Osobně ověřeno: Recenze pobytu u českých hranic v Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** s neomezeným wellness

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Polska. Konkrétně do Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** u českých hranic. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u českých hranic v Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** s neomezeným wellness

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na víkendový pobyt v malém lázeňském městečku Długopole-Zdrój na jihu Polska jsme se manželem a dcerou vydávali autem z Brna. Jeli jsme nejkratší trasou, a to po dálnici směrem na Olomouc a poté jsme pokračovali dál na sever. Po cestě jsme se stihli zastavit na výborný oběd v severomoravské obci Králíky, odkud je to do Polska jen pár minutek jízdy. Hotel se nachází ani ne 20 km od hranice s Českem, a tak jsme polskou dálniční známku nemuseli kupovat. Celou cestu jsme jeli podle navigace a ta nás bezpečně dovedla až před hotel.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je možné na parkovišti před hotelem, nebo na dvoře za ním. Počet stání je dostatečný, a tak není nutné parkování předem hlásit. Jedná se o placené parkování a jeho cena je 15 zlotých (tedy necelých 80 Kč) za noc.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Spa Medical Dwór Elizy *** leží na okraji malinkého lázeňského městečka Długopole-Zdrój. Poloha v krásném prostředí lesoparku nadchne všechny, kdo mají rádi přírodu, klid a třeba i příjemné procházky po vynikající večeři. Součástí parku je i venkovní posilovna, kde si milovníci endorfinů mohou dát trošku do těla.

Vzhledem k tomu, že jsme cestovali ve třech, jsme dostali prostorný pokoj se dvěma oddělenými lůžky a jednou přistýlkou, kterou si pro sebe nakonec zabral tatínek. Přední část pokoje tvořila předsíňka s botníkem a skříní, ve které jsme našli dodatečnou přikrývku a ručníky do wellness. Z předsíňky se vstupovalo do velké koupelny a ložnice. Koupelna byla vybavena sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem, velkým zrcadlem a žebříkovým topením, na kterém bylo možné sušit ručníky a župany. V pokoji byla k dispozici televize, dostatek úložných prostor a malá lednička.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Na polopenzi, která měla formu bufetových snídaní a večeří, jsme si každé ráno a večer pochutnali v moderně zařízené restauraci v přízemí hotelu. Líbilo se nám, že mezi stoly byl dostatek prostoru. Snídaňový výběr byl velmi bohatý na slané i sladké dobroty. Na bufetových stolech bylo několik druhů čerstvého pečiva, vajíčka na různé způsoby, párky, uzeniny i sýry a samozřejmě také čerstvé ovoce a zelenina. Kdo si rád začátek dne osladí, pro toho nechyběly cereálie, jogurty, mléko a sladké pečivo. Z nápojů byla k dispozici káva, čaje, džusy, kakao, a dokonce i mléčné koktejly.

Večerní bufet zahrnoval dva druhy masitých jídel, dvě přílohy a spoustou zeleninových salátu a čerstvé zeleniny. Jako sladkou tečku jsme si mohli vybrat z několika druhů pečených dortíků či dezertů ve skleničce. Pití k večeři bylo za příplatek a útratu bylo možné platit na místě, nebo nechat napsat na účet pokoje.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během sobotního výletu jsme si dali oběd v Kladsku v pizzerii MeGusta. Vzhledem k tomu, že jsme v tomto historickém městě byli mimo hlavní turistickou sezónu, jsme si nemohli moc vybírat, protože většina restaurací a kaváren byla zavřená. Měli jsme ovšem štěstí, že jedním z mála otevřených podniků byla právě tahle pizzerie, protože jsme si moc pochutnali. Vyzkoušeli jsme pizzu, těstoviny i salát a všechno bylo velmi chutné a připravené z kvalitních čerstvých surovin.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V suterénu hotelu se nachází parádní wellness centrum s relaxačním bazénem a dvěma saunami (finskou a parní). Moc se mi líbilo prostředí odpočinkové zóny, kde byly ponechány původní cihlové zdi, což navozovalo příjemnou atmosféru. Součástí wellness jsou také místnosti na masáže a relaxační či kosmetické procedury. Já jsem byla na peelingu a kombinované masáži zad a obličeje – obojí byl opravdu fantastický zážitek. Paní masérka byla velmi profesionální a proceduru jsem si užila doslova od začátku do konce. Těm, kdo si na pobytu také rádi dopřejí trošku toho hýčkání, doporučuji procedury zamluvit předem. Župan a pantofle do wellness je možné zapůjčit si na recepci za drobný poplatek. Hned vedle wellness je v suterénu také posilovna s různými stroji na kardio cvičení.

Celkově hodnotím wellness velmi pozitivně – skvěle jsem si odpočinula během saunování a třešničkou na dortu byla skvělá masáž a peeling.

Cestování s dětmi?

Naše dcera je již v pubertálním věku, ale hotel je skvělou volbou i pro rodiny s malými dětmi. V prvním patře se nachází parádní herna pro menší děti (cca od 1,5 roku do 6 let) s pestrobarevnými zdmi a spoustou hraček včetně bazénku s míčky. V jídelně mají pro malé strávníky kromě židliček připravené také dětské nádobí s krásnými vzory.

Kam se vydat na výlet?

  • Skvělým cílem pro celodenní výlet je vesnička Międzygórze a její okolí. Začíná v ní totiž naučná stezka, která vás dovede například k vodopádu Wilczki a dalším zajímavým místům. Vydali jsme se také na místní stezku v oblacích, ze které byl opravdu fantastický výhled.
  • Z oblak jsme se poté snesli rovnou do podzemí v Medvědí jeskyni, která je od Międzygórze vzdálena asi půl hodinky jízdy autem. Bývá označována za vůbec nejkrásnější jeskyni v Polsku a musím říct, že je na tom asi něco pravdy. Během prohlídky s průvodcem jsme viděli spoustu krápníkových útvarů a nahlédli jsme do Palácového sálu s jezírky. Vstupenky do Medvědí jeskyně ovšem doporučuji koupit předem online, protože během hlavní sezóny míří za touto atrakcí spousta turistů, ovšem kapacity jeskyně jsou omezené.
  • Rádi se během dovolené pokocháme i památkami, a tak jsme zamířili do krásného historického města Kladsko. Staré město je plné architektonických skvostů a za zmínku stojí, že se Kladsku a jeho okolí přezdívá „Český koutek“. Díky historickému prolínání je tady k vidění architektura podobná té české, spousta nápisů je v češtině, a nezřídka se dokonce domluvíte česky. Zajímavým zpestřením výletu je prohlídka kladského podzemí.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** .

“Víkendový pobyt v Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** na jihu Polska jsme si manželem a dcerkou moc užili. Obrovskou výhodou je poloha hotelu – leží jen 19 km od hranic s Českem, a navíc se nachází v krásném zeleném prostředí. Pokoj s přistýlkou poskytoval dostatek prostoru pro tři hosty. Měli jsme z něj nádherný výhled do rozlehlého lázeňského parku, kam jsme moc rádi chodili na procházky. Snídaně i večeře podávané v moderní hotelové restauraci měly formu chutného a bohatého bufetu. Každý z nás si tedy při snídani i večeři dopřál podle vlastní chuti a všichni jsme byli nadmíru spokojení. Pobyt doporučuji všem, a především rodinám s dětmi. ”


👍 Pobyt v Hotelu Spa Medical Dwór Elizy *** byl osobně ověřen Zuzanou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Zuzana KošnerováZuzana Košnerová
Aktualizováno: 19. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet