Moře, víno, památky a úžasná jídla – zkrátka dokonalá dovolená na vás čeká v Hotelu Piran **** s více než 100letou tradicí. Těšit se můžete na krásné, komfortní ubytování, výtečnou snídani nebo polopenzi a dokonalou lokalitu, ve které vás bude od pláže i skvělých památek dělit doslova jen pár kroků.

O ubytování

Hotel Piran ****, s více než 100letou tradicí, stojí v malebném městečku Piran, jednom z nejkrásnějších míst Slovinska. Jedinečná architektura a více než 2 600 hodin slunečního svitu ročně dodávají městu italský nádech, díky kterému si vysloužilo přezdívku "slovinské Benátky". V hotelu, který najdete doslova pár kroků od mořského břehu, si užijete dovolenou jako z filmu.

Během pobytu můžete prozkoumávat všechny krásy města. A že jich je! Vyrazte na Tartiniho náměstí (230 m) s pomníkem slavného houslisty, prohlédněte si slavný dům Benečanka (300 m) z 15. století, opředený romantickou pověstí, navštivte minoritský klášter a kostel sv. Františka (350 m) s dlouhou historií a bohatou sbírkou uměleckých artefaktů nebo vystoupejte na městské hradby (600 m) a vychutnejte si působivý výhled.

Na Prešernovu nábřeží, kde se hotel nachází, si užijete posezení v kouzelných kavárnách i koupání na pláži. Zvídaví mohou navštívit Námořní muzeum Sergeje Mašera (240 m), Muzeum podmořských aktivit (450 m) nebo Akvárium Piran (93 m). Jako suvenýr si můžete odvézt některý ze solných výrobků značky Piranske soline. Těžba mořské soli je totiž pro toto město typická.

Pokud máte dostatek času, zkuste i výlety po okolí. Jedinečným zážitkem bude pohled na Sečoveljske soline (7,6 km) – největší solná pole ve Slovinsku. Více o historii těžby soli, která je pro město Piran typická, se dozvíte v místním muzeu. Za vidění stojí také jedna z nejkrásnějších pláží ve Slovinsku – Měsíční záliv (6 km), půvabné městečko Izola (9,3 km) nebo přírodní rezervace Škocjanski zatok (20,3 km).

Moře a pláže

Přímo před hotelem budete mít betonovou promenádu/pláž s moly, kde se do moře sestupuje po schůdcích. U břehu je mělčina s tyrkysovou vodou a kamenitým dnem, ideální je tak přibalit i boty do vody. Sluníčko si užijete přímo u vody, nebo třeba na zahrádce některé z kaváren, které promenádu lemují.

Navštívit můžete také betonovou pláž u Prešnerova nábřeží (300 m), pláž Fornače (1 km) se slunečníky a stínem středomořských stromů nebo oblázkovou pláž Fiesa (1,4 km) nedaleko stejnojmenného jezera. Pokud preferujete písečné pláže, udělejte si výlet do nedaleké Portorože (3,3 km), jejíž městská pláž se může pochlubit Modrou vlajkou za čistotu prostředí.

Kde budete spát?

Pokoje hotelu mají typický dobový nádech, ale veškeré vybavení je nové a poskytuje maximální pohodlí. Ubytujete se ve dvoulůžkovém pokoji Comfort s výhledem na město o ploše 22 m². K dispozici budete mít pohodlnou dvoulůžkovou postel, psací stůl s židlí, klimatizaci, minibar, trezor, televizi, WiFi připojení a vlastní koupelnu se sprchovým koutem, fénem a toaletními potřebami.

Na čem si pochutnáte?

Výtečná gastronomie je rozhodně silnou stránkou hotelu. V útulné restauraci ochutnáte ty nejvybranější delikatesy slovinského pobřeží a regionální kuchyně, stejně jako kvalitní lokální vína. Večerní drink si můžete dopřát na Nebeské terase 99, ze které budete mít výhled na Slovinsko, Itálii a Chorvatsko. Člověk se zde opravdu cítí jako na vrcholku světa.

Kousek místní gastronomie si můžete odvézt i domů – v hotelovém obchůdku se suvenýry si z nabídky vín, olivových olejů, kořeněných solí, pralinek, čokolád a dalších dobrot určitě vyberete.

Kde budete relaxovat?

Čím ještě vyšperkovat už tak dokonalou dovolenou? Dopřejte si úžasnou masáž nebo jinou relaxační proceduru v hotelovém SPA.

Něco navíc

V hotelu si můžete zapůjčit také jízdní kolo nebo skútr, které v labyrintu úzkých uliček historického města náležitě využijete.

Hotel Piran ****

Hotel Piran ****

Stjenkova 1 , Piran
Slovinsko

Provozuje společnost:
EUROTAS HOTELI d.o.o. IČ: 6618952000


+386 5 666 71 00

booking@eh.si

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 24 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 19 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Možnost procedur
Restaurace
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,2 km
Vzdálenost od moře
50 m
Zastávka
0,6 km
Aquapark
4,2 km

Tipy na výlet

Město Piran

Město Piran Tip na výlet

Piran, nejkrásnější město na slovinském pobřeží, byl více než 500 let součástí Benátské republiky a poté součástí Rakousko-uherské monarchie, takže většina budov ve starém městě je v barokním nebo secesním stylu. Klikaté dlážděné uličky tohoto přímořského města s italskou, středomořskou atmosférou působí romanticky a historicky. Z věže kostela svatého Jiří, která se tyčí směrem k hlavnímu náměstí ve tvaru mušle, se vám naskytne nádherný výhled na tuto malou šperkovnici a Jaderské moře. Z pozůstatků hradeb Pirani se vám také naskytne úžasný výhled na staré město a Tristijský záliv.

Pláže v Piranu
Pláže v Piranu
 Sečoveljská solná pole
Sečoveljská solná pole
Město Portorož
Město Portorož