Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu s wellness v Hotelu Astoria Bled *** ve Slovinsku

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Astoria Bled ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu s wellness v Hotelu Astoria Bled *** ve Slovinsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 5.4.2023 - 9.4.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Astoria Bled ***
  • Lokalita ubytování je: Slovinsko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Rozhodli jsme se využít velikonočních svátků a vyrazit na prodloužený víkend do Slovinska k jezeru Bled. Na cestu jsme se vydali z Vysočiny a pokračovali jsme přes Brno, Vídeň, Štýrský Hradec a Villach, za kterým jsme přejeli hranici Rakouska se Slovinskem. Tato trasa by měla trvat zhruba 6 a půl hodiny, ale nám i s přestávkami zabrala asi 8 hodin. Vyjeli jsme však brzy ráno, takže jsme do našeho ubytování, kterým byl Hotel Astoria Bled ***, dorazili v docela rozumný čas. Před cestou jsme si zakoupili rakouskou (10 €) a slovinskou (15 €) dálniční známku.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování u hotelu bylo v ceně balíčku a nebylo nutné rezervovat jej předem. Zaparkovat se dalo buď v garáži s omezeným počtem míst, anebo pak venku před hotelem, kde bylo parkovacích míst více. Vzhledem k tomu, že jsme si vybrali populární velikonoční termín, ve kterém byl hotel plně obsazen, bylo to s parkováním někdy vzrušující. Vždy se nám však nakonec někde zaparkovat podařilo, jednou jsme měli i čestné místo v garáži. :)

Kde jsme se ubytovali?

Naším útočištěm se stal stylový Hotel Astoria Bled ***. Ten, jak už název napovídá, leží ve městě Bled, a to jen kousek od stejnojmenného slavného jezera. V termínu našeho pobytu už nebyly k dispozici pokoje Standard bez balkonu, takže jsme si připlatili za nepatrně dražší pokoj s balkonem. Nakonec jsme za to byli opravdu rádi, protože nás téměř celou dobu provázelo krásné slunečné počasí a na balkoně jsme si párkrát poseděli. Navíc z něj byl částečný výhled na jezero a hrad.

Pokoj byl vybaven velice moderně. K dispozici byla velká šatní skříň s trezorem, police pro odložení kufru, stůl s židlí, televize, koupelna se sprchovým koutem a samozřejmě také manželská postel. Té jsme přezdívali nebíčko. Každý večer po celodenním výletování jsme do ní s radostí ulehli, zachumlali se pod extra nadýchanou pokrývku a užívali si hned 3! druhy polštářů. Ty byly tak pohodlné, že jsme si museli opsat jejich značku a ještě před odjezdem do Česka jsme si v Lublani dva stejné pořídili domů. 😀

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně byly zahrnuty snídaně formou bufetu, které se podávaly v přízemní restauraci. Její součástí byla i terasa, ale s ohledem na chladnější rána ji zatím příliš lidí nevyužívalo. V létě však musí být ranní posezení u snídaně s výhledem parádní. Pokrmy byly opravdu vynikající a jednalo se o jedny z nejlepších snídaní, jaké jsem v hotelech kdy měla.

Kromě klasiky, jako je několik druhů sladkého i slaného pečiva, sýrů, uzenin, džemů, byla k dispozici například i sekce „Lokální snídaně“, kde byly sýry, klobásy, pomazánky a zelenina od místních farmářů. Z teplých pokrmů zde byla míchaná i smažená vejce, párečky a k mému překvapení třeba i čerstvá domácí pizza či květákové placky. Já jsem spíše na sladké snídaně, takže jsem uvítala jogurt s džemem, ovesnou kaši a bohatý výběr ovoce. Na výběr byly i rozmanité cereálie, posypky (semínka, sušené ovoce apod.), mléka (klasické, rostlinné, bezlaktózové). Z nápojů nechyběla káva, kvalitní čaje, džusy i čerstvé smoothie. Během velikonoční neděle tu byly navíc i tradiční slovinské slavnostní pokrmy a nechyběl ani místní vyhlášený dezert – kremeš.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Špica Restavracija & Bar Bled byl opravdu špica. Navíc je opravdu kousek od hotelu, asi tak 5 minut pěšky. Já jsem ochutnala tortellini plněné sýrem s rajčatovou omáčkou, přítel si dal pizzu, která vypadala opravdu lákavě. Nevýhodou bylo delší čekání na usazení (15–20 minut).
  • Cantina Mexicana – Během výletu do Lublaně jsme se stavili v mexické restauraci, která byla opravdu skvělá. Nadchlo nás stylové prostřed, jídlo - kuřecí enchiladas a pikantní kukuřicová polévka, i koktejli.
  • Osteria Hladik – Jednou jsme na oběd zavítali také do Itálie, protože hranice jsou opravdu blízko. Restaurace měla skvělé recenze a tortellini s chřestem byly opravdu parádní.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum se nachází v prvním patře a pokud do něj máte vstup v ceně, dostanete už při check-inu lísteček, kterým se pak na wellness recepci prokážete. Pokud je hotel málo vytížený, čas vstupu není nutné rezervovat. V době našeho pobytu byl však hotel plně obsazený, proto jsme pro jistotu čas, kdy plánujeme wellness využít, předem nahlásili. K dispozici je tu vnitřní i venkovní vířivka, které fungují na střídačku, takže jsme vyzkoušeli obě. Pro milovníky saunování tu bylo hned několik druhů saun, ochlazovací sprchy a také mořská sůl, kterou bylo možné nandat do mističek a použít v parní sauně či sprše na peeling. K relaxaci posloužila spousta lehátek. Příjemně nás potěšil také bar s občerstvením – ovocem, čajem a vodou.

Hotel má v nabídce také bohatý výběr masáží a dalších procedur. Já jsem samozřejmě neodolala a jednu z masáží si objednala. Procedura byla velmi příjemná, masérka šikovná a určitě ji doporučuji každému, kdo si chce alespoň na hodinku opravdu odpočinout.

Kam se vydat na výlet?

Povinností je určitě procházka k jen 400 m vzdálenému jezeru Bled a stejnojmennému hradu. Na nás tu bylo poměrně hodně lidí, takže jsme se poté vydali k Bohinjskému jezeru, které leží jen půl hodiny jízdy. Tady naopak nebylo ani živáčka. A abychom naše putování po jezerech završili, zajeli jsme si ještě k jezeru Jasna. To se nám líbilo asi ze všech nejvíc, byly od něj opravdu krásné výhledy na okolní hory.

Za návštěvu stojí také Přírodní rezervace Zelenci, která vhodná jako cíl pro krátký výlet na cca 20–30 minut. Můžete se tu zastavit třeba cestou z vodopádu Peričnik. Cesta k němu je o něco delší a k samotnému vodopádu je pak potřeba zdolat kopec, takže na tenhle výlet si vyhraďte tak 2 až 3 hodinky. Odměnou vám ovšem bude možnost projít se přímo pod padající vodou.

Pokud jste nadšení turisti, můžete si vybrat jednu z tras, které vedou Triglavským národním parkem, anebo na některý z vrcholů vyjet autem.

Za mě byla asi nejhezčím výletním cílem soutěska Korita Mostnice. V sezoně se tu platí vstupné, ale když jsme tu byli my, tak nikdo nic nevybíral. Jedná se asi o 1,5 až 2hodinovou procházku nádherným kaňonem se skalními útvary a smaragdovou říčkou, ale komu by to nestačilo, trasu si může ještě prodloužit.

Chtěli jsme se vydat také na Soutěsku Vintgar, kde se projdete úžasnou přírodou po dřevěné lávce. Bohužel v den našeho příjezdu odložili otevření o týden, a to z důvodu špatného počasí, i když celý náš pobyt bylo krásně. :)


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Astoria Bled ***

„Pobyt ve Slovinsku nás naprosto nadchl a určitě se sem ještě vrátíme. Hotel Astoria Bled *** byl parádním výchozím bodem pro naše výlety. Určitě doporučuji jezera Bled, Bohinjské i Jasna a Korita Mostnice. Ubytování bylo moderní, postel extrémně komfortní, z balkonu byl pěkný výhled na jezero, snídaně naprosto vynikající s bohatým výběrem sladkých i slaných jídel. Potěšilo nás i wellness s bohatou nabídkou masáží a hned dvěma vířivkami.“


👍 Pobyt v Hotelu Astoria Bled *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet