Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Karlových Varech ve Spa Resortu Sanssouci ****

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Karlových Varů. Konkrétně do Spa Resortu Sanssouci ****. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Karlových Varech ve Spa Resortu Sanssouci ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 6.3.2022 - 8.3.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Spa Resort Sanssouci ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na zimní lázeňsko-aktivní pobyt jsme se vypravili do Karlových Varů. Přesněji do Spa Resortu Sanssouci ****, který se nachází poblíž historického centra Karlových Varů. Nejpohodlnější a nejrychlejší pro nás byla cesta autem, takže pro tu jsme se také rozhodli. Do Karlových Varů jsme jeli něco přes 3 hodiny (ze Žďáru nad Sázavou, ze kterého jsme vyráželi, je to zhruba 283 km dlouhá cesta).

Jak to bylo s parkováním?

Spa Resort Sanssouci **** se skládá celkem ze 3 budov - Blue House, Green House a Villa Mercedes. Z toho Blue House a Green House nabízejí také možnost parkování - venkovního i garážového, a to za příplatek. My jsme byli ubytováni v části Blue House, nicméně parkoviště zde bylo plně obsazeno, proto jsme byli vysláni zaparkovat ke Green Housu. Po příjezdu je však nutné nejprve zajít na recepci budovy, kde budete ubytováni, absolvovat check in, vyplnit parkovací kartičku a tu poté dát za sklo auta, až potom jeďte zaparkovat na určené parkoviště, ať nemusíte běhat od auta na recepci a zase zpátky. Parkovat je možné také na ulici, nicméně během našeho pobytu zde byla místa neustále obsazena.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli ve Spa Resort Sanssouci ****, který je složen ze 3 budov, a to Blue House, Green House a Villa Mercedes. My měli pokoj v budově Blue House, kde bylo ubytováno nejvíce hostů, zde byla také otevřena restaurace, kde se podávala polopenze, nachází se tu také hlavní recepce, recepce na objednávání procedur, kavárna a probíhají zde některé z procedur (masáže, fyzioterapie, apod.). Ve Ville Mercedes se pak nachází wellness centrum a probíhají zde také procedury (koupele a další) a v Green House jsou pak další pokoje, procedury, restaurace (byla zavřená) a menší recepce. Hotely nejsou přímo vedle sebe, ale spíše pod sebou (v kopci). Pozitivní zprávou však je, že všechny budovy jsou propojené podzemní chodbou, takže mezi nimi můžete snadno přecházet a vyjít z pokoje do wellness či na procedury v županu.

Pokoj byl prostorný, laděný do zelené, bílé a červené barvy. Součástí byla manželská postel, která měla opravdu pohodlné matrace, posezení (stoleček s křeslem), psací/kosmetický stolek s židlí, spousta skříní, aby si hosté, kteří přijeli na delší pobyty, měli kam uložit všechny věci. Dále tu byla televize, minibar (ceník nebyl k dispozici v papírové podobě, ale po zapnutí televize a naladění kanálu č. 1 se načte program s informacemi o hotelu, a to včetně ceníku minibaru) a set na přípravu kávy a čaje. Mínus bylo to, že k setu nebyla ani jedna kapsle či sáček čaje, ty se daly dokoupit v kavárně za poplatek 10 Kč/kus. Potěšil nás balkón s posezením, ze kterého byl krásný výhled na architektonický skvost - Hotel Imperial ****, okolní budovy a přírodu Karlových Varů.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze formou bufetu, která se podávala v Restauraci Charleston v 1. patře Blue Housu. Plus bylo, že snídaně se podávali až do 10:30 hodin, což není obvyklé, ale ten, kdo si rád přispí, tuto možnost jistě ocení. Na snídani si vyberou milovníci sladkých, slaných, teplých i studených snídaní - různé druhy pečiva, sýrů, salámů, vejce na různé způsoby (omelety, vařená, volská oka), párky, klobásy, opečená slanina, palačinky, lívance, ovesná/krupicová/rýžová kaše, cereálie... K tomu automatové nápoje - káva, čaj, džusy a voda. U snídaně ani večeře nechybělo několik druhů ovoce a zeleniny. Na večeři byl vždy výběr z několika druhů mas (kuřecí, vepřové, hovězí, mleté), k tomu vždy jedno vegetariánské jídlo (tofu, květákové placky), jedno sladké jídlo (povidlové taštičky, šulánky s mákem), několik druhů příloh a také studený bufet se sýry, salámy, saláty a pečivem. Slaběji hodnotím dezerty, které nebyly dobré a atmosféru v restauraci, kde neustále křičely a pobíhaly mezi stoly děti, bohužel personál toto nijak neřešil.

Součástí hotelu je také Blues Café v přízemí hotelu, kam jsme zašli na kávu. Výběr nápojů byl skvělý a přijatelné byly i ceny. Menší problém byl opět s dezerty, protože když jsem se obsluhy ptala na složení, tak museli přiznat, že vůbec netuší, že jsou dezerty kupované od externího dodavatele, což je v případě potravinové alergie celkem nepříjemné. V kavárně také obdržíte welcome drink (pokud je součástí balíčku). Na recepci při check inu dostanete poukaz na welcome drink, s tím si následně zajděte do Blues Café - nutno uplatnit v den příjezdu. Welcome drink je prý pokaždé jiný, mi obdrželi sklenku dobrého sektu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Přímo v Karlových Varech jsme jen ochutnávali místní prameny a koupili si horkou lázeňskou oplatku. Během výletu jsme se občerstvili na hranici mezi Českem a Německem, ve stánku s názvem Na Celnici, ale skvělou nabídku neočekávejte - čaj, turek, párek s chlebem. Během výletu do Plzně jsme se pak zastavili v mexické restauraci Pancho's, kde jsme si dali enchiladas a churros. Jídlo bylo vynikající a určitě místo doporučuji.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum se nachází ve Ville Mercedes, do které se dá dostat z Blue House i Green House podzemní chodbou. Na recepci wellness je nutné vzít obě přístupové karty od pokoje, výměnou za ně dostanete ručník, prostěradlo do sauny a klíček od šatny. Součástí wellness je velký bazén s chrliči - část se využívá k plavání a část je relaxační, vířivka, která byla bohužel velmi malá, Kneippova koupel na nohy a dvě sauny. Ve všední dny v bazénu několik hodin probíhá v rámci programu skupinové cvičení - v těchto časech se do wellness jít nedá. Za nás bylo ideální wellness centrum navštívit v čase večeří, kdy zde bylo nejméně lidí. V ostatní časy zde bylo opravdu plno a relaxační atmosféru narušovaly křičící děti, které stříkaly vodu na všechny kolem a z vířivky si udělaly dětský bazének.

V balíčku jsme měli také dvě procedury - minerální koupel a částečnou masáž. Rozpis procedur jsme dostali při check inu, takže pokud byste si chtěli časy určit předem, je dobré kontaktovat recepci alespoň týden před pobytem a časy si s nimi domluvit. Personál ve wellness byl velmi milý a příjemný a obě procedury byly parádní. Příště bych si jich rozhodně objednala více - nad rámec balíčku.

Kam se vydat na výlet?

Samozřejmě doporučuji projít historické centrum Karlových Varů, které rozhodně stojí za vidění. Přímo u hotelu je zastávka autobusu, který jezdí každou půl hodinu a do centra vás doveze během 5 minut.


Závěrečné hodnocení pobytu ve Spa Resortu Sanssouci ****

“V Karlových Varech jsme byli poprvé a pobyt se nám velmi líbil. Hotel stojí v pěkné části nedaleko centra s kolonádami a výhledem na okolní hotely a do přírody. Na pobytu mě nejvíce nadchly procedury - koupel a masáž, příjemná byla i relaxace ve wellness centru s bazénem a vířivkou nebo posezení v kavárně. Pokoj byl opravdu prostorný, pohodlné postele a balkon s posezením byly příjemným bonusem. Slaběji hodnotím stravu. Za výlet rozhodně stojí centrum Varů, kolonády nebo nedaleká Plzeň s pivovarem.”


👍 Pobyt ve Spa Resortu Sanssouci **** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet