Osobně ověřeno: Recenze pobytu s jeskynním bazénem v Hotelu Husárik **** na Slovensku

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, na Slovensko. Konkrétně do Hotelu Husárik **** v Kysuckých Beskydech. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s jeskynním bazénem v Hotelu Husárik **** na Slovensku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 19.5.2023 - 21.5.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Husárik ****
  • Lokalita ubytování jsou: Kysucké Beskydy
  • Cestoval jsem: S maminkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Pocházím sice ze Slovenska, ale Beskydy jsem až do teď znal jen z české strany. Rozhodl jsem se to napravit, a tak jsem si jako místo pro květnový víkendový pobyt vybral lokalitu Kysuckých Beskyd, které se táhnou podél slovensko-polské hranice. Na cestu jsme se vydávali autem z Brna. Zvolili jsme samozřejmě nejrychlejší trasu, tedy přes Olomouc a Frýdek-Místek. Hotel leží pouhých 13 km od hraničního přechodu Mosty u Jablunkova a jízda trvala celkově 2 a půl hodiny. S pomocí navigace jsem hotel ležící v lesích nad obcí Čadca našel bez problému. Poslední úsek vedoucí k hotelu je poměrně strmý.

Jak to bylo s parkováním?

Využili jsme možnost parkování na venkovním parkovišti před hotelem. Parkoviště bylo chráněno závorou a jeho kapacita byla více než dostatečná. Parkování jsme předem hlásit nemuseli a bylo bezplatné.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Husárik **** se nachází na samém severu Slovenska v obklopení hor a lesů kysuckých Javorníků. Tato lokalita si získá všechny vyznavače aktivní dovolené. Je totiž plná turistických i cyklistických tras, v zimě zase nabízí zajímavé možnosti pro zimní sporty. Zároveň na mě od první chvíle hotel díky své poklidné atmosféře a malebné okolní krajině působil jako dokonalá oáza klidu pro odpočinek v horách. Ať už tedy do přírody vyrážíte načerpat nové síly, nebo si dát pořádně do těla při turistice a sportování, tohle místo vás určitě nezklame.

Ačkoliv jsem věděl, že se jedná o ubytování v loveckém stylu, originální prostředí hotelu mě velmi mile překvapilo. Po příjezdu nás jako první uvítala dřevěná socha husy visící nad vchodem. Interiéry byly vyzdobeny různými loveckými trofejemi, obrazy a sochami zvířat. Veškeré rámy, trámy i nábytek byly z masivního dřeva, což místu dodávalo jedinečné kouzlo.

Po příchodu do pokoje mě okamžitě nadchlo velké okno a prostorný balkon s dechberoucím výhledem na okolní hory. Oceňuji, že moderní koupelna a toaleta byly oddělené, což v podobných hotelech rozhodně nebývá zvykem. Pokoj byl vybaven kvalitním dřevěným nábytkem, který dokonale ladil s celým hotelem i krásnou přírodou okolo něj. Váhám, jestli byla dominantou místnosti spíše pohodlná manželská postel, nebo krásná pohovka. Dále v pokoji nechyběl psací stolek se židlí, zrcadlo, mini lednička, televize a úložné prostory. Na první pohled bylo zřejmé, že všechno vybavení je skvěle udržované a že v hotelu velmi dbají na čistotu. V pokoji jsem se od první chvíle cítil velmi příjemně a po turistice se v něm skvěle odpočívalo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V přízemí hotelu se nachází stylová restaurace, která je stejně jako všechny další interiéry vkusně dekorovaná dřevem. Její součástí je i prostorná terasa, kde musí být za hezkého počasí stolování s krásným výhledem do přírody opravdovým zážitkem. Náš pobytový balíček zahrnoval polopenzi. Každé ráno jsme tak den zahájili bohatou snídaní ve formě švédských stolů. Snídaňový bufet zahrnoval teplé i studené dobroty. Ze slaného bylo na výběr čerstvé pečivo, pestrý výběr uzenin, sýrů a pomazánek, míchaná vajíčka, párečky a čerstvá zelenina. Ze sladkého nechyběly cereálie s jogurtem či mlékem, různé domácí dezerty a samozřejmě ovoce. K pití jsme si mohli dát kávu, čaje a vodu. Já jsem si vždy pochutnal na skvěle připravených míchaných vajíčkách a lahodných místních sýrech.

Parádním zakončením dne byla servírovaná večeře. Hlavní chod jsme si mohli vybrat z menu, které obsahovalo tradiční lokální speciality. Já jsem si objednal kysucké brynzové halušky se smetanou a pažitkou a moc jsem si pochutnal. Mamka si dala vepřovou panenku s pečenými brambory a také ona byla velmi spokojená. Nechyběl ani výtečný dezert v podobě pudinkového koláče se šlehačkou. Dokonalou tečkou za výbornou večeří ovšem bylo hotelové pivo Husár z vlastního pivovaru. Co víc si přát? :)

Jak jsme se najedli v okolí?

Čas jsme trávili výlety v okolních kopcích, kde nebylo moc možností stravování. Bohatě nám ovšem stačila hotelová polopenze.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Po výšlapu byl ten správný čas pro zasloužený odpočinek, za kterým jsme zamířili do hotelového wellness. Ručníky a župany na nás čekaly na pokoji už po našem příjezdu. Když jsem poprvé spatřil tyto prostory, ani mě už nepřekvapilo, že i tato část je velmi originálně pojata. Ústředním bodem je bazén, který vypadá, jako by byl zabudovaný do jeskyně a okolo jej zdobí pravěké malby. Přes vodní plochu se dá přes malý můstek přejít do odpočinkové místnosti s lehátky a dále pak ke sprchám. Po osvěžení v bazénu jsem se prohřál ve velké finské sauně, což bylo po dni stráveném v horách velmi příjemné. Také se mi moc líbilo, že bylo wellness díky velkým oknům krásně prosvětlené, a navíc bylo možné kochat se během odpočinku výhledem do zahrady. Za příplatek je možné využít také venkovní vířivku. Vstup do wellness není nutné rezervovat ani hlásit předem – jeho kapacita je vzhledem k velikosti hotelu dostatečná, aby se hosté bez problémů prostřídali.

U vstupu do wellness jsou i prostory pro masáže a kosmetické procedury, které jsou za příplatek. Těchto služeb jsem ale bohužel kvůli k nedostatku času nevyužil.

Další vybavení/služby hotelu

Vzhledem k poloze hotelu zde najdete místnost pro úschovu lyží, respektive kol. Já si vždy rád zacvičím, a tak jsem ocenil dobře vybavené hotelové fitness s posilovacími i kardio stroji. K tomu je součástí areálu také hřiště na tenis a volejbal. Vybavení na tyto sporty je možné si v hotelu zapůjčit. Stejně tak si zde můžete zapůjčit elektrokola, ovšem v tomto případě doporučuji předchozí rezervaci. Pro večerní zábavu je k dispozici stůl na billiard.

Kam se vydat na výlet?

  • Hotel se nachází uprostřed jedinečné přírody Kysuckých Beskyd, a to dokonce přímo na cyklisticko-běžkařské magistrále vedoucí až na hranice s Českem. Okolí je navíc plné turistických tras, které nejsou díky nižšímu výškovému profilu kysuckých hor příliš náročné.
  • Přímo u hotelu jsme se napojili na červeně značenou trasu, která nás dovedla až k 7,5 vzdálené rozhledně Zákopčie na Marťáckém vrchu. Stavba s masivním kamenným základem a dřevěnou vyhlídkovou věží poskytuje výhled na Malou Fatru, Západní Tatry, Kysucké Beskydy, Slezské Beskydy včetně nejvyšší hory Skrzyczne i Moravskoslezské Beskydy s Lysou horou.
  • Během pobytu v zimě možná oceníte blízké lyžařské areály, jako jsou Veľká Rača a Makov.
  • Na náměstí ve 20 km vzdálené Staré Bystrici je k vidění Slovenský orloj, který ve své kategorii měří čas nejpřesněji na světě. Je součástí největší dřevěné sochy na Slovensku vyobrazující patronku Slovenska – Pannu Marii Sedmibolestnou.
  • Dalším skvělým tipem na výlet je skanzen ve Vychylovce, který patří k nejhezčím na Slovensku. Dřevěné domečky a jiné ukázky lidového stavitelství jsou rozsety na loukách v obklopení lesa, a dokonale tak splývají s krásnou okolní přírodou.
  • Vstupní brána do skanzenu je zároveň nástupištěm do historického vláčku lesní úzkorozchodné železnice, která je světově unikátní technickou památkou. Vyhlídková okružní jízda skanzenem a jeho okolím trvá asi 30 minut a nabízí krásné výhledy.
  • Pěkným výletním cílem je také poutní místo místo Živčákova, kam se dá dostat ze dvou stran po křížových cestách. Na vrcholu je moderní kaple, u které je možné v pěkném prostředí posedět na lavičkách.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Husárik ****

“Hotel Husárik **** je perfektním místem pro odpočinek od městského ruchu. Jeho poloha uprostřed krásné přírody Kysuckých Beskyd je ideální pro turistiku, cyklistiku i zimní sporty. Navíc je v okolí spousta zajímavých výletních cílů, takže nudit se tu nebudete v žádném ročním období. Hotel je vybaven ve stylu tradiční lovecké chaty, ovšem se všemi moderními vymoženostmi. Jeho součástí je moderní wellness s jeskynním bazénem, finskou saunou a venkovní vířivkou. Navíc je zde fitness centrum a skvělé zázemí pro různé sporty jako tenis a volejbal. V rámci polopenze jsme si pochutnali na vynikající lokální kuchyni, kterou jsme zapili skvělým domácím pivem. Pobyt v tomto hotelu vám vřele doporučuji, ať už tedy si tady chcete v krásné kysucké krajině hlavně odpočinout, nebo dovolenou rádi strávíte aktivně.”


👍 Pobyt v Hotelu Husárik **** byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet