výborné uzeniny či uzenou makrelu. Samozřejmě nechyběla zelenina ani dipy, sezónní ovoce, výborný domácí chléb a malinké buchtičky, které byly ještě teplé. Z nápojů tu byly džusy, voda s ovocnou infuzí a výtečná káva z kávovaru. Co nás překvapilo, byly vynikající domácí koláče, jako například tvarohový, čokoládový a ořechový.

Večeře byla tříchodová, na začátek jsme si mohly vybrat z polévky nebo salátu, u druhého chodu jsme měly na výběr ze dvou možností – zvolily jsme grilovaná kuřecí prsa, pečené brambory a salát, jako dezert potom zmrzlinový pohár. Další den jsme si daly bramborovou polévku, krůtí řízky se zeleninou a bramborovou kaší se salátem a jako dezert náš oblíbený tvarohový dort.

V hotelové restauraci se podávají vynikající jídla inspirovaná indickou a polskou kuchyní v modernizované verzi.

Jak jsme se najedly v okolí?

Během našeho pobytu jsme samozřejmě nemohly vynechat ochutnávku pirohů. :) Na doporučení jsme se vydaly do centra Vratislavi na náměstí Rynek, kde jsme navštívily restauraci Konspira, zaměřenou na polská jídla. Ochutnaly jsme pirohy s tvarohem, brambory a masem a také místní pivo a podpiwek (tradiční kvašený nápoj). Atmosféra restaurace nás přenesla do 80. let minulého století, celá restaurace je do detailu udržovaná v tomto stylu. V televizi dokonce hrála pohádka Jen počkej, zajíci!, kterou si jistě každý pamatuje z dětství. :) Tip: V přízemí restaurace se nachází i tajná místnost, kterou najdete, když otevřete dveře od skříně.

K večeru jsme zamířily na skleničku do jedinečného podniku Regional Pub Święty Jan. Hospoda se nachází v samém centru Rynku a její interiér na mě udělal obrovský dojem. Od prvního kroku jsem si připadala jako v muzeu, kde je celá výzdoba tvořena mimořádně cennými exponáty. Celé je to originálně promyšlené a je zde vidět pozornost věnovaná i tomu nejmenšímu detailu. Neobvykle upravený strop, historické obrazy, dobový zdobený nábytek, folklórní prošívání na židlích, krásné sochy, zrcadla, bar, vitríny s alkoholem, vitráže, senzační lustry a jemné červené podsvícení vás přenesou do úplně jiné dimenze.

Během pobytu ve Vratislavi byste měli ochutnat také proslulé vratislavské preclíky, které se vyrábějí v několika verzích s mákem, sezamem nebo s bílou čokoládou a pistáciemi. Výborné preclíky, koblihy s růžovou marmeládou i borůvkové palačinky plné čerstvých bobulí můžete ochutnat v Chlebotece, která má po celé Vratislavi několik poboček. Pro milovníky kávy doporučuji kavárnu Blossom Café, kde si kromě efektně připravené kávy užijete i posezení v útulném interiéru či na zahrádce plné květin.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V suterénu budovy se nachází malé a útulné wellness centrum, kde je bazén, jehož voda neobsahuje chlór, a je tedy bezpečná pro pokožku i oči, a dvě malé sauny – suchá a parní. K dispozici je také sprcha pro osvěžení a čtyři lehátka, na kterých můžete relaxovat. Wellness má příjemnou atmosféru a v člověku hned navodí uvolněný pocit.

Na výběr je také široká nabídka masáží, které je nutné si předem objednat.

Kam se vydat na výlet?

Druhý den jsme se po snídani vydaly na prohlídku Vratislavi, zejména vratislavské Staré Město skrývá mnoho míst, která stojí za objevení. Tržní náměstí je obklopeno přesně 60 krásnými měšťanskými domy a hned vedle se nachází náměstí Plac Solny, kde se koná květinový trh. Právě tam jsme narazily na útulnou hospůdku Bułka z masłem, která je zařízená v boho stylu. V nejstarší historické části Vratislavi jsme navštívily katedrálu sv. Jana Křtitele – jedná se o první čistě gotický kostel v Polsku.

Následovala procházka podél řeky Odry, kde je mnoho půvabných míst a také velké množství mostů (je jich více než 100). Samozřejmě jsme potkaly i několik vratislavských trpaslíků. :) V současné době je po Vratislavi roztroušeno více než 400 bronzových sošek trpaslíků. Počet neustále roste a turisty z celého světa láká touha najít co nejvíce těchto milých stvoření. Každý trpaslík má své jméno a charakteristické rysy, díky čemuž je hledání trpaslíků nejen skvělou zábavou, ale také příležitostí k poznání historie a kultury Vratislavi.

Opravdu lituji, že na prohlídku Japonské zahrady nám již nezbyl čas, už tak jsme během našeho objevování památek ušly zhruba 20 km za den. Určitě ji ale zařadíme na program při další návštěvě tohoto krásného města.


Závěrečné hodnocení pobytu v Orient Palace Hotelu ***

“Pobyt v Orient Palace Hotelu *** splnil naše očekávání na jedničku. Již při vstupu na vás dýchne orientální atmosféra, a to nejen díky nádherné vůni, která se šíří celým hotelem, ale také díky pohádkové výzdobě jako z Tisíce a jedné noci a dřevěnému vyřezávanému nábytku v indickém stylu. Potěšila nás velmi chutná snídaně formou bufetu s nepřeberným množstvím variant i výtečná večeře o třech chodech s dezertem ve formě výborných domácích zákusků. Wellness s bazénem a dvěma saunami mělo skvělou atmosféru a úžasně jsme si zde odpočinuly po celodenním objevování krás Vratislavy.”


👍 Pobyt v Hotelu Orient Palace Hotelu *** byl osobně ověřen Anetou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet