Osobně ověřeno: Recenze pobytu nedaleko chorvatského Zadaru s polopenzí v Hotelu Pinija ****

Vydejte se spolu s Nikolou, členkou našeho Travelking týmu, k chorvatskému Zadaru. Konkrétně do Hotelu Pinija ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu nedaleko chorvatského Zadaru s polopenzí v Hotelu Pinija ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 27.5.2022 - 29.5.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Pinija ****
  • Lokalita ubytování je: Chorvatsko
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

S přítelem jsme se rozhodli pro jarní pobyt v Chorvatsku, protože jsme se chtěli vyhnout davům a také si dopřát turistiku, na kterou je na jaře o něco vhodnější počasí. Jedním z cílů naší cesty byl Hotel Pinija **** ležící ve vesničce Petrčane, což je asi 12 km na sever od historického města Zadar. Na cestu jsme vyráželi z Klobouk u Brna a do Chorvatska jsme jeli přes Rakousko po dálnici a následně přes Slovinsko.

Rakouská 10denní dálniční známka nás vyšla na 9,5 € (cca 250 Kč), slovinská pak stojí 15 € (cca 370 Kč) na 7 dní, nebo 30 € (cca 750 Kč) na měsíc. Rakouská známka se dá zakoupit online či na benzince, slovinská pak také online, případně na benzince, ale jen v elektronické podobě. V Chorvatsku se už známka nekupuje, ale hradí se mýtné za jednotlivé ujeté úseky dálnice. Za jeden směr jsme platili zhruba 180 kun (cca 630 Kč). Pokud byste chtěli ušetřit, tak je možné přes Slovinsko jet po neplacených silnicích. Tato cesta pak trvá asi o 1 hodinu déle a vede přes přechod Mureck, města Lenart a Ptuj a následně pak přes přechod Rogatec.

Celkově nám cesta i s krátkými přestávkami trvala 11 hodin.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má vlastní parkoviště, které se nachází přímo před budovou (50 m od vchodu) v příjemném stínu borovic. Samozřejmě je možné zastavit přímo před vchodem, vyložit si zavazadla a pak teprve zaparkovat. Na začátku příjezdové cesty k hotelu byla závora, ale po celou dobu pobytu byla nahoře a nikdo příjezd nekontroloval. Parkoviště nebylo třeba předem rezervovat a bylo zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Pinija **** se nachází v chorvatské vesničce Petrčane, která leží na pobřeží, asi 12 km severně od Zadaru. Při příjezdu k hotelu jsme si nejdřív nebyli úplně jisti, jestli vjíždíme na správnou adresu, protože u cesty nebyla směrovka a přes množství vysokých borovic nebyl hotel vůbec vidět. Ve vesničce je velké množství apartmánů, ale žádný jiný velký hotel se tu již nenachází. Dokáži si představit, že někteří návštěvníci během pobytu ani neopustí hotelový areál, protože je zde opravdu spousta možností, co dělat. Ani jsme nestihli vše vyzkoušet.

Hotel je opravdu veliký, a tak disponuje spoustou pokojů. Myslím, že každý z nich má také vlastní balkon. Hotel je rozdělen na 3 křídla a v každém z nich jsou 4 poschodí. My jsme měli pokoj 119 C, takže se nacházel v 1. patře. Balkon našeho pokoje byl umístěn na boční straně hotelu, takže jsme neměli výhled na moře ani bazény. Na druhou stranu zde ovšem nebyl slyšet žádný hluk a mohli jsme klidně spát s otevřenými balkonovými dveřmi. Pokoj se otevíral pomocí čipové karty, ale dostali jsme pouze jednu, což bylo občas nepraktické. I když vím, že se ve vedlejším pokoji nacházeli další hosté, v tom našem nebylo nic slyšet.

Součástí našeho pokoje byla pohodlná postel s nočními stolky, dostatečně velká skříň a úložné prostory, jeden stolek a židle. Dále také velká televize a klimatizace, kterou jsme ale nevyužili. V jedné skříni byl schován i minibar (malá lednička). Za ty tři dny se mi nepodařilo sžít se s vypínači na světla, protože nebyly rozmístěny úplně intuitivně. Často jsem zmáčkla asi 3 vypínače, než jsem našla ten správný a podařilo se mi rozsvítit světlo, které jsem chtěla.

K pokoji samozřejmě náležela také menší koupelna s novou a čistou vanou. Na balkoně byly 2 plastové židle se stolkem. Uvítala bych ještě nějakou šňůru pro sušení ručníků z pláže. K dispozici jsme měli dva ručníky a župany. Každé ráno nám přišla uklízečka poklidit a vyměnit ručníky.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze. Snídaně se podávaly od 7:00 do 10:00 hodin, večeře pak od 18:30 do 21:00 hodin. V obou případech se strava podávala formou velmi bohatého bufetu v hotelové jídelně. Součástí jídelny byla také terasa s výhledem na moře, kde si člověk mohl pokrmy vychutnat. Před vstupem do jídelny stála usměvavá paní a pro ověření se ptala na číslo pokoje. Vždy nám také popřála dobrou chuť a při odchodu se zase ptala, zda bylo všechno v pořádku. To na nás působilo moc mile a zároveň profesionálně.

V den příjezdu jsme začínali večeří. Přestože bylo v hotelu opravdu hodně hostů, nebyly u bufetových stolů žádné tlačenice ani fronty. Každý si jídlo nabíral sám a kolik jen chtěl. Bufetové stoly byly opravdu dlouhé a ve dvou řadách, takže se tu mohlo pohodlně pohybovat i více strávníků. Doplňování pokrmů probíhalo neustále.

Na večeři byly 2 polévky (zeleninový krém a slabší hovězí vývar), které mě upřímně moc nenadchly. Dále různé druhy a úpravy masa, přílohy, rizota, těstoviny, zeleninový bufet, ovocný bufet, dezerty. Za ty dvě večeře jsme měli možnost ochutnat: rybu, škeble, kuřecí plátek, steak z tuňáka, vepřový řízek, těstoviny s mořskými plody, houbové rizoto, pečené brambory, hranolky, grilovanou zeleninu, zeleninový salát s mořskými plody, různé druhy zeleniny a pečivo. Z ovoce pak meloun, ananas, pomeranč a kiwi. Skvělou sladkou tečkou byly malé zákusky, kterých bylo asi 10 druhů.

Nápoje nebyly v ceně. Během večeře byla možnost objednat si u číšníka alko i nealko pití z nápojového lístku. První večer obsluha příliš nestíhala, takže se k nám číšník dostal, až když jsme dojídali. Druhý večer už přišel hned během polévky, takže jsme si mohli objednat. Objednávky lze platit hned v hotovosti/kartou nebo si je nechat napsat na účet pokoje. V tomto případě musíte číšníkovi podepsat účtenku a vše zaplatíte až při odjezdu na recepci. Na účet pokoje lze psát objednávky v jakémkoliv baru nebo restauraci v celém hotelu.

Snídaně probíhaly velice podobně. Nabídka byla opravdu bohatá a to do té míry, že to byl asi nejrozmanitější snídaňový bufet, který jsem zažila. Na výběr byla vajíčka na úplně všechny způsoby, a kuchařka pak dokonce připravovala omelety a volská oka přímo na bufetovém pultu na přání. Dále byly na výběr párečky, křupavá slanina, grilovaná zelenina, čerstvá zelenina, ovesné vločky a lupínky, několik šunek, salámů a sýrů. Samozřejmě také několik druhů chleba a housek. Ze sladkého pak croissanty, lívance, jogurty a záviny. K pití čaj, káva, čokoláda, džusy.

Jak jsme se najedli v okolí?

Z polopenze jsme byli dostatečně najezení na celý den. Navíc se v hotelu dalo dokoupit úplně všechno. V baru u pláže se prodávaly nejen nápoje, ale i kopečková zmrzlina. :)

Při návštěvě Zadaru jsme si alespoň na náměstí Narodni trg zašli na kávu a croissant do kavárny Lovre. Jinak lze vyrazit na kafíčko i do vesničky Petrčane, která je z hotelu vzdálená asi 10 minut po nově opraveném pobřežním molu. Viděli jsme zde i nějaké restaurace a obchod.

Jaké bylo wellness v ubytování?

Součástí hotelu je venkovní bazén pro dospělé a jedno menší brouzdaliště pro děti. Nachází se na venkovní terase s výhledem na moře a k dispozici je tu plno lehátek na opalování, která jsou zdarma. Ve vnitřních prostorách hotelu je pak další bazén, který lze využít třeba během chladnějších měsíců nebo deštivého počasí. Tento bazén byl o něco teplejší než ty venkovní, maximální hloubka tu byla 130 cm. Venkovní bazény byly volně přístupné pro celý den, vnitřní pak od 7:00 do 22:00 hodin.

Dále je tu také wellness centrum, které je za příplatek. Využít tu můžete různé saun a bohatou nabídku procedur (masáže, kosmetika apod.). Na ty je potřeba zarezervovat termín přímo na recepci do wellness (8:00 - 21:00 hodin). Župany a ručníky do wellness jsou k dispozici na pokoji. Aktivní hosté mohou zdarma využívat fitness centrum.

Jaké byly pláže v ubytování a jeho okolí?

Moc se mi líbilo, že hotelový areál leží na malém poloostrově, takže je z velké části obklopen mořem. Díky tomu má několik soukromých pláží a je přirozeně oddělen od cizích turistů. Nikoho asi nepřekvapí, že z venkovních aktivit tu bylo nejoblíbenější povalování se na pláži, opalování a koupání v moři. :) Část pláží je dlážděná přírodními kameny a část je kamínková. Za poplatek 45 kun/den je možné využít hotelová lehátka (platí pro pláž, u bazénu jsou zdarma). Výhodou je, že poblíž pláže rostou vysoké borovice, takže není problém se před sluníčkem schovat do stínu.

Jaký byl animační a sportovní program v ubytování?

V areálu hotelu se nachází dětské hřiště s prolézačkami. Program pro malé hosty mají na starosti dětští animátoři. Jsou tu i tenisové kurty, minigolf, pingpongové stoly či hřiště na pétanque.

O zábavu hostů se stará bohatý program. Třeba o víkendu večer hraje živá hudba, v baru u pláže probíhají pravidelně taneční večery. Dále jsou v hotelu pořádány Pubkvízy, sportovní turnaje, kurzy tancování a mnoho dalšího. Aktuální nabídka programů je vždy vypsaná v prostorách recepce nebo ji lze zobrazit v televizi v hotelovém pokoji.

Kam se vydat na výlet?

  • Nejprve jsme navštívili centrum města Zadar. Tento výlet zabere asi 3 hodiny. Historické jádro města leží na poloostrově a nachází se zde několik románských kostelů. Turisticky nejzajímavější částí Zadaru je nově upravené nábřeží, jehož součástí jsou i oblíbené turistické atrakce – Pozdrav slunci a mořské varhany.

  • Národní park Krka patří k těm nejhezčím v Chorvatsku. Autem jsme jeli po dálnici (platí se mýtné) asi hodinu do městečka Skradin, které leží asi 90 km od hotelu. Už samotný Skradin je pěkné historické městečko, které doporučuji k příjemné procházce. U přístavu se nachází velká budova, kde je možné zakoupit vstupenky do národního parku. Ty vychází na 200 kun (650 Kč) za osobu v hlavní sezóně (červen až září) a v mimosezóně pak na 100 kun (330 Kč) za osobu. Následně je možné jít do národního parku pěšky (4 km), anebo si můžete připlatit svezení lodí, která jezdí pravidelně a plavba v jednom směru vyjde na 10 kun. My jsme se vydali pěšky a lodí jsme jeli zpátky. V národním parku jsme viděli nejznámější vodopád – Skradinski buk a také mnoho dalších menších i větších jezírek a vodopádů, které se na řece Krka vytvořily.

  • V hotelu byla také nabídka organizovaných výletů například lodí do Národního parku Kornati nebo plachetnicí po moři u Zadaru. Toho jsme však nevyužili.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Pinija ****

Do Chorvatska jsme vyrazili poslední týden v květnu a i v tento jarní termín předpověď slibovala 30 °C a slunce po celý den. Dovolenou jsme zahájili v Hotelu Pinija, který nás opravdu ohromil a své 4 hvězdičky si naprosto zaslouží. Hotel byl v nedávné době evidentně zrekonstruován, takže pokoje i koupelny jsou moc hezky zařízené a vše vypadá nově. Strávili jsme tu jen 2 noci, takže jsme bohužel nestihli vyzkoušet všechny aktivity, které hotel nabízí. Opravdu každý si zde najde to své (minigolf, tenis, bary, restaurace, taneční večery, programy pro děti, bazény, posilovna, relax ve wellness...). Pro milovníky lenošení na pláži a koupání v moři má hotel opravdu ideální polohu. Leží na poloostrůvku, takže je obklopen hotelovými plážemi a mořem. Na pláž je to tedy z pokoje opravdu pár kroků. Navíc je v okolí mnoho vzrostlých borovic, takže si můžete lehnout do stínu. V rámci polopenze jsme zažili opravdové hostiny. Zejména na snídani bylo na výběr opravdu vše, na co si jen člověk vzpomene. I večerní bufet byl opravu bohatý a hlavní jídla se každý večer obměňovala. Na večeři nechyběly dezerty, které byly vždy dokonalou sladkou tečkou za krásným dnem pobytu.


👍 Pobyt v Hotelu Pinija **** byl osobně ověřen Nikolou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet