Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu NH Collection Prague **** s welcome drinkem a lanovkou

Vydejte se spolu se Cindy, členkou našeho Travelking týmu, do Prahy. Konkrétně do Hotelu NH Collection Prague ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu NH Collection Prague **** s welcome drinkem a lanovkou

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.7.2023 - 3.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu NH Collection Prague ****
  • Lokalita ubytování je: Praha
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Prahy do Hotelu NH Collection Prague **** jsme se vydali autem z Brna. Celou cestu jsme jeli po dálnici D1 a provoz byl naštěstí plynulý. Máme zakoupenou roční dálniční známku, takže jsme již nemuseli nic přikupovat. Přímo do hotelu nám cesta trvala 2 a půl hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

V hotelu se nachází garážové parkoviště. Parkoviště je však veřejné, takže není možné parkovací místo předem rezervovat. Našli jsme ale hned několik volných míst a podařilo se nám zaparkovat. Parkování je zpoplatněno.

Kde jsme se ubytovali?

Adresu hotelu jsme zadali do navigace – cesta tak byla velmi snadná. Parkovali jsme v garáži partnerského Hotelu NH Prague City. V přízemní garáži jsme došli k lanovce, která nás vyvezla do rezervovaného Hotelu NH Collection Prague ****. Mezi dvěma zmíněnými hotely se nachází menší parčík Mrázovka, pokud vás neláká jízda lanovkou, můžete ji vynechat a místo ní si užít příjemnou procházku zelení. Rodiny s dětmi jistě ocení, že se zde nachází dětské hřiště.

Kousek od hotelu, přibližně 10 minut chůze, se nachází nákupní centru Anděl a také tramvajová zastávka a stanice metra. Pohodlně jsme se tak dojeli tramvají až na zastávku Malostranská pod Pražským hradem odkud jsme již pokračovali v cestě pěšky.

Náš pokoj se nacházel ve čtvrtém patře (v hotelu je výtah) a měl výhled do zeleně. Velký a moderně zařízený pokoj byl vybaven pohodlnou postelí, křeslem, stolem se dvěma židlemi a také televizí. Nechyběl ani set pro přípravu kávy a čaje a menší občerstvení (za poplatek). Nejvíce nás nadchla dostatečně velká koupelna s praktickým sprchovým koutem. V koupelně byl k dispozici fén a zvětšovací osvětlené zrcátko, které jsem s nadšením každé ráno používala při zkrášlování. Jediné co nám v koupelně chybělo, bylo odvětrávání.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně našeho pobytu jsme měli snídaně formou bufetu. Snídaně se podává ve všední dny od 7:00 do 10:30 hodin, v sobotu od 7:00 do 11:00 hodin a v neděli si můžete klidně přispat, protože snídaně na vás počká až do 12:00. Výběr byl dostatečný. K dispozici bylo několik druhů sladkého a slaného pečiva, šunky, salámy a sýry. Na své si zde přijdou i milovníci zdravějších snídaní – nechyběl ani výběr cereálií, oříšků a semínek.

V teplém bufetu byly párečky, míchaná vajíčka a opečená slanina. V jídelně byla také kuchařka, která na požádání připravovala čerstvé omelety. Pro mě – bezlepkáře – byl k dispozici bezlepkový koutek s rýžovými chlebíčky a cereáliemi. Na výběr byla i rostlinná mléka, což jistě potěší ty, kteří nemohou laktózu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Při návštěvě Prahy jsem hledala restaurace s bohatou bezlepkovou nabídkou. První večer jsme navštívili mexickou restauraci Las Adelitas, kde si přítel objednal burrito a já si pochutnala na zapečených kukuřičných tortillách s trhaným hovězím masem. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, doporučuji vám tento podnik navštívit.

Druhý den našeho pobytu jsme zašli do restaurace Pizza Scuola, kde dělají klasickou a za příplatek i bezlepkovou pizzu. Musím říct, že to bylo poprvé, co jsem si pochutnala na bezlepkové pizze z restaurace.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu můžete relaxovat ve wellness s finskou saunou a také v partnerském hotelu NH City Prague, kde se nachází fitness centrum. Bohužel, hotelovou nabídku wellness služeb jsme během pobytu nevyzkoušeli.

Kam se vydat na výlet?

  • Valdštejnská zahrada: jedna ze zahrad pod Pražským hradem. Musím říct, že toto místo je opravdu nádherné a stojí za nejednu návštěvu.
  • Zoo Praha: konečně se nám podařilo navštívit pražskou zoo, která je opravdu moc pěkná. Na návštěvu si vyhraďte ideálně celý den, zahrada je obrovská.
  • Státní hrad Karlštejn: Při cestě na naše další ubytování jsme zajeli navštívit tento ikonický hrad. Z dolního veřejného parkoviště jsme se vyvezli povozem s koňmi téměř až k branám hradu – moc krásný zážitek! Na hradě jsme stihli pouze prohlídku základního okruhu, přesto jsme byli z hradu nadšení. Nejenže krásně vypadá na fotkách, jeho historie je velmi poutavá.
  • Lom Velká Amerika: jen pár minut jízdy autem od hradu se nachází tento fotogenický lom, kde jsme si udělali příjemnou procházku.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu NH Collection Prague ****

“S ubytováním v Hotelu NH Collection Prague **** jsme byli velmi spokojeni. Hotel se nachází v klidné lokalitě nedaleko zastávek MHD, takže jsme se pohodlně dostali kamkoliv jsme potřebovali. Personál byl vždy milý, vstřícný a usměvavý. Pokoj byl dostatečně velký a nejvíce nás zaujala krásná koupelna se sprchovým koutem. Na snídani nechyběl velký výběr pečiva, cereálií, ovoce a zeleniny. My si nejvíce pochutnali na teplém bufetu, kde nechyběli párečky, míchaná vajíčka a opečená slanina. Raritou a pýchou tohoto hotelu je lanovka, kterou se do hotelu dostanete ze spodního partnerského hotelu. Hotel si od nás oprávněně zaslouží 1 a rádi se sem znovu vrátíme!”


👍 Pobyt v Hotelu NH Collection Prague **** byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet