Ničím nerušený klid, nádherná příroda České Kanady a úžasný relax – zní to jako perfektní dovolená pro vás? Pak vyrazte s rodinou nebo s přáteli do jižních Čech, kde najdete Roubenky U Veverky, stylové ubytování pro 6 osob. Kromě útulné chaty s vysokým komfortem ve formě vybavené kuchyně, chytré televize nebo WiFi připojení se můžete těšit také na odpočinek v infrasauně a parádní vyžití.

O ubytování

Roubenky U Veverky se ukrývají v přírodním parku Česká Kanada na pomezí jižních Čech a západní Moravy. Areál obklopený nádhernou přírodou bude skvělým místem pro nadšené výletníky, cyklisty, rodiny s dětmi, ale i ty, kteří si chtějí jen na chvíli vydechnout uprostřed zeleně. Nabídka výletních cílů v okolí je jednoznačně pestrá. Ať už vás zajímají přírodní krásy nebo historické památky, určitě si přijdete na své.

Pěšky se dostanete třeba k Hvězdárně Kunžak (4,4 km), ke skalním útvarům Vysoký kámen (5,4 km) a Ďáblův chléb (7,1 km) nebo k mohyle Járy Cimrmana (5,1 km). Navštívit můžete také lesní nádraží (5,1 km) v nedalekém Kaprounu, kde byl v roce 1900 vyhozen z vlaku český velikán Jára Cimrman za černou jízdu. Při výletech za památkami pak nesmíte vynechat hrad Landštejn (13,9 km), považovaný za srdce České Kanady, kostel Nejsvětější trojice (17,7 km) v Klášteře, coby nejvýznamnější barokní památku v jižních Čechách, nebo historické město Slavonice (24 km) s krásnou renesanční architekturou.

V létě nebudete mít nouzi ani o možnosti koupání či rybolovu, jižní Čechy jsou přece jen rájem rybníků. Můžete tak vyrazit třeba k rybníkům Zvůle (8 km), Komorník (10,6 km), Velký klikovský (3,5 km), Ratmírovský (8,9 km) a dalším. Pokud dáváte před koupáním v přírodě přednost aquaparku, navštivte ten v Jindřichově Hradci (12,3 km), kde na vás čeká spousta vodních atrakcí. V zimě zase otestujte Lyžařský areál Hradiště u Nové Bystřice (14,1 km) s 300m sjezdovkou a 3 vleky.

Kde budete spát?

Ubytujete se v dřevěné roubence s 1 nebo se 2 ložnicemi. Nečekejte ale žádnou chatrnou chatičku se suchým záchodem, naopak, těšit se můžete nejen na krásný, hřejivý interiér, ale také maximální komfort. K dispozici budete mít podkrovní ložnici se 6 jednolůžkovými postelemi nebo 2 oddělené ložnice v podkroví (v každé je manželská postel a jednolůžko).

Spodní patro ukrývá obývací pokoj s kachlovými kamny, rozkládací pohovkou, jídelním stolem a smart televizí, plně vybavený kuchyňský kout (nádobím, lednice s mrazákem, mikrovlnka, kávovar, rychlovarná konvice, elektrický sporák, toustovač, topinkovač, elektrický šlehač, kuchyňská váha...) a koupelnu se sprchovým koutem, fénem na vlasy a WC s bidetovou sprškou. Nechybí ani WiFi připojení.

Kde budete relaxovat?

Proč se na pobytu v přírodě trochu nerozmazlit? Dejte odpočinout unaveným svalům v chatce s infrasaunou a relaxačním lůžkem, která stojí v zahradě u roubenky.

Cestujete s dětmi?

Děti si užijí spoustu zábavy na zahradě, kde je pro ně nachystané pískoviště a houpačka.

Něco navíc

Větší ratolesti či dospělí mohou využít různé společenské hry a multifunkční herní stůl s nabídkou až 15 her, které jsou v chatě k dispozici. K zapůjčení je také elektrický gril, nebo rovnou zapalte venkovní ohniště a užijte si krásný večer u ohně. A dobrou zprávu máme i pro cyklisty – v chatě nechybí úschovna kol.

Roubenky U Veverky

Roubenky U Veverky

Lomy 86,87 , Strmilov
Česká republika

Provozuje společnost:
Iva Svobodová IČ: 70666083


+420 777 824 274

iva-svob@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
500 - 1000 Kč/pobyt (dle velikosti)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Dětské hřiště
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Vzdálenost od rybníka
0,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
12 km
Sjezdovka
13 km
Běžkování
14 km

Tipy na výlet

Česká Kanada

Česká Kanada Tip na výlet

Chcete se podívat za oceán, a přece zůstat v Česku? Pak se vypravte do České Kanady, okouzlujícího přírodního parku v jižních Čechách. Oblast se rozprostírá mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a Kunžak a láká na krásnou krajinu plnou skalních útvarů, rybníků i památek.

Česká Kanada je oblíbenou rekreační oblastí po celý rok. V létě si tu užijete procházky v přírodě, koupání i cyklovýlety. V zimě můžete krajinou brázdit na běžkách. Líbit se tu bude i nejmenším výletníkům, na které tu čeká množství dobrodružných naučných stezek, interaktivní dětská hřiště a spoustu atrakcí, na které hned tak nezapomenou.

Tipy na výlety v České Kanadě?

  • město Jindřichův Hradec
  • hrady Landštejn, Stráž nad Nežárkou
  • Jindřichohradecká úzkokolejka
  • Graselova stezka a Grázlova sluj
  • Kamenný stůl a Ďáblova prdel
  • Kačležský rybník
  • kukuřičné bludiště, Houbový park a Ráj skřítků, Roseč
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Hrad a zámek Jindřichův Hradec
Hrad a zámek Jindřichův Hradec
Třeboň
Třeboň