Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Budapešti v Hotelu Stáció **** s parádním wellness

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, do maďarské Budapešti. Konkrétně do Hotelu Stáció ****. Jaká byla cesta, ubytování, strava a wellness? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Budapešti v Hotelu Stáció **** s parádním wellness

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.3.2022 - 6.3.2022
  • Ubytován jsem byl v: Hotelu Stáció ****
  • Lokalita ubytování je: Budapešť
  • Cestoval jsem: Sám
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsem jel?

Na krátkou relaxační dovolenou jsem se rozhodl vydat do Maďarska, přesněji řečeno do hlavního města Budapešti. Nejkratší a nejpohodlnější trasa je bezpochyby autem. Z Brna do Budapešti jsem jel zhruba 3,5 hodiny, a to částečně přes Slovensko. Pokud pojedete stejnou trasou a cestu si urychlíte po dálnici, nezapomeňte si zakoupit potřebné dálniční známky pro Slovensko i Maďarsko. Hotel Stáció **** je s pomocí GPS navigace snadné najít.

Jak to bylo s parkováním?

Při příjezdu k hotelu mě čekalo hlídané venkovní parkoviště se závorou. Bylo potřeba stisknout tlačítko a závora se zvedla. Parkování je placené (990 HUF/noc, což je cca 65 Kč/noc).

Kde jsem se ubytoval?

Hotel Stáció **** se nachází v lehce dostupné lokalitě blízko sjezdu z dálnice. Protože se nachází na okraji samotného města, nehrozí bloudění v centru Budapešti. Toto jsem bral jako výhodu, protože alespoň nebyl kolem hotelu ruch, ale jen rodinné domy. Vzdálenost z hotelu do centra je cca 15-20 minut autobusem, vlakem či autem.

Při vstupu do hotelu mě přivítala paní recepční, která komunikovala v angličtině a vše mi dopodrobna vysvětlila. Pro vstup do pokoje stačilo přiložit kartu s čipem a dveře se pootevřely, abych mohl vstoupit do pokoje, který byl sice menší, ale vše vynahrazoval svou útulností a skvělým zařízením. Vše působilo nově a čistě. Na jedné ze zdí bylo velké zrcadlo, což především ženy jistě ocení. Také musím vyzdvihnout samotné postele, matrace byly velice příjemné a spalo se na nich tak dobře, že byl problém stihnout snídani. :-) Pokoj má i televizi, na které jsou programy maďarské a z okolních států, české v nabídce chyběly, ale to nevidím jako problém, protože jsem do Budapešti nejel koukat na televizi. Koupelna má klasicky vlastní sprchový kout a zrcadlo.

Jak jsem se najedl v ubytování?

V pobytovém balíčku byla zahrnuta polopenze. Snídaně i večeře byly v bufetovém stylu s bohatým výběrem zeleniny, ovoce, kávy, džusů, tedy vším na co je člověk u hotelů zvyklý. I přes větší obsazenost se nestávalo, že by někdy něco chybělo. K dispozici byl po celou dobu větší počet personálu, který vše doplňoval a byl mimochodem velice ochotný.

Hned vedle recepce je také lobby bar, který jsem navštěvoval každý večer a dopřával si například plzeňské točené pivo či Prosecco.

Jak jsem se najedl v okolí?

Mimo hotel jsem se stravoval v centru města, ale nic co bych mohl speciálně doporučit. Jednalo se totiž o místní stánky s maďarskými dobrotami a specialitami jako jsou například langoše a klobásy.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Dvoupatrové wellness centrum hodnotím pozitivně. Bazén byl velký s masážními tryskami, což jsem vždy večer po procházkách v centru města s radostí využil. Vířivka je tu jedna a je klasická (pro 4-6 osob), většinou byla obsazená a těžko se do ní dostávalo. Je tu také menší saunový svět - finská sauna, infrasauna, turecká parní kabina, tepidárium, ochlazovací bazének a Kneippova lázeň.

Trošku mi vadilo, že vstup do wellness s bazénem končil už ve 21:00 hodin, protože bych zde rád relaxoval i déle. Druhým mínusem pak bylo to, že někteří hosté chodili do saun v plavkách, což mi přijde nehygienické, když jdou pak zase zpátky do bazénu. Tohle by si asi mohl hotel více pohlídat.

Kam se vydat na výlet?

Na výlet se doporučuji vydat do centra Budapešti, a to vlakem. Vlakové nádraží je od hotelu vzdálené cca 3 km, dá se na něj dojet autem během pár minut a také tu zaparkujete. Vlakem se následně do centra dostanete během 15 minut. Je to podle mě snadnější než řešit přímo v centru města parkování s autem.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Stáció ****

“Pobyt v Hotelu Stáció na mě opravdu zapůsobil a rád jej s čistým svědomím doporučím každému, kdo by rád navštívil Budapešť. Je to záruka kvality, a navíc za skvělou cenu. Samotná Budapešť je moc hezká, prohlédnul jsem si centrum města, Országház, tedy budovu parlamentu, Rybářskou baštu a udělal jsem si i procházku po břehu Dunaje. K vidění je toho ale spousta, takže se sem určitě budu chtít ještě vrátit.”


👍 Pobyt v Hotelu Stáció **** byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet