Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Praze v Congress & Wellness Hotelu Olšanka ****

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, do Prahy. Konkrétně do Congress & Wellness Hotelu Olšanka ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Praze v Congress & Wellness Hotelu Olšanka ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na krátký jednodenní pobyt jsem se s přítelkyní vydal do Prahy z Brna. Jako způsob dopravy jsme tentokrát zvolili vlak a cesta nám zabrala něco málo přes 3 hodiny. V Praze jsme se pak k hotelu dopravili z Hlavního nádraží tramvají, což trvalo asi 10 minut. Městskou dopravou se však do hotelu pohodlně dostanete také z autobusového nádraží Florenc, odkud jezdí autobusy a tramvaje.

Jak to bylo s parkováním?

My jsme do hotelu autem sice nejeli, ale hosty, kteří zvolí tento způsob dopravy jistě potěší, že se dá parkovat na hlídaném parkovišti přímo u hotelu. Cena tohoto hlídaného parkování je 400 Kč za noc.

Kde jsme se ubytovali?

Congress & Wellness Hotel Olšanka **** se nachází v perfektní lokalitě v těsné blízkosti centra metropole. Hned vedle hotelu je park Parukářka, kam se dá uniknout od mětského ruchu. Přímo z okna jsme koukali na Žižkovskou věž, která je v docházkové vzdálenosti. V létě pod Žižkovskou věží probíhají venkovní divadelní představení, což je pěkný zážitek. Pouze jedna tramvajová zastávka dělí hotel od velkého obchodního centra Flora, kde si každý milovník (nejen) nákupů přijde na své. Od Hlavního nádraží je hotel vzdálen jen tři zastávky tramvají. Do víru velkoměsta na Václavské náměstí se lze dostat pěšky za 15 minut, anebo již zmíněnou městskou dopravou.

Budova hotelu je spojena s kongresovým centrem a plovárnou, a tak je celý objekt obrovský a nepřehlédnutelný. Ačkoliv se hotel neřadí mezi ty nejnovější, snaží se držet krok se současnými trendy a interiéry jsou moderně zařízené. Náš pokoj byl zrekonstruovaný s příjemnými koberci a velkou pohodlnou postelí. Během spánku máme rádi čerstvý vzduch, a tak nám vyhovovala možnost otevřít si okno, což není ve velkých hotelech samozřejmostí. Na pokoji byla také klimatizace, tu jsme však nevyužili. Z okna jsme měli krásný výhled na celé město a užili jsme si z něj i romantický západ slunce. Naopak ráno jsme ocenili, že mají okna zatemňovací závěsy, takže nás při spánku nerušilo sluníčko. Na pokoji byla také rychlovarná konvice, hrníčky a čaj s kávou. Koupelna by milovníky dlouhého vylehávání ve vaně asi moc nenadchla – k dispozici tu byl jen sprchový kout. Zrelaxovat se však můžete ve wellness, tak jako my.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Hotelová restaurace má opravdu velkou kapacitu, takže nám trošku připomínala jídelnu. Na druhé straně ovšem nebyl problém najít volné místo. Prostory byly pěkně zařízené a čisté. Snídaně se podávaly formou bufetových stolů, které byly velmi bohaté. Na výběr byly fazole v rajčatové omáčce, volská oka, párky, různé saláty a pomazánky, čerstvá zelenina, salámy, sýry a samozřejmě také pečivo. Ze sladkých jídel nechyběly cereálie, marmelády, med a také pestrá nabídka různých domácích koláčů a buchet, jako je například makovec a perník.

My jsme si vybrali pobyt s romantickou večeří v nové komornější části hotelu zvané Wine bar. Příjemný dekor podsvíceného baru kombinující dřevo s šedou barvou na nás působil uklidňujícím dojmem. A zdaleka to nebylo jen o víně, jak by mohl název napovídat. :) Po příchodu do restaurace nás velmi potěšil krásně prostřený stůl se svíčkou a sklenicemi na víno. Poté jsme si vychutnali romantickou večeři, jejíž součástí bylo dvouchodové menu a láhev vína. Gentlemanský číšník se o nás po celou dobu výborně staral, a dokonce s námi konzultoval i to, zda nám vyhovuje nastavení klimatizace.

Vybrat jsme si mohli z několika druhů vín. Všechna byla z jihomoravského kraje, a jako vinař jsem byl opravdu překvapený, jak skvělé námi zvolené víno bylo. Stejně tak jsme si pochutnali na večeři. Mohli jsme si vybrat z menu se 4 variantami jídel. Vybrali jsme lososa a kuřecí steak a jako sladkou tečku palačinky a lívance, po kterých jsme se oblizovali až za ušima.

Jak jsme se najedli v okolí?

Mimo hotel jsme se během krátkého jednodenního pobytu nestravovali, protože jsme měli v ceně snídani a romantickou večeři. Každopádně v okolí hotelu na Žižkově je spousta restaurací se středomořskou a asijskou kuchyni, případně hojné zastoupení bister a fast foodů. :)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Jelikož jsme se zdrželi na romantické večeři s vínem, na wellness nám zbyla asi jenom hodina a půl do zavírací doby. Určitě doporučuji vyhradit si na relaxaci minimálně 2 hodiny. Wellness centrum se nachází ve sportovní budově hotelu a součástí je i obrovský plavecký bazén o délce 25 metrů s tribunou. My jsme zavítali do finské, parní a solné sauny. Skvělá byla také vířivka s venkovní terasou, odkud byl krásný výhled na noční oblohu. Vnitřní odpočinková místnost má dostatečnou kapacitu i pro větší počet lidí, takže nedostatek lehátek určitě nehrozí. Na recepci wellness najdete obrazovku, která ukazuje aktuální počet hostů s procentuálním obsazením, což určitě v rušnějších hodinách přijde vhod. Prostěradla do sauny jsou k zapůjčení zdarma, za případné půjčení ručníku se platí 30 Kč.

Ve sportovní části hotelu se nachází také posilovna a kardio zóna s běžeckými pásy a rotopedy. Vedle je ještě místnost se stoly na ping pong. Vše je tu přehledně značeno, takže se určitě neztratíte.

Kam se vydat na výlet?

  • Hned u hotelu najdete park Parukářka, kam se můžete vydat na procházku.
  • Žižkovská televizní věž je vzdálena asi 750 metrů. Její součástí je restaurace a bar Oblaca, kde si můžete ve výšce 66 metrů nad zemí vychutnat jídlo nebo koktejl, což je velmi zajímavý zážitek.
  • Stačí popojet jen o jednu zastávku tramvají a dostanete se před velké nákupní centrum Flora. My jsme využili 3D kino IMAX, které se nachází v posledním patře obchodního centra.
  • Václavské náměstí je od hotelu vzdáleno jen 15 minut chůze. Zde najdete nekonečnou nabídku obchodů a třeba také Národní muzeum v Praze.
  • A tajný tip? Necelých 500 metrů leží největší hřbitov v Praze – Olšanské hřbitovy. Je zde spousta opravdu velmi starých hrobek či náhrobků porostlých břečťanem. Toto místo má sice tajuplnou, ale naprosto unikátní atmosféru.

Závěrečné hodnocení pobytu v Congress & Wellness Hotelu Olšanka ****

“Pobyt v Hotelu Olšanka nabízí nejenom snadnou a rychlou dostupnost do historického centra Prahy, ale také bohaté vyžití přímo v hotelu. Doporučuji především návštěvu Wine baru s možností romantické večeře a zaplavat si v ohromném plaveckém bazénu. Nadšenci wellness si skvěle odpočinou ve vířivce a saunách. Pokrmy i nápoje si tu můžete dopřát minimálně na 3 různých místech. Posezení poskytuje hotelová restaurace, vinný bar a kavárna u recepce. Moderně vybavené pokoje nabízí vše potřebné od pohodlné postele přes televizi až po set na přípravu kávy a čaje.”


👍 Pobyt v Congress & Wellness Hotelu Olšanka **** byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet