Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Gwarna **** v Polsku

Vydejte se do Polska s Evou, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Gwarna **** v Lehnici. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Gwarna **** v Polsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15. 7. 2023 - 17. 7. 2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Gwarna ****
  • Lokalita ubytování je: Polsko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autobusem

Kam a jak jsme jeli?

Do polského města Lehnice (polsky Legnica), kde stojí Hotel Gwarna ****, jsme vyrazili autobusem z Brna. Cestovali jsme s jedním přestupem v Praze, zpět do Brna jsme se potom vraceli s přestupem na Flixbus ve Vratislavi. Pokud taky plánujete jet do Lehnice autobusem, doporučuji vám právě cestu přes Vratislav, která je mnohem pohodlnější a příjemnější.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Gwarna **** určitě neminete – nachází se přímo u rušné křižovatky blízko historického centra města. Na recepci nás přivítala milá recepční, která uměla perfektně anglicky, a tak jsme se bez potíží ubytovali. Náš pokoj se nacházel ve 4. patře, stejně jako restaurace Panorama a wellness centrum, což bylo skvělou výhodou. Do 4. patra jsme dojeli výtahem.

Byli jsme ubytováni ve dvoulůžkovém pokoji typu Comfort, jehož vybavení považuji za nadstandardní. Při vstupu do pokoje mě potěšilo velké zrcadlo, ve kterém byla vidět celá postava (což je v hotelech vzácností), odkládací prostor na boty a dostatek věšáků. Úložné prostory pokračovaly velkou skříní s věšáky, policemi a trezorem. V pokoji nechyběl ani stůl s židlí, na kterém se nacházely užitečné informace a hotelová pravidla v několika jazycích, menu restaurace a inzerát na městské turistické služby. Dále zde byla skříňka s ledničkou, křeslo se stolkem a samozřejmě manželská postel, na které se spalo perfektně.

Z pokoje se dalo vyjít na balkón s výhledem na věže katedrály a střechy okolních budov. Balkón byl společný pro vícero pokojů, během pobytu jsme na něm ale žádné jiné hosty nepotkali. Velmi nadšená jsem byla z okenních závěsů, které se daly pořádně zatáhnout tak, aby mezi nimi nebyla otravná mezera, která propouští světlo. Přestože se přímo nad pokojem nacházel střešní bar, okna a závěsy hluk dokonale izolovaly, a tak jsem se parádně vyspala, přestože mám lehké spaní. V pokoji byl také televizor a telefon napojený na recepci, ani jedno jsme nevyužili. Zato pokojovou klimatizaci jsme v rekordních vedrech skoro nevypnuli.

Součástí pokoje byla koupelna, které se nedá nic vytknout. K dispozici byla prostorná walk-in sprcha s kosmetikou, toaleta, bidet, umyvadlo s velkým zrcadlem a pod ním malá polička na odkládání make-upu. Nechyběl tu ani fén, ručníky a osušky, a dokonce na nás čekal i krém na ruce a sprchová čepice na vlasy. Drobné vybavení bylo i na pokoji – potěšily mě hygienicky zabalené župany s papučemi, a dokonce jsme měli k ruce i šitíčko a sadu na čištění bot (velké čističe na boty se nacházely na chodbě). Ve 4* Hotelu Gwarna myslí skutečně na všechno!

Jak jsme se najedli v hotelu?

Součástí pobytového balíčku byla polopenze, která se podávala v restauraci Panorama ve 4. patře Hotelu Gwarna ****. Snídaně byla formou opravdu bohatého bufetu a byla jsem z ní nadšená. Na výběr byla teplá jídla v podobě míchaných vajíček nebo volských ok, klobásek a grilovaných párků, a také různé pomazánky a sýry. Několik druhů pečiva, zelenina a uzeniny byly samozřejmostí. Nechyběly ani chuťovky, jako jsou plátky uzeného lososa či salát Caprese. Milovníci sladkého (včetně mě) si mohli vybrat z několika druhů lívanců, jogurtů, marmelád, ovoce a müsli, čokoládových kuliček a cornflakes, ke kterým bylo k dispozici studené i horké mléko. V nabídce byl také košík mini croissantů, k nimž se skvěle hodila čokoládová pomazánka.

Na pultu byla také různá kuchyňská elektronika: přístroj na minerální vodu nebo ovocné šťávy, kávovar připravující kávu podle chuti a nechyběly ani různé čaje. Příjemně mě překvapil také toustovač. Bufet byl pravidelně doplňován a personál se o něj velmi dobře staral, takže i při návalu hostů nikdy nic nechybělo.

Večeře byly servírované à la cartevýběrem z jídelního lístku. Cena jídel byla do 60 zlotých (při výběru dražšího jídla bylo možné rozdíl doplatit ihned po jídle, nebo při check-outu). Na stolech bylo k dispozici trojjazyčné sezónní menu (v polštině, angličtině a němčině) a u vchodu do restaurace jsem si všimla také stojanu s tištěným jídelním lístkem v češtině. Barevný papírový jídelní lístek na stolech sloužil zároveň jako prostírání, což se mi k restauraci ve čtyřhvězdičkovém hotelu příliš nehodí.

První den jsme si dali burger Panorama s hranolky a vepřový řízek s pečenými jarními bramborami a salátem. Tato jídla nás příliš nenadchla. Druhý den jsme si však k večeři dali saláty – jeden s kuřecím masem a druhý s krevetami, a ty byly vynikající. Oba saláty byly pěkně zkombinované, skvěle ochucené a syté, takže jsem si po večeři ani nedala dezert, jak jsem původně plánovala. Snídani i večeři jsme si mohli vychutnat na terase hotelu. Ta je ale mezi hosty velmi populární a vždy se rychle zaplnila.

Jak jsme se najedli v okolí?

Na oběd jsme zašli do restaurace Katedralna Restaurant & Coffee, která se nachází v historické budově hned vedle katedrály. Restaurace má velmi příjemnou atmosféru, kterou umocňuje vynikající jídlo. Přestože byl jídelní lístek pouze v polštině a servírka uměla jen pár slov anglicky, jako obyvatelé sousedních zemí jsme se domluvili bez problémů. Díky vydatné snídani v hotelu jsme měli chuť jen na něco malého, a tak jsme si objednali grilovaný sýr se zeleninou a brusinkami a bruschettu. Na to, že to nebyly hlavní chody, byla obě jídla krásně naservírovaná a stejně dobře i chutnala.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Balíček zahrnoval neomezený vstup do hotelového bazénu a dvou finských saun. Bazén byl velikostí určen spíše k relaxaci, ale voda v něm byla o něco chladnější, což nám v extrémně horkém počasí vůbec nevadilo. Po koupání jsme se opalovali na terase s křesílky a lehátky a hezkým výhledem na město. Sauny přímo sousedily s bazénem. Všimli jsme si, že hosté chodí do saun v plavkách a s ručníky místo prostěradel, a tak jsme sauny nenavštívili.

Nad rámec pobytového balíčku jsme si užili orientální masáž celého těla, kterou rozhodně musím doporučit! Před masáží jsme vyplnili dotazník o tom, jakou masáž chceme. Dotazník byl pouze v polštině, ale bylo mu rozumět a neznámá slova nám přeložila milá paní na recepci. Masáž byla relaxační a za 40 minut jsme se dokonale uvolnili, od konečků prstů na nohou až po hlavu. Z masážního salonu jsme odcházeli jako znovuzrození. Orientální masáže ve 4* hotelu Gwarna jsou v okolí vyhlášené a rozhodně stojí za to si je dopřát!

Další služby hotelu

Hotel Gwarna **** nabízí tolik aktivit a možností zábavy, že jsme je během našeho pobytu ani nestihli všechny vyzkoušet. Za zábavou jsme se vydali do SkyGames, kde jsme si zahráli bowling na jedné ze tří drah. Kromě bowlingu je zde také kulečník, stolní tenis a air hockey, takže se zde zabaví i rodiny se staršími dětmi. Hru jsme si zpříjemnili míchanými nápoji z baru přímo v herně.

Zacvičit si můžete v hotelovém fitness centru SkyFitness s řadou kardio a posilovacích strojů. Pokud to se cvičením na dovolené myslíte vážně, můžete si zaplatit také osobního trenéra. My jsme však kvůli nedostatku času fitness centrum nenavštívili.

Největším lákadlem a vyhlášeným místem zábavy mezi místními obyvateli i hosty je rozhodně střešní bar SkyLight, kde se pravidelně každý pátek a sobotu konají taneční večírky s DJem. Tradiční sobotní party jsme se zúčastnili i my. Vstupné je třeba zaplatit před začátkem akce, my jsme jej měli zařízené v rámci pobytu a barevné náramky potřebné pro vstup jsme si vyzvedli na recepci při check-inu. Samotný SkyLight je velmi příjemné místo díky netradiční pláži s pískem a lehátky přímo na střeše hotelu. Kromě míchaných nápojů, taneční hudby a pohodičky na lehátku jsme si užili také panoramatický výhled na střechy Lehnice při západu slunce.

Kam se vydat na výlet?

  • Obrovskou výhodou Hotelu Gwarna **** je jeho skvělá poloha přímo v centru města Lehnice. Veškeré památky, kavárny a restaurace jsme tak měli vzdálené jen několik kroků.
  • Naší první zastávkou byla dominanta města, na kterou jsme viděli i z hotelového balkónu – katedrála svatých apoštolů Petra a Pavla. Ta stojí na pěkně upraveném Katedrálním náměstí, kde jsme si prohlédli také Novou radnici a umělecká díla – sochu Jana Pavla II. a Neptunovu fontánu.
  • Hned vedle katedrály se v krásné gotické budově nachází galerie výtvarného umění Sztuki, která byla ale v čase naší návštěvy zavřená. Během prohlídky města jsme postupně zjistili, že téměř všechny místní památky jsou v neděli zavřené, proto doporučuji naplánovat si výlet po městě raději na pracovní den.
  • Katedrální náměstí přímo navazuje na náměstí Rynek s půvabnou Starou radnicí a tradičními domečky s pestrými fasádami a podloubími. Náměstí je poseté kavárnami a restauracemi s terasami, kde si můžete příjemně posedět s výhledem na historické budovy a sklenkou něčeho dobrého.
  • Procházkami uličkami starého města jsme se dostali k Piastovskému hradu, jehož historie sahá až do 12. století. Hned vedle hradu jsme si prohlédli pozůstatky tradičního městského opevnění – věž s názvem Brama Głogowska.
  • Od Piastovského hradu jsme se přesunuli k dalším ikonickým věžím, které jdou vidět i ze SkyLight baru Hotelu Gwarna **** – ty patří kostelu sv. Jana Křtitele. Jen pár kroků od tohoto barokního skvostu se nachází Muzeum mědi a Lapidárium pod širým nebem, které bylo bohužel v neděli také zavřené.
  • Na závěr jsme se vydali na procházku do krásně udržovaného Městského parku s množstvím příjemných zákoutí přímo stvořených k pohodovému posezení. Prošli jsme se okolo velké fontány obklopené rozkvetlými záhony a prohlédli jsme si část botanické zahrady. V parku se také nachází pěkné dětské hřiště, kde se děti skvěle bavily, zatímco si rodiče užívali ničím nerušený klid na okolních lavičkách. Součástí parku má být také mini zoo, ta ale byla z důvodu rekonstrukce zavřená.

Tip: Na prohlídku města Lehnice bohatě stačí jeden den. Doporučuji spojit pobyt v Hotelu Gwarna **** například s výletem do nedaleké Vratislavi nebo do Jelenie Gory. Obě lokality jsou od Lehnice vzdálené přibližně hodinu jízdy autem.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Gwarna ****

„Pokud si rádi na dovolené užíváte odpočinek ve wellness, zábavu do brzkých ranních hodin a návštěvy památek, pobyt ve 4* Hotelu Gwarna je pro vás jako dělaný. Polské město Lehnice, kde se hotel nachází, nepatří k těm největším, ale má co nabídnout. Jedním z jeho center zábavy je právě Hotel Gwarna ****, kam za vyžitím a relaxací míří místní i turisté. My jsme si tu nejvíce užili oddych v bazénu, parádní orientální masáže a velmi příjemné prostředí na střešní pláži s barem. Bohaté snídaně a pokoj vybavený s citem pro detail dovedly pobyt k dokonalosti.“


👍Pobyt v Hotelu Gwarna **** byl osobně ověřen Evou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu můžeme s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 30. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet