Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Hotelu Thermana Park Laško ****

Vydejte se spolu se Zoltanem, členem našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Thermana Park Laško ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v  Hotelu Thermana Park Laško ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

V létě 2023 jsem se dovolenou ve Slovinsku rozhodl pojmout netradičně, a tak jsme s partnerkou namísto Julských Alp zamířili do lázeňského městečka Laško. Cestovali jsme autem z maďarského Miskolce, odkud jsme jeli po dálnici směrem na Budapešť a poté na trojmezí se Slovinskem a Chorvatskem. Po dálnici jsme pokračovali i na slovinském území, a tak jsme si u hranic zakoupili za 16 eur dálniční známku s platností na 7 dní. Vzhledem k tomu, že jsme po dálnici jeli až téměř do cíle, se koupě slovinské dálniční známky rozhodně vyplatila. I s delší zastávkou u rozhledny Vinarium Tower nám trasa dlouhá přes 600 km zabrala zhruba 7 hodin jízdy.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo vedle hotelu je velké parkoviště chráněné závorou, které jsme mohli využít zdarma a bez předchozí rezervace. Po příjezdu jsme auto zastavili přímo před hlavním vchodem do hotelu a poté, co jsme si vyložili zavazadla, jsme jej přeparkovali na venkovní stání. Za poplatek je možné parkovat v podzemní garáži, tuto možnost jsme nevyužili.

Kde jsme se ubytovali?

Jednou z hlavních výhod Hotelu Thermana Park Laško **** je jeho poloha v jedné z nejkrásnějších částí Slovinska. Najdete jej v lázeňském městečku Laško, které leží uprostřed nádherné přírody plné zelených kopců. Díky okolním lesům je celá lokalita opravdu okouzlující a hned po příjezdu nás obklopila ta pravá relaxační atmosféra. Budova hotelu se nachází přímo na břehu řeky Savinja. Stačí tedy přejít most a ocitnete se na krásné lázeňské promenádě, která je jako stvořená pro romantické procházky do starobylého centra města.

Exteriér i interiér hotelu mě na první pohled nadchly. Mám rád velké otevřené prostory se spoustou světla, a v tomto hotelu jich bylo opravdu hodně. Po bezproblémovém check-inu u hlavní recepce ve velké vstupní hale jsme proskleným výtahem vyjeli do 2. patra. Ubytováni jsme byli v pokoji typu Comfort Plus, který jsme si hned po příchodu zamilovali pro jeho moderní design a balkon s krásným výhledem na řeku. Pokoj byl opravdu prostorný a čistý. Součástí vybavení byla velká plochá televize, pohovka, minibar, pracovní stůl se židlí a samozřejmě nechyběla velká manželská postel. Vzhledem k tomu, že mě trápí bolesti zad, velmi oceňuji vysoce kvalitní matraci, díky níž jsem se každé ráno probouzel nabitý energií. Současným trendům odpovídala i koupelna, ve které byly kromě vany, toalety a umyvadla také župany, pantofle, fén a sada kosmetiky.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho balíčku byla polopenze v podobě bufetových snídaní a večeří, které se podávaly v úžasně čisté, světlé a prostorné hotelové restauraci. Ranní i večerní nabídka jídel byla opravdu pestrá a skládala se z pokrmů připravených primárně z místních surovin. Neumím si ani představit lepší ráno než v Hotelu Thermana Park Laško ****. Poté, co jsem se skvěle vyspal na maximálně pohodlné posteli na mě čekala ta nejlepší snídaně. Na bufetových stolech byla spousta druhů teplých i studených pokrmů: vajíčka na různé způsoby, uzeniny a sýry, teplé fazole, pomazánky, cereálie s mlékem či jogurtem, slané i sladké pečivo, dezerty, čerstvé ovoce i zelenina a mnoho dalšího. Během snídaní byl v restauraci přítomen šéfkuchař, který nám na přání připravil lahodnou omeletu ze surovin, které jsme si vybrali. Mně osobně nejvíc chutnalo čerstvé celozrnné pečivo v omeletě. Tuto dobrotu jsem zatím nikde jinde neochutnal a to je opravdu škoda, protože bych ji nejraději snídal každý den. Nechyběla ani spousta alternativ pro hosty s potravinovými alergiemi, pro vegany i pro ty, kdo si hlídají linii. Věřím, že na těchto hotelových snídaních si zkrátka pochutnal úplně každý.

I v případě nápojů bylo během snídaní z čeho vybírat. S partnerkou jsme si nejvíce oblíbili domácí limonády z čerstvého ovoce. Ty neobsahovaly žádný přidaný cukr, což nám vyhovovalo, ale kdo by si limonádu přece jen chtěl přisladit, tak mohl. Pestrá byla rovněž nabídka džusů a vynikající kávu jsme si mohli sami připravit v automatickém kávovaru.

Večerní bufet zahrnoval různá jídla slovinské i mezinárodní kuchyně. Kromě pokrmů z masa připraveného na rozmanité způsoby byly na bufetových stolech i bezmasé speciality pro vegetariány a vegany. Všechna jídla byla skvěle uvařena i ochucena a v tomto směru nemám opravdu jedinou výtku. Rád jsem využil příležitost ochutnat dokonce pro mě exotické ájurvédské pokrmy, které jsou zdravé, lehké a zároveň opravdu lahodné. Během večeří a následného posezení s výhledem na řeku jsem pro objednávání nápojů využíval nápojový lístek, který jsem si pomocí QR kódu jednoduše nahrál do telefonu.

Součástí hotelu je i à la carte restaurant, kde je možné si kdykoliv přes den objednat pokrmy z jídelního lístku, ve kterém jsou zahrnuty jak tradiční, tak ájurvédské speciality. My jsme ovšem trávili většinu času na výletech, takže jsme v hotelu ani jednou neobědvali. V restauraci v prvním patře hotelových termálních lázní je i během relaxace a vodních radovánek možné doplnit energii například pizzou, saláty, smoothies a dalším občerstvením.

Jak jsme se najedli v okolí?

Celodenní výlet k jezeru Bled jsme si osladili slavným slovinským dezertem kremšnita, který byl před více než 70 lety poprvé připraven právě tady. Zákusek jsme si dali přímo v kavárně hotelu Park, kde údajně připravují tu nejlepší kremšnitu. A já souhlasím – chutnější variantu tohoto dortíku z křehkého těsta a sametového krému jsem opravdu nejedl!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Největší předností hotelu je to, že je přímo propojen s areálem termálních lázní Thermana Laško. Jedná se o unikátní areál ukrytý pod největší skleněnou kupolí v Evropě. Přímo z pokoje jsme tedy v županu mohli vyrazit za relaxací i zábavou ve vodě. Areál je rozdělen na krytou a nekrytou část. V té vnitřní je například rekreační bazén, bazén s vlnobitím, divoká řeka, Kneippova lázeň, tři vířivky (z toho jedna s termální vodou), několik tobogánů a vodní park pro děti. Venku na návštěvníky čeká plavecký a dětský bazén, venkovní vířivka a spousta atrakcí pro malé i velké včetně několika skluzavek a tobogánů. Největší z bazénů je termální s vodou o teplotě 32 °C, který má venkovní i zastřešenou část. Teplota vody byla ve všech bazénech naprosto optimální – v rozmezí 26–34 °C. My jsme si na pobyt přijeli odpočinout od starostí všedních dnů, takže jsme strávili nejvíc času ve venkovní vířivce. Ta je obklopena zelení a je z ní krásný výhled na řeku, což je pro relaxaci dokonalá kombinace. Vyznavače saunování potěší saunový svět se 7 různými druhy saun a ochlazovacím bazénkem.

Prostoru termálů dominuje obrovská skleněná kupole, která kryje vnitřní část areálu. Kupole je velmi působivá a různě se otáčí a otevírá, takže dovnitř neustále proudí čerstvý vzduch, což vytváří příjemné klima. Termální lázně Thermana Laško jsou přístupné nejen hotelovým hostům, ale i veřejnosti. Jejich kapacita ovšem opravdu velká, takže bylo návštěvníků po celou dobu našeho pobytu tak akorát, abychom si relaxaci, bazény i atrakce užili bez front. Celkově jsme byli z wellness a vodního parku nadšení. Za každého počasí zde na vás čeká nerušený odpočinek i zábava ve vodě. Hotel je tak skvělá volba pro rodiny i páry, ať už jedou na relaxační či aktivní pobyt.

Jaké byly další služby v hotelu?

Snažím se udržovat v kondici i na dovolené, takže jsem ocenil hotelové fitness centrum. Posilovna je vybavena jak činkami, tak stroji na kardio i posilování. Jsem rád, že jsem si čas na cvičení našel i během pobytu – alespoň jsem nemusel mít takové výčitky z královského hodování v rámci polopenze. :-)

Kam se vydat na výlet?

  • První výlet jsme si udělali už během cesty do hotelu – zastavili jsme se u vyhlídkové věže Vinarium Tower, která se nachází nedaleko hranic s Maďarskem. Jedinečnost této téměř 55 metrů vysoké rozhledny spočívá v tom, že nabízí krásný panoramatický výhled na území hned 4 států: Maďarska, Slovinska, Chorvatska a Rakouska. Na vyhlídkovou plošinu se dostanete buď po svých po 240 schodech, nebo výtahem. Vstupenka pro dospělého stojí 7 EUR.

  • Z hotelu nejbližším výletním cílem je středověký hrad Celje. Autem se k němu dostanete za 20 minut, případně se k němu můžete vydat pěšky po turistické stezce (asi 10 km jedním směrem). Interiéry hradu je možné vidět na prohlídce a poté se pokochat výhledem na město a řeku pod ním.

  • Milovníkům historických památek doporučuji navštívit hodinu jízdy autem vzdálené město město Ptuj, které je považováno za nejstarší a nejkrásnější v celém Slovinsku. Město je plné architektonických skvostů upomínajících na jeho dlouhou a bohatou historii. Díky kombinaci mnoha památek a jinde nevídané čistoty je Ptuj rozhodně jedním z nejhezčích měst, která jsem navštívil. Dominantou města je středověký hrad Ptuj, ze kterého je krásný výhled.

  • Hlavní slovinské město Lublaň je od hotelu vzdáleno jen 1 hodinu jízdy autem, takže si můžete klidně udělat výlet i do metropole. I v Lublani je k vidění spousta památek, například Lublaňský hrad, katedrála sv. Mikuláše, Trojitý most či krásná náměstí (Radniční, Staroměstské a další). Oproti jiným slovinským městům to v Lublani opravdu žije a během našeho výletu se zde konal například skvělý food festival.

  • Jezero Bled je sice od hotelu vzdáleno 1,5 hodiny cesty autem, ale rozhodně to stojí za to! Moc jsem se těšil, až toto slavné místo, jehož fotka zdobí snad všechny cestovní katalogy o Slovinsku, uvidím na vlastní oči. A musím přiznat, že ve skutečnosti vypadá jezero snad ještě lépe než na obrázcích! My jsme se rozhodli využít pěkného počasí a za 30 eur jsme si na 1,5 hodiny pronajali loďku, s níž jsme se doplavili až na ikonický ostrůvek s kostelíkem. Na skále na břehu jezera se vypíná impozantní hrad Bled, kam je možné jít na prohlídku.

  • Když už jsme byli u Bledu, nenechali jsme si ujít soutěsku Vintgar. Tato 1,6 km dlouhá stezka vedoucí nádhernou přírodou kolem řeky Radovna je jedním z nejkouzelnějších turistických cílů ve Slovinsku. Vstupenky doporučuji především během letní sezóny zarezervovat přes web předem, vyjdou na 10 EUR za dospělou osobu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Thermana Park Laško ****

“Pobyt v Hotelu Thermana Park Laško **** byl jedním slovem fantastický. Hned po příchodu mě okouzlily otevřené prostory, moderní design a dokonalá čistota. Pokoj byl prostorný, skvěle vybavený a byl v něm klid. Díky kvalitní matraci jsem se každou noc báječně vyspal. V okolí je spousta parádních výletních cílů, ovšem díky obrovskému vodnímu parku s wellness si pobyt užijete za každého počasí. Hotel je ideální pro aktivní i odpočinkovou dovolenou – relaxovat můžete jak v saunách či vířivkách, tak v krásné okolní přírodě. Vynikající bufetová polopenze daleko předčila moje očekávání a výborný personál se o nás skvěle postaral. Pobyt doporučuji zamilovaným párům, rodinám s dětmi i seniorům – každý si zajisté přijde na své.”


👍 Pobyt v Hotelu Thermana Park Laško **** byl osobně ověřen Zoltanem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet