Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Rajská zahrada

Vydejte se do Orlických hor s Anet, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Rajská zahrada v Novém Městě nad Metují. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Rajská zahrada

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 12.9. 2023 – 14.9.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Rajská zahrada ****
  • Lokalita ubytování jsou: Orlické hory
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na náš zářijový útěk z města do přírody jsme vyrazili v úterý ve 13:00 hodin z Prahy. Do cílové destinace, kterou se tentokrát stalo Nové Město nad Metují v Orlických horách, jsme i s přestávkami dorazili asi za dvě a půl hodiny.

Cesta probíhala bez jediného zádrhelu. Abychom ušetřili za dálniční známku a užili si záživnější jízdu, zvolili jsme trasu mimo dálnici. Díky tomu jsme si cestou v rychlosti prohlédli centrum Poděbrad a Hradce Králové. Z Hradce, kde jsme se stihli i rychle občerstvit, už to do cíle nebylo daleko. Když se nám na horizontu ukázaly první kopečky, začali jsme se o to víc těšit na vše, co nás během pobytu v Orlických horách čeká.

Jak to bylo s parkováním?

S parkováním jsme neměli žádný problém. Ve dvoře hotelu byl dostatek parkovacích míst, takže i když jsme během dne odjeli na výlet, vždy na nás po návratu čekalo volné stání. Parkování jsme měli v ceně ubytování, a tak jej nebylo nutné ohlašovat předem ani informovat recepční při check-inu.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytovali jsme se v Hotelu Rajská zahrada **** v Novém Městě nad Metují v bezprostřední blízkosti historického centra. Hned po příjezdu nás okouzlil naprosto úchvatný výhled do nekonečné zeleně, ze které nešlo spustit oči.

Naším útočištěm se stal dvoulůžkový pokoj Standard, který nás překvapil pestrobarevným designem i nezvyklou prostorností. K vybavení pokoje náležela pohodlná manželská postel, gauč s polštářky, psací stůl se židlí, trezor, minibar a velká šatní skříň. Součástí koupelny byl sprchový kout, fén a kosmetika.

Z obřích oken, která díky skleněnému zábradlí fungovala trochu jako balkon, jsme měli pěkný výhled na hlavní ulici s kostelem. V pokoji se spalo příjemně, jediným vroubkem byl hluk z ulice, který nás rušil hlavně po ránu.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Ráno probíhalo ve vší parádě. Hned po probuzení jsme vyrazili na bohatou bufetovou snídaní, z jejíž pestré nabídky jsme si oba vybrali to, na co jsme měli největší chuť. Já jsem protentokrát zvolila sladké pečivo, ovoce a několik druhů müsli. Přítel si naložil míchaná vajíčka, křupavou housku se sýrem, šunkou a spoustu zeleniny. K dokonalosti už chyběla jen dobrá káva, kterou jsme si sami připravili v kávovaru. Posnídali jsme na slunné hotelové terase s výhledem do rajské zahrady s meandry řeky Metuje. Den zkrátka nemohl začít lépe!

Stylová hotelová restaurace s romantickým interiérem nabízela jídlo po celý den. Potěšilo nás, že bylo k dispozici denní obědové menu se třemi variantami pokrmů a dvěma polévkami. Vše navíc za velmi příznivou cenu. Nabídky jsme jeden den využili a ochutnali jsme lehký salátek s kuřecím masem a medailonky z kotlety s hranolkami. Chutný oběd jsme završili kávou a dezertem z našeho balíčku.

Do hotelové restaurace jsme zavítali i první den, a to na večeři, kterou jsme si tentokrát vybírali ze standardního jídelního lístku. V menu nechyběly těstoviny, steaky, předkrmy ani saláty. My jsme se nechali zlákat těstovinami tagliatelle s kuřecím masem a houbovým ragú a rozhodně jsme neudělali chybu! K jídlu jsme si připili vínem a točenou Plzní a poté jsme si na osvícené terase povídali až do zavíračky ve 23 hodin. Pak už jsme si jen na pokoji vychutnali welcome drink v podobě růžového sektu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Po většinu pobytu jsme se stravovali v hotelové restauraci. Od počátku jsme však měli v plánu navštívit Bartoňovu útulnu, která se nachází jen pár kilometrů od ubytování v krásném údolí přírodní rezervace Peklo. V dřevěné turistické chatě vystavěné v lidovém stylu slavného architekta Dušana Jurkoviče jsme si v den odjezdu pochutnali na dobrém jídle a točeném pivu.

Vybírali jsme z menu s klasickými českými jídly. Zvítězila u nás masová směs s bramboráčky a jahodové knedlíky s tvarohem. Na jídlo jsme nečekali dlouho a v malebném prostředí uprostřed lesů nám chutnalo o to víc!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Chvíle pohodové relaxace jsme prožili v luxusním wellness centru, které se pyšnilo uklidňujícím výhledem do krajiny. Jeho součástí byla vířivka, bazén s protiproudem a chrličem vody, parní sauna, sprchy s tropickým deštěm a pohodlná lehátka. Z wellness se dalo vyjít na dřevěnou terasu s posezením, kde jsme si vždy chvíli odpočinuli na čerstvém vzduchu. A co bylo nejlepší? Wellness jsme měli celé dvě hodiny jen sami pro sebe!

To ale stále není vše! Druhý den ráno nás čekal speciální wellness zážitek v podobě romantické Kleopatřiny koupele. Za ranním hýčkáním jsme se přesunuli do soukromé místnosti s vanami, vodní postelí a drobným občerstvením, kde už pro nás personál vše nachystal. Celou hodinku jsme báječně relaxovali ve voňavé lázni, popíjeli bílé víno a přikusovali čerstvé ovoce. Takový odpočinek bych si nechala líbit klidně každý den!

Relaxační koupel, která byla součástí našeho balíčku, jsme si na recepci předem rezervovali na konkrétní čas. V místnosti nám byly k dispozici i župany a osušky.

Kam se vydat na výlet?

Hotel Rajská zahrada je skvělým výchozím bodem pro túry v Orlických horách. Výletní cíle v okolí by bez problému vystačily i na týdenní dovolenou, leccos se dá však stihnout i za tři dny.

Co jsme si v okolí nenechali ujít?

  • Nové Město nad Metují – náš pobyt nemohl začít jinak než prohlídkou historického centra, které se rozprostíralo jen pár minut pěšky od našeho hotelu. Za zapadajícího sluníčka jsme se prošli po malebném renesančním náměstí lemovaném barevnými domky s podloubím, kterému dominuje pohádkový zámek.

  • Rozhledna Velká Deštná – náš druhý den se sice nesl ve znamení wellness, odpoledne jsme ale nezaháleli a vydali se zdolat nejvyšší vrchol Orlických hor – Velkou Deštnou (1 116 m n. m.). Auto jsme nechali v Luisině údolí, odkud nám cesta nahoru trvala asi 40 minut. Na vrcholu Velké Deštné jsme vylezli na stylovou dřevěnou rozhlednu s dechberoucím výhledem na Rychnovsko, Bystřické hory, Krkonoše i Ještěd.

  • Přírodní rezervace Peklo – do přírody jsme se vydali i další den, tentokrát přímo do Pekla! Autem jsme dojeli až na parkoviště u malé osady v údolí, odkud jsme se vydali na vyhlídku Koníček. Před vstupem na žlutou turistickou trasu nás překvapila značka s varováním „Jen pro zdatné“. My jsme se však nezalekli a kopec úspěšně vyšlápli. Odměnou nám byl nejen fantastický výhled, ale po sestupu dolů i výborné jídlo v Bartoňově útulně. Pokud ovšem nepatříte mezi zkušené horaly, doporučujeme vám vybrat si jednu z mnoha jiných turistických tras, které jsou určitě lépe přístupné. 🙂

  • města Náchod a Kudowa Zdrój – na zpáteční cestě jsme si ještě stihli prohlédnout Náchod s romantickým náměstím, nad kterým se v závratné výšce tyčí náchodský zámek. Čas nás tlačil, ale my se nedali a pokračovali jsme ještě o kus dál, do polského lázeňského města Kudowa Zdrój. Tam nás zaujal rozkvetlý park s lázeňskými budovami a raritou v podobě relaxační stěny z větviček, po kterých na zem stékaly kapky vody. Chvíli jsme se zde posadili na lavičku a užívali si klidnou atmosféru a svěží vzduch.

  • Vodní nádrž Rozkoš – naším posledním zastavením byla vodní nádrž Rozkoš, ve které jsme se vykoupali a chvíli si před cestou domů odpočinuli na břehu. Myslím, že lepší rozloučení než relax u klidné vodní hladiny zrcadlící modrou oblohu jsme si ani nemohli přát.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Rajská zahrada ****

“Hotel Rajská zahrada **** se nám zapíše do paměti jako hotel s tím nejkrásnějším výhledem. Ten ale není ani zdaleka jeho jedinou předností! Báječné wellness, skvělá restaurace a poloha přímo v srdci Orlických hor – to je kombinace, která prostě nemůže zklamat. Relax v hotelové wellness zóně s vířivkou, bazénem a parní saunou jsme prokládali výlety za atraktivními turistickými cíli v okolí. A že jich tu je! Nestrádaly ani naše žaludky, kterým chutnala snídaně, oběd i večeře. Třešničkou na dovolenkovém dortu byl welcome drink na pokoji a káva s lahodným dezertem. A tak jsme tu prožili odpočinek opravdu jako v rajské zahradě! ”


👍 Pobyt v Hotelu Rajská zahrada **** byl osobně ověřen Anet, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet