Osobně ověřeno: Recenze pobytu na Slovácku v Hotelu Lidový dům *** s dobrým jídlem a vínem

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Bzence. Konkrétně do Hotelu Lidový dům ***. Jaká byla cesta, ubytování, víno a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu na Slovácku v Hotelu Lidový dům *** s dobrým jídlem a vínem

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 14.7.2023 - 16.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Lidový dům ***
  • Lokalita ubytování je: Slovácko
  • Cestovala jsem: S přítelem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na letní víkendový pobyt jsme se v červenci vydali na Slovácko. Touto oblastí jsme až do teď spíše projížděli, ale nikdy jsme neměli příležitost k jejímu prozkoumání.😊 Na cestu jsme vyrazili ze Žďáru nad Sázavou, odkud jsme přes Brno pokračovali až do Bzence, který byl naší cílovou destinací. Ačkoliv jsme vyjížděli v pátek po práci, žádné komplikace nás po cestě nepotkaly. Celkem nám trasa i se zastávkou na kafe v Brně trvala asi 3 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel Lidový dům *** disponuje vlastním parkovištěm, na kterém je možné parkovat bezplatně a jeho kapacita je dostatečná. Během našeho pobytu se zde konala svatba a hotel byl téměř plný, přesto se vždy našlo volné místo k zaparkování.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Hotelu Lidový dům ***, který se nachází přímo na náměstí v centru Bzence. My jsme se na cestu vydali až po práci, takže jsme přijeli kolem deváté hodiny večerní. Recepce hotelu má otevřeno do osmi, ale na opozdilce, jako jsme my, jsou připraveni. Klíč od pokoje nám předal personál v restauraci a klasický check-in pak proběhl v sobotu ráno, kdy byla recepce znovu otevřená.

Náš pokoj se nacházel ve druhém patře a jednalo se o standardní pokoj s okny směrem k silnici. Hned na první pohled mne zaujala velká fototapeta s vínem. Kromě té se v pokoji samozřejmě nacházela i manželská postel (jedná se o dvě spojená lůžka, což někdo nepreferuje, ale mně osobně to nijak nevadilo), velký stůl a také menší stolek se židlí. V koupelně pak bylo WC, umyvadlo se zrcadlem a poličkou a sprchový kout.

Potěšila nás láhev vody na uvítanou a skleničky na natočení kohoutkové vody. A protože jsme si k našemu pobytu vybrali ten nejvíce tropický víkend tohoto léta, kdy teploty atakovaly 38 °C, ocenili jsme také mini lednici na chlazení nápojů a větráček, který běžel naplno celou noc😊 Z okna pokoje jsme měli pěkný výhled na náměstí. Ze spánku mě naštěstí jen tak něco nevyruší, takže jsme okno měli na noc otevřené.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V sobotu a neděli ráno jsme si pochutnali na snídani formou bufetu. V sobotu se v hlavní restauraci konala svatba, a tak se snídaně podávala ve stylové pivnici. V restauraci, kde se snídaně podávají standardně, a kde je i více místa, jsme si ranní hodování dopřáli v neděli.

Na výběr byla sladká i slaná jídla. Můj přítel si dal svá oblíbená vejce s párky a zeleninou, k tomu pečivo s máslem, sýrem a šunkou. Já preferuji sladké snídaně, takže jsem ocenila meloun, tvarohový závin a tiramisu. Na výběr toho samozřejmě bylo více –⁠ několik druhů cereálií s mlékem, sladké kupované pečivo jako závin a vánočka, k tomu ale také domácí buchta (borůvková), ze slaných jídel zase pomazánka a paštika, salát coleslaw a různé druhy pečiva. Z nápojů nechyběl džus, voda a čaj, případně jsme si mohli udělat horké nápoje, jako je káva a čaj, v automatu.

V pátek jsme přijeli pozdě, takže jsme si místo večeře, kterou jsme nestihli, šli dát pivo a víno na zahrádku. Ta se nachází z druhé strany hotelu, a jedná se o opravdu příjemné a klidné místo k večernímu posezení. Sednout jsme si mohli buď na vyvýšenou terasu u restaurace, nebo na posezení z palet, které je v noci krásně nasvícené. Zchladit se bylo možné také ve vinném sklípku, kde bylo příjemných 17 °C.

V sobotu jsme si užili večeři výběrem z menu, které zahrnovalo 2 druhy polévek, několik hlavních chodů z klasické české kuchyně a dezert. My jsme pro začátek zvolili kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi, který byl výborný. Přítel si pak objednal kuřecí řízek se šťouchanými bramborami a já pikantní kuřecí maso se zeleninou a rýží. Oba pokrmy byly vynikající a porce obrovské tak, že se jídlo skoro nedalo dojíst. 😊 Jako dezert byla domácí borůvková buchta. Mňam!

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu jsme zavítali do Bukovanského mlýna, jehož součástí je i restaurace. Ochutnali jsme bukovanskou kapustnicu a kachní paštiku s brusinkami a cibulovou marmeládou a domácí chleba. O porci jsme se s přítelem dělili, a tak jsme se rozhodli vše završit dezertem v podobě domácích bramborových patentů (placek) s povidly a mákem. Vše bylo moc dobré.

Jak jsme si užili degustaci vína?

Součástí některých pobytových balíčků v Hotelu Lidový dům *** je neřízená degustace vína. Na tu jsme se vydali v sobotu do vinného sklípku, který se nachází přímo v ubytování. Moc milá paní nás zavedla do místnosti plné nejrůznějších druhů vína, předala nám skleničky i instrukce a degustace mohla začít. Zážitek trvá celkem 45 minut, během kterých jsme ve sklípku byli sami a mohli si nalít kterákoliv z vín ve sklípku. K dispozici jsme měli také jejich seznam, takže jsme si mohli zaškrtávat, co jsme už ochutnali. ta nejlepší, která si pak případně zakoupíte.

Kam se vydat na výlet?

Ze Slovácka pochází můj kolega Vláďa, takže jsem už před pobytem dostala instruktáž, kam se vydat na výlet. 😊 Všechno jsme bohužel nestihli, protože je tu spousta pěkných míst.

  • Kaplička (Kaple sv. Floriána a Šebestiána) přímo nad Bzencem je ideální výletní cíl i pro osoby, které se na pobyt vydali především za odpočinkem a degustací vína. Z hotelu se k ní dá dojít pěšky, je odtud krásný výhled na místní zámek i okolní vinice. Osvěžit se můžete ve stylovém Vinném baru Široko daleko.
  • Nedaleko se nachází také město Kyjov, jehož okolí se přezdívá Moravské Toskánsko a užijete si tu krásné výhledy. Bukovanský mlýn je nejen mlýnem, do kterého se můžete jít podívat, ale nabízí také restauraci, vinný sklípek a koupaliště. Je tu také bohaté vyžití pro děti nebo třeba stánek se zmrzlinou z kozího mléka.
  • Ve Veselí nad Moravou se pak vydejte do areálu zámeckého parku, kde se vám bude líbit i v horkých dnech, protože poskytuje příjemný stín. Po procházce si můžete dát něco dobrého v Kafe v Parku, případně si poslechnout hudební vystoupení, která zde občas probíhají.
  • Zámek se pak nachází také přímo v Bzenci a v letní sezóně v něm probíhají různá vystoupení a koncerty.
  • My jsme se ještě jeli podívat do archeoskanzenu Modrá, kde jsme si udělali alespoň krátkou procházku, protože větší část areálu byla v rekonstrukci.
  • S dětmi zavítejte do Kovozoo nebo na některé z místních koupališť.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Lidový dům ***

“Největším lákadlem pobytu v Hotelu Lidový dům *** je rozhodně degustace vína ve stylovém sklípku, kde bylo příjemné klima, které nás během tropických letních dnů osvěžilo. K vynikajícímu vínu patří také výborné jídlo, které jsme si vychutnali dosyta díky lahodné polopenzi. Musím také vyzdvihnout milý personál, a to jak ve sklípku, tak na recepci hotelu. V komfortních pokojích bylo vše potřebné pro pobyt a mě osobně potěšily tvrdé matrace na postelích. Z výletů mohu doporučit bzeneckou kapličku, zámek, jeden z okolních skanzenů a Bukovanský mlýn.”


👍 Pobyt v Hotelu Lidový dům *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet