Zažijte opravdový luxus v rakouských horách na dovolené v Hotelu Tauern SPA ****. Ubytujete se ve 2. největším lázeňském komplexu v Rakousku s nádherným výhledem na Vysoké Taury, ledovec Kitzsteinhorn a jezero Zell am See. Užijete si gurmánskou polopenzi se snídaní formou bufetu a 5chodovou večeří s těmi nejvybranějšími specialitami, a hlavně si dokonale odpočinete v hned několika wellness centrech s termálními bazény, saunami i celou SPA zónou vyhrazenou přímo pro děti. Korunu všemu dodává nádherná okolní příroda, bohaté výletní cíle a pestré možnosti vyžití.

O ubytování

Wellness Hotel Tauern SPA **** se nachází v rakouské obci Kaprun, na severním okraji Vysokých Taur, v obklopení hor, ledovce Kitzsteinhorn a krásného jezera Zell am See. Jde o druhý největší resort svého druhu v Rakousku a je držitelem ocenění Travellers' Choice Award. Tento 4* hotelový komplex představuje ideální místo na relaxační dovolenou, oddech v krásné přírodě s rodinou i pobyt pro sportovce v jakémkoliv ročním období.

Těšit se můžete z blízkosti hned několika lyžařských středisek, a to nejen v zimě, některé oblasti jsou zasněžené prakticky po celý rok. Svah Maiskogel (1,3 km) vám nabídne 20 km širokých carvingových sjezdovek, převážně nižší obtížnosti, a 1,3 km dlouhou celoroční bobovou dráhu. Schmittenhöhe (10,3 km) láká na 77 km sjezdovek všech obtížností a díky propojení se sousedním areálem v Saalbachu (29 km) budete mít na jeden skipas přístup i k více než 400 km tratí. Velmi populární je také ledovcový areál Kitzsteinhorn (13,3 km) s 61 km sjezdovek, snowparkem a také úchvatným výhledem na údolí a jezero Zell am See (8,3 km).

To zároveň patří mezi nejoblíbenější výletní cíle v okolí a nejkrásnější jezera v Rakousku. V létě má teplotu okolo 23 °C, a je tak ideální k osvěžení v horkých dnech. Kromě koupání v křišťálově čisté vodě si zde užijete také celou řado vodních sportů či plavbu na loďkách a lodích. Na březích jezera najdete také hned 3 udržovaná koupaliště, která ocení nejen rodiny s dětmi. Zdaleka ale nejde o jedinou možnost vyžití. Čekají na vás dlouhé kilometry cyklotras, celá síť turistických stezek a plejáda zábavných atrakcí. Pojděte soutěsku Sigmund-Thun-Klamm (4,8 km), prozkoumejte kaprunský hrad (2,2 km) nebo překonejte strach a vyzkoušejte si lekce paraglidingu na svazích Schmittenhöhe. Nudit se rozhodně nebudete.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém pokoji Premium (31 m²) s balkonem, ze kterého se budete kochat krásným výhledem na okolní hory. Interiér pokoje je laděný do hřejivých barev a najdete zde vše nezbytné pro váš maximální komfort. K dispozici budete mít velkou dvoulůžkovou postel, pohodlné křeslo k posezení, psací stůl s židlí, šatní skříň, televizi a minibar. Součástí pokoje je koupelna se sprchovým koutem nebo vanou a samostatná toaleta.

Na čem si pochutnáte?

Každý den v resortu začíná bohatým snídaňovým bufetem, který je ideální příležitostí k ochutnání regionálních produktů. Nechybí voňavé pečivo, čerstvé ovoce a zelenina, osvěžující džusy a mnoho dalšího. Pokud se přes den nechcete ani na chvíli odtrhnout od relaxačních radovánek, máme pro vás dobrou zprávu, přímo ve wellness zóně najdete restauraci Genussallee SPA, kde můžete vyzkoušet třeba zdravé obědové mísy inspirované asijskou a středomořskou kuchyní, šťavnaté burgery, čerstvé saláty a skvělé dezerty. Občerstvení vám rádi připraví také v Heisskalt Sauna Bistru nebo ve venkovním baru Kitzblick přímo u bazénu.

Perfektní tečkou za skvěle stráveným dnem bude vydatná 5chodová večeře složená z těch nejlepších lokálních i mezinárodních pokrmů. A to zdaleka není vše. Nadšení gurmáni jistě do svého programu rádi zařadí třeba degustaci rakouských specialit, 6chodovou večeři v exkluzivní sekci FinESSEN přímo od šéfkuchaře Christof Schernthanera, odpolední kuchařskou show, posezení se sklenkou vína z místní vinotéky a další kulinářské zážitky.

Kde budete relaxovat?

Připravte se na opravdu luxusní relaxační zážitek v rozsáhlých, luxusních wellness zónách hotelu s termální vodou (35 °C), horkými saunami a skvělými atrakcemi, včetně:

  • Vodního světa o ploše přes 20 000 m² s 12 vnitřními i venkovními bazény a samostatnou dětskou sekcí Kidstein SPA se 127m tobogánem, hřištěm, skluzavkami, vnitřními i venkovními bazény a dalším.
  • Saunového světa s 10 saunami, odpočívárnami a saunovými rituály
  • Panorama SPA o ploše 2 500 m² se střešním bazénem, 2 panoramatickými saunami, parní kabinou a odpočinkovou místností (přístupné od 15 let)
  • SPA Gletscherblick se skleněným panoramatickým bazénem, saunou a ochlazovací studenou mlhou
  • Masáží a relaxačních procedur
  • Moderního fitness centra a vedených tréningů

Cestujete s dětmi?

Kromě dětských bazénů je v hotelu připravený také dětská herna, odpočinková místnost a můžete využít i služby hlídání dětí. Na recepci je po předchozí rezervaci k zapůjčení dětská chůvička.

Něco navíc

V garáži hotelu najdete nabíječky na elektroautomobily, sportovci mohou využít úschovnu lyží a dalšího sportovního vybavení. V případě nepřízně počasí jistě nepohrdnete zábavnou hernou s kulečníkem, stolním fotbálkem a televizí nebo posezení u hořícího krbu ve vestibulu hotelu.

Tauern Spa Hotel & Therme ****

Tauern Spa Hotel & Therme ****

Tauern Spa Platz 1 , Kaprun, Austria
Rakousko

Provozuje společnost:
Tauern SPA World Betriebs - GmbH & Co KG IČ: FN310646h


+43 654 720 400

office@tauernspakaprun.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 26 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma (dle obsazenosti), parkování v podzemním parkovišti 12 €/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
1 km
Vzdálenost od jezera
7 km
Zastávka
100 m
Sjezdovka
5 km
Běžkování
7 km

Tipy na výlet

Národní park Vysoké Taury

Národní park Vysoké Taury Tip na výlet

Největší národní park střední Evropy a také nejrozsáhlejší chráněné území v Alpách, to je Národní park Vysoké Taury. Na své si zde přijdou začínající i pokročilí turisté. Turistické cesty a horolezecké trasy jsou dohromady dlouhé okolo 1 200 km. Vydejte se k horským plesům, ledovcovým polím, jezerům nebo úchvatným Krimmelerským vodopádům. V parku leží také nejvyšší hora Rakouska Grossglockner (3 798 m) i majestátní Grossvenediger (3 674 m).

Soutěska Sigmund Thun Klamm a jezero Klammsee
Soutěska Sigmund Thun Klamm a jezero Klammsee
Zell am See
Zell am See
Hrad Kaprun
Hrad Kaprun