Masáže: Malý průvodce netradičními technikami z orientu

Nenecháte na sebe sáhnout? Změníte názor, až zjistíte, co vám můžou přinést nejrůznější masáže s technikami vypilovanými za tisíce let. Svěřte se do rukou masérů a užijte si uvolnění od stresu i bolesti.
Masáže: Malý průvodce netradičními technikami z orientu

Jak si ještě víc užít dovolenou? Ke skvělému pobytu za příjemnou cenu a dobrému jídlu přidejte hýčkání na nejrůznějších procedurách. Mnoho hotelů nabízí procedury přímo v ceně balíčku, případně vám poskytne slevu na objednání dle vašeho výběru. Takové pobyty najdete tady.

Pokud nemáte s masážemi a dalšími procedurami zkušenosti, možná vás jejich názvy matou a nevíte, co si pod nimi představit. V tom případě je tento článek právě pro vás. Představíme vám méně známé typy masáží, dozvíte se, jak probíhají a jak účinkují.

Reflexní masáž pro zdraví vašich orgánů

Při klasické masáži masér prohmatává vaše tělo, aby uvolnil napětí svalů. Reflexní masáž však nemíří na svaly, ale působí na nervové úrovni. Masírují se nejčastěji plosky nohou, kde se nachází tlakové body spojené nervovými vlákny s jednotlivými orgány v těle. Stiskem těchto bodů tak lze reflexivně působit na celý organismus. Řešení problému nemusí být vždy tam, kde ho očekáváme, a tak správnou reflexivní masáží nohou dochází k odstranění poruch trávení, ke zlepšení funkce srdce, zmírnění bolesti a stresu nebo harmonizaci činnosti žláz.

reflexní masáž

Mějte na paměti, že jestliže masáž jednou vyzkoušíte, účinek bude spíše relaxační, pro odstranění zdravotních problémů či zkrášlení vašeho těla je zapotřebí pravidelné péče.

Starobylá indická ájurvéda

Ájurvéda je starobylá léčebná nauka pocházející z Indie, jejím smyslem je harmonizace těla a mysli a udržení dobrého zdravotního stavu. Součástí této nauky jsou také ájurvédské masáže, při kterých se používají nahřáté indické oleje. Těmi se masíruje celé tělo včetně hlavy a vlasové pokožky. Masáž ulevuje od stresu a přetížení a uvádí organismus do rovnováhy, olej navíc čistí a vyživuje kůži. Obzvlášť účinný je teplý olej, který se pouští na čelo ze zavěšené ájurvédské mísy.

ayurveda

Masáž kameny vytaženými z lávy

Přikládání lávových kamenů na strategická místa na našem těle používali už ve staré Číně, aby tak harmonizovali energetická centra zvaná čakry. Dnes je populární především havajská technika hot stones, při níž se kameny zahřejí ve vodní lázni na 40 – 50 °C a teprve poté se přikládají na tělo. Lávové kameny jsou specifické zvýšeným obsahem kovů, které skvěle akumulují a přenáší teplo. Z nahřátých kamenů se při masáži teplo dostane až 3 cm pod pokožku, prohřívá a relaxuje a stimuluje krevní oběh a lymfatický systém.

hot stones

Procedurami proti celulitidě

Pomocí masáží lze také z těla odstranit přebytečné tuky a obnovit pružnost pokožky. Jednou možností je lymfatická masáž nebo lymfatická drenáž, která pracuje s podtlakem. Na různé partie těla se přikládají baňky připojené na přístroj, s jehož pomocí lze korigovat intenzitu a sílu podtlaku. Během masáží je pokožka opakovaně nasávána a uvolňována, díky čemuž dochází k vyplavování podkožního tuku. Lymfatickou drenáží obličeje se lze dokonce zbavit i vrásek a váčků pod očima.

Vyzkoušejte také skořicový zábal. Nejen že příjemně voní, ale také působí proti celulitidě, formuje postavu a podporuje lymfatickou činnost organismu.

Slovo závěrem: Co je to balneo?

Balneoterapie zní možná cizokrajně, ve skutečnosti se ale jedná o soubor lázeňských léčebných metod, které využívají přírodní zdroje, například minerální léčivou vodu nebo peloidy, tzv. kašoviny (rašelina, bahno, apod.). Patří sem nejrůznější obklady a koupele, ale o těch zase někdy příště…

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet