Když pobyt v Budapešti, tak rovnou v samotném centru! Hotel Benczúr *** leží jen kousek od Zoologické a botanické zahrady a také od krásného hradu. Nabízí ubytování v komfortních pokojích, chutné snídaně a pobyt pro dítě do 12 let zdarma.

O ubytování

Hotel Benczúr *** se nachází v centru Budapešti v blízkosti zastávky metra, autobusu i vlaku. Naproti hotelu se rozprostírá krásný park s hradem Vajdahunyad (850 m) a zoologickou i botanickou zahradou (1 km). Na břehu Dunaje najdete muzea, restaurace a také lodě nabízející romantickou projížďku. Při pobytu v maďarské metropoli byste neměli vynechat návštěvu Budínského hradu, budovy Parlamentu a Rybářské bašty (4,5 km).

Za odpočinkem se vypravte do některých z vyhlášených místních termálů, v Budapešti jich najdete celé desítky. Pravděpodobně nejznámější jsou lázně Széchenyi (1,1 km), které jsou s 21 termálními bazény největším léčebným lázeňským komplexem v Evropě. Za druhé nejslavnější se označují lázně Gellért (4,2 km) v překrásné secesní budově. Za návštěvu stojí i lázně Rudas (3,8 km), založené v roce 1550 nebo lázně Lukács (4 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v pohodlném dvoulůžkovém pokoji laděném do historického stylu. Všechny jsou vybaveny televizí, telefonem, WiFi připojením, minibarem a vlastní koupelnou s fénem.

  • Pokoje Economy mají 16 m² a díky možnosti přistýlky ubytují až 3 osoby. Některé z pokojů jsou klimatizované a mohou být vybavené manželskou postelí i oddělenými jednolůžky. V koupelně mají tyto pokoje vanu.

  • Pokoje Superior jsou stejně velké (16 m²) a také umožňují přistýlku. Na rozdíl od varianty Economy jsou ale všechny klimatizované a navíc mají balkon. I u tohoto typu pokojů najdete manželskou postel nebo oddělená lůžka, v koupelně je potom sprchový kout.

Na čem si pochutnáte?

Ráno si v příjemné hotelové restauraci Zsolnay vychutnáte maďarské i mezinárodní speciality v moderním pojetí. V pestré nabídce najdete i lehká a vegetariánská jídla.

Hotel Benczúr ***

Hotel Benczúr ***

Benczúr u.35. , Budapest
Maďarsko

Provozuje společnost:
Autonom-Észt-Szef Vagyonkezelő Kft. IČ: 01-09-266727


+36 1 479 5650

info@hotelbenczur.hu

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 8 537 Ft/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Parkování za 5 000 Ft/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Půjčovna kol
Konferenční místnost

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,6 km
Vzdálenost od lázní
0,9 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
11,5 km

Tipy na výlet

Budapešť

Budapešť Tip na výlet

Maďarská metropole je jedním z nejkrásnějších měst Evropy i světa, ve kterém je navíc v jako jediném velkoměstě na světě více než stovka termálních pramenů a studní. Rozhodně stojí za dlouhou návštěvu, a to nejen kvůli památkám, jako jsou Královský palác (nazývaný také Budínský hrad), budova parlamentu, Markétin ostrov (Margit-sziget) či Rybářská bašta, ale také kvůli bohatému kulturnímu životu, místním trhům, vyhlášeným restauracím a dalším turistickým lákadlům. Zmiňovaný Budínský hrad se nachází podél břehu Dunaje, který Budapeští protéká, a je společně s Andrássyho třídou zapsán na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Co byste v Budapešti rozhodně neměli vynechat?

  • Výšlap k Matyášovu chrámu s věží Rybářské bašty a s nádherným výhledem na město
  • Prohlídku majestátní budovy parlamentu a jeho okolí
  • Procházku na Markétin ostrov uprostřed Dunaje, který je jedním velkým, udržovaným parkem
  • Prozkoumání jedné z nejvýznamnějších ulic Budapešti, Váci utca, která je ukázkou měnících se architektonických stylů 19. a 20. století
  • Návštěvu některých z budapešťských lázní, například termálních lázní Széchenyi, kde se léčí revmatismus, poruchy pohybového, dýchacího a zažívacího ústrojí, artritida a neuritida a další
Více informací
Lázně v Budapešti
Lázně v Budapešti
Rybářská bašta
Rybářská bašta
Tropicarium
Tropicarium