Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Sástó Hotelu ***

Vydejte se spolu s Kristýnou, členkou našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Sástó Hotelu *** u maďarského pohoří Mátra. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným wellness v Sástó Hotelu ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.8.2023 - 6.8.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Sástó Hotelu ***
  • Lokalita ubytování je: Maďarsko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Maďarska jsme vyjížděli autem z Brna. Jeli jsme přes Bratislavu a Budapešť, následovali jsme trasu podle Google Maps. Ty nám ukazovaly, že bychom cestu mohli zvládnout přibližně za 4,5 hodiny, bohužel jsme ale narazili na 2 dopravní nehody a na několik omezení kvůli pracím na silnici, takže nám jízda i s pauzami zabrala něco málo přes 5 hodin. Až na tyto nepříjemnosti byla cesta v pořádku. Ceny pohonných hmot jsou v Maďarsku i na Slovensku podobné a dálniční známky do obou zemí nás vyšly přibližně na 700 korun.

Jak to bylo s parkováním?

Zaparkovali jsme v areálu hotelu zdarma. Parkovat se dalo venku v celém areálu bez možnosti krytého stání. Parkování se nemusí dopředu hlásit, není tedy ani možnost rezervace místa. Před samotným hotelem bylo jen pár míst – kdo dřív přijede, ten dřív parkuje.

Kde jsme se ubytovali?

Největší výhodou Sástó Hotelu *** je jednoznačně jeho krásné okolí. Areál je obklopený lesy a pohořím Mátra. Odpoledne, v den příjezdu, jsme si tu užili krátkou procházku. Měli jsme naplánované i další trasy, počasí nám ale změnilo plány, tak jsme alespoň relaxovali v hotelovém wellness centru. Už večer v den příjezdu začala bouřka, následující den se počasí umoudřilo jenom na pár hodin, takže jsme nelenili a odjeli jsme do Budapeště (cca 1 hodina jízdy autem od ubytování). Slunce ale opět rychle vystřídal vydatný déšť, který neustál ani v den odjezdu.

Pokoje byly čisté a útulně zařízené, mile nás překvapily minerální vody z místních pramenů, které jsme hned s nadšením ochutnali. Na pokoji nechybělo klasické vybavení, jako je topení, klimatizace, lednice, pohovka, skříně, televize. Koupelna byla menší, zato čistá a vkusně zařízená, vybavená WC, sprchovým koutem a fénem. Jelikož jsme měli rezervovaný pobyt s neomezeným vstupem do wellness, čekala bych, že na pokoji budou kromě ručníků také pantofle a župany. K dispozici byly ale pouze ručníky.

Jedinou nevýhodou našeho ubytování bylo to, že jsme měli pokoj se střešními okny – okna se během bouřky proměnila v opravdu hlasité bubny. Postel byla pohodlná, na výběr byly pro každého 2 polštáře – vysoký a nižší, takže si každý vybral ten, na kterém se mu spalo nejlépe. A komu by takové polštáře nevyhovovaly, mohl si na recepci zažádat o polštář z paměťové pěny.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Ochutnali jsme tedy snídaně i večeře, které se podávaly klasicky formou bufetu. Snídaňový bufet byl skvělý – nechybělo čerstvé pečivo, ovoce, zelenina, sýry, uzeniny, ani vajíčka a sladká jídla. Pro hosty byl k dispozici také kávovar, nabídka džusů i čajů. Mile nás překvapila i bezlaktózová a veganská mléka. Mě osobně trochu chyběla nabídka černých a zelených čajů.

Večeře byla chutná, ovšem myslím si, že některá jídla byla připravena z polotovarů. Na výběr byly 2 polévky, různé druhy masa, příloh a zelenina. Nechyběly ani dezerty, například koláče, ty jsme ale neochutnali, dali jsme přednost čerstvému ovoci. V rámci bufetu jsme si mohli načepovat džusy, limonády nebo vodu zdarma. Další drinky, jako je například pivo, víno, koktejly či jiné džusy a limonády, byly za příplatek.

Jídelna se nenachází ve stejné budově jako hotelové pokoje – je vzdálená přibližně 80 metrů. Jíst můžete přímo v jídelně nebo na terase (doporučuji). Užijete si zde krásný výhled na stromy a na vodu, což má své kouzlo za každého počasí.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Druhý den našeho pobytu v Maďarsku jsme strávili v Budapešti, dopoledne jsme se posílili kávou v kavárně Cafe Frei. Prostředí kavárny bylo útulné, moderní a hodně insta-friendly, bohužel záchody byly špinavé a doslova volaly po úklidu.
  • Oběd jsme si dali v tržnici Central Market Hall, přítel si pochutnal na maďarském guláši, já na langoši.
  • Odpolední kávu a dezert jsme si dali v kavárně Lara Cafè. Tato kavárna byla daleko lepší než ta, ve které jsme měli ranní kávu. Personál byl milý, ochotný a usměvavý. Na dezertech i kávě jsme si skutečně pochutnali.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V rámci pobytu jsme měli neomezené využití wellness centra, vstup není třeba předem rezervovat. Wellness zahrnuje bazén, dětské brouzdaliště, sauny (bio, finskou, parní), vířivku, odpočinkovou místnost a dešťové sprchy.

Kolem bazénu je k dispozici několik lehátek a menší venkovní terasa s dalšími lehátky. U bazénu se také nachází bar, kde si můžete dopřát malé občerstvení a různé nápoje. Wellness zavírá poměrně brzo, ve 20:00 hodin. Bazén se nachází hned vedle dětského brouzdaliště, takže si zde neužijete moc klidu. Ideální doba návštěvy bazénu je v čase večeře (18:00–21:00 hodin), kdy jsou všichni v jídelně.

Kam se vydat na výlet?

  • Během pobytu v Hotelu Sástó *** určitě navštivte pohoří Mátra a horu Kékes – nejvyšší vrchol Maďarska s nadmořskou výškou 1014 metrů.
  • Přibližně hodinu jízdy od hotelu se nachází lázeňské městečko Eger, ve kterém můžete vidět zajímavé památky nebo si užít pobyt v lázních. Ty jsou zde hned dvoje – Turecké lázně založené již na začátku 17. století a městské termální lázně, které patří k nejkrásnějším v Maďarsku.
  • Za hodinu jízdy se dostanete také do hlavního města Maďarska, krásné Budapešti, kde uvidíte působivou budovu parlamentu, Rybářskou baštu, Széchenyiho řetězový most strážený kamennými lvy a další úžasné památky a atrakce.

Závěrečné hodnocení pobytu v Sástó Hotelu ***

“Hotel Sástó *** nás okouzlil zejména svou lokalitou v lesíku u vody, blízko pohoří Mátra. Také jsme si moc užili snídaně na terase – výhled na vodu, stromy a zpěv ptáků je zárukou ideálního rána. Pokoj byl prostorný, čistý a poskytl nám příjemné útočiště. Jediné mínus jsou večeře – některá jídla chutnala spíše jako polotovary. Ubytování se bude určitě líbit rodinám s dětmi, v noci je zde opravu klid a v areálu hotelu se nachází spoustu atrakcí, které si vaše ratolesti užijí. ”


👍 Pobyt v Sástó Hotelu *** byl osobně ověřen Kristýnou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet