Vyrazte na dovolenou do Gdańsku a nechte se okouzlit krásami polského přímoří. Na dosah budete mít historické památky, kouzelnou přírodu i nekonečné písečné pláže u Baltského moře. V Hotelu Platan *** na vás navíc čeká výtečná polopenze a relax ve 2 saunách.

O ubytování

Hotel Platan *** se nachází v klidné okrajové části polského Gdańsku, s dobrou dostupností na letiště, do centra města i do přírody. Za památkami a kulturou vyrazte do centra (cca 7 km), třeba na hlavní náměstí Dlugi Targ se známou Neptunovou kašnou ze 17. století. Náměstí lemují majestátní měšťanské domy, útulné kavárny i moderní podniky a dominuje mu stará radnice s městským muzeem. Toto jedinečné místo s nádechem minulosti si vmžiku zamilujete, a tak se posaďte na kávu nebo oblíbený drink, ať si místní magickou atmosféru užíváte co nejdéle.

Během vašich toulek určitě neminete skvostnou Mariánskou baziliku, vystavěnou ve stylu cihlové gotiky. Prohlédnete si velkolepé vnitřní prostory a vystoupáte až na věž, ze které se vám otevře nezapomenutelné panorama na historické centrum. Z dalších památek navštivte elegantní katedrálu Oliwa s přilehlým parkem nebo kouzelnou promenádu na Nábřeží Motlawy. Nevynechejte ani návštěvu vyhlášeného Muzea druhé světové války. A až vás objevování památek unaví, vydejte se poznat kus přírody – podívejte se třeba do parku Jaśkowa (8,6 km).

Výlet si můžete udělat také do nedalekých Sopot (17,8 km). Užijte si zábavu v místním aquaparku s vnitřními i venkovními bazény, vodními atrakcemi a luxusním saunovým světem a projděte se po nejdelším mole u Baltského moře či po proslulé promenádě "Monciak", kde uvidíte mimo jiné Křivý dům – stavbu jako vytrženou z pohádkových ilustrací Jana Marcina Szancera a Pera Dahlberga nebo z návrhů od Gaudího.

Moře a pláže

V létě si nezapomeňte přibalit plavky. Baltské moře je sice trochu chladnější, zato tu však najdete skvělé písečné pláže s bary, atrakcemi a půjčovnami vybavení. Nejblíže to budete mít k pláži Stogi (14,5 km), která je přírodní, písčitá a přes léto zde najdete i stánky s občerstvením. Nejoblíbenější v okolí je písčitá pláž Brzeźno (16,1 km), skvěle dostupná městskou dopravou.

Kde budete spát?

Pokoje v hotelu jsou útulné, vzdušné a moderně vybavené. Pro vás bude připravený pokoj Comfort o ploše 23 m², vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky. K vybavení pokoje dále patří klimatizace, psací stůl s židlí, minibar, sada na přípravu kávy a čaje, televize, WiFi připojení a koupelna se sprchovým koutem a fénem na vlasy.

Na čem si pochutnáte?

Restaurace Zacisze vás okouzlí originálním, svěžím menu, které čerpá z různých mezinárodních kuchyní, včetně polské a italské. Pochutnáte si zde také na čepovaném pivě nebo míchaných drincích.

Kde budete relaxovat?

V útulné wellness zóně si užijete ničím nerušený relax ve finské sauně nebo infrasauně. Za hezkého počasí navíc můžete odpočívat i v zelené zahradě, která je součástí areálu.

Cestujete s dětmi?

V zahradě je pro děti připravené parádní hřiště s prolézačkami a dalšími atrakcemi.

Hotel Platan ***

Hotel Platan ***

Niepołomicka 36 , Gdańsk
Polsko

Provozuje společnost:
ELKOMPLEX Andrzej Jarząbkowski IČ: 193076051


+48 58 717 86 00

justynagalaszewska@hotelplatan.gda.pl

Check In
od 14:00
Check Out
do 12:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
5 km
Vzdálenost od moře
13,7 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
19,3 km
Sjezdovka
17,9 km
Běžkování
17,9 km

Tipy na výlet

Město Gdaňsk

Město Gdaňsk Tip na výlet

Gdaňsk je krásné, historické, přístavní velkoměsto na břehu Baltského moře u Gdaňského zálivu v Polsku. Ne nadarmo se mu přezdívá historická perla polského severu, Gdaňsk hrál důležitou roli v mnoha událostech nedávných dějin. Jedná se o jedno z nejstarších měst v Polsku a zároveň i nejznámější z trojice měst, které se běžně říká Trojměstí (polsky Trojmiasto), dalšími dvěma městy jsou pak Sopot a Gdyně. Pokud toužíte po aktivní dovolené u moře, návštěva Gdaňsku může být tou nejlepší volbou.

Co nevynechat v Gdaňsku?

  • Malý poloostrov Westerplatte, kde 1. září 1939 začala druhá světová válka
  • Gdaňskou radnici se zvonkohrou, ze které v poledne uslyšíte Schillerovu Ódu na radost, v ostatní hodiny během dne zase jiné melodie
  • Hlavní náměstí Dlouhý trh (polsky Długi targ) s Neptunovou fontánou z roku 1633
  • Věž Mariánského kostela, z níž si Gdaňsk můžete prohlédnout z výšky
  • Jednu z největších zoologických zahrad v Polsku
  • Některé z mnoha muzeí, přístav s jedinečnou architekturou a majákem
Více informací
Baltské moře
Baltské moře
Molo v Sopotech
Molo v Sopotech
Poloostrov Hel (Helská kosa)
Poloostrov Hel (Helská kosa)