Cestovní Deník: Gazdovský Dvor

Termály v Bešeňové právem patří k nejoblíbenějším na Slovensku. A penzion Gazdovský Dvor zase bezesporu patří k nejlepším na Travelkingu. Dohromady tvoří dokonalé spojení pro pohodovou dovolenou.
Cestovní Deník: Gazdovský Dvor

Klid a skvělé jídlo

Gazdovský Dvor stojí trochu stranou od Bešeňové, užili jsme si tak při naší návštěvě kromě zábavy i pořádnou porci klidu. Doporučujeme procházku k blízké vodní nádrži, za pěkného počasí se určitě vyplatí projít se (či spíše projet na kole) i k trochu vzdálenějšímu jezeru Liptovská Mara.

Pokoje na penzionu nás překvapily svou prostorností, mačkat se tu rozhodně nebudete. Tím pravým lákadlem je však dvůr kolem penzionu, kde naleznete trampolínu a prolézačky pro děti, stejně jako spoustu laviček, stolů a prostorů pro relaxaci i konzumaci různých nápojů z restaurace. Pobyt nám zpříjemňovali i dva místní velmi hodní a dobře vychovaní pejsci.

gazdovský dvor

V místní restauraci jsme si pochutnali především na tradičních slovenských pokrmech, místní kapustnica či strapačky jsou gastronomickým zážitkem. I lehčí jídla však místní kuchařský tým zvládá s noblesou, vybere si tak opravdu každý.

Gazdovský dvor interiér

Termální voda kam se podíváš

Po dvaceti minutách chůze (nebo třech minutách jízdy autem) se od penzionu dostanete k Gino Paradise Bešeňová, termálnímu aquaparku, který nás uchvátil nejen spoustou bazénů s příjemně teplou vodou, ale také svou rozlohou a počtem různých atrakcí. Zatímco děti sjíždí tobogán za tobogánem a skluzavku za skluzavkou, rodiče se můžou zastavit v Cosmopolitan baru, který se nachází přímo v největším termálním bazénu pod otevřeným nebem. Řekneme vám upřímně, užívat si míchaný drink na čerstvém vzduchu, přitom však až po krk v horké vodě, to je jeden z nejlepších relaxů, co jsme na svých cestách zažili.

bešeňová

Poblíž Bešeňové také naleznete termální jezírko Kalameny, které je otevřené pro veřejnost zdarma, pouze parkování u něj stojí symbolická dvě eura. Můžete se tak uprostřed krásné přírody kdykoliv během roku naložit do teplé termální vody a užít si chvíli pohody, přesně jako jsme to udělali my. Za vidění ještě určitě stojí vodopády v Lúčkách.

Pokud vám nestačí všechny možnosti, které jsme vám tu předestřeli, můžete se podívat ještě do Tatralandie, největšího aquaparku ve střední Evropě. Tatralandia totiž leží pouze 15 minut autem od penzionu a nabízí ještě větší množství atrakcí a bazénů než Gino Paradise.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Slovensko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet