Ať už chcete v nádherné krkonošské přírodě zdolávat turistické cíle, nebo spíše v klidu relaxovat, během pobytu v Penzionu Čistá v Černém Dole si užijete všeho dosyta. Penzion vás okouzlí svou pohodovou rodinnou atmosférou a navíc si každé ráno pochutnáte na vynikající bufetové snídani z kvalitních čerstvých surovin. Pobyt vám zpříjemní také neomezená konzumace Prosecca.

O ubytování

Penzion Čistá se nachází ve vesničce Čistá v Krkonoších, která leží v blízkosti horského městečka Černý Důl. Ať už chcete být během pobytu neustále v pohybu nebo si toužíte v nádherné krkonošské přírodě především odpočinout, tento rodinný penzion s pohodovou rodinnou atmosférou splní vaše očekávání.

Do Černého Dolu se dostanete během pár minut autem, nebo po zelené turistické trase (2,5 km). V centru stojí naproti kostelu sv. Michaela Archanděla budova městského úřadu, ve které je k vidění expozice Muzea Podzemí Krkonoš věnovaná historii dolování. Své poznatky z muzea si můžete prohloubit na 4 km dlouhé naučné stezce Okolo lomu, která začíná na náměstí.

Z dálky viditelnou dominantou okolí penzionu je Černá hora, na jejíž vrchol s rozhlednou Panorama (7,5 km) se dostanete po mnoha turistických trasách. Přes 3 km dlouhá naučná stezka vás zde provede unikátním ekosystémem Černohorského rašeliniště (8,7 km), na které můžete shlédnout z ptačí perspektivy z 6,5 metrů vysoké vyhlídkové věže.

K pěkným výletním cílům patří také například Vavřincovy vodopády (13 km), Javoří vodopády (10 km), lesní hrádek Aichelburg (15 km) nebo nádherný renesanční zámek Vrchlabí (8 km). Krkonoše jsou ideální i pro náročnější turistiku – vystoupat můžete například na Liščí horu (13 km), k ikonické Luční boudě (17 km) nebo zdolat nejvyšší českou horu Sněžku (18 km).

Ve nedalekých Janských Lázních (7 km) najdete Stezku v korunách stromů Krkonoše, expozici o historii tamního lázeňství a aquacentrum. Za zimními sporty vyrazte do Ski Resortu Černá hora – Pec (8,2 km). V rámci tohoto lyžařského střediska je možné na 1 skipas využívat 50 km sjezdovek a lyžařských cest v 6 vzájemně propojených areálech (Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Malá Úpa, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou). Běžkaři se mohou na vrcholu Černé hory napojit na Krkonošskou magistrálu nebo využít stovky kilometrů upravovaných bílých stop na území Krkonoš.

Kde budete spát?

Ubytováni budete na dvoulůžkovém či vícelůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. Každý pokoj je vybaven televizí, WiFi připojením a trezorem. Na většinu pokojů lze umístit jednu přistýlku.

Na čem si pochutnáte?

V příjemné restauraci s venkovním posezením na vás bude každé ráno čekat vynikající snídaně ve formě bufetu. Přes den je možné objednávat ze stálého jídelního lístku, na kterém nechybí lahodné regionální speciality a tradiční pokrmy v moderním pojetí. Samozřejmostí je používání výhradně čerstvých surovin od ověřených dodavatelů.

Cestujete s dětmi?

Malí hosté si v letních měsících užijí zábavu na dětském hřišti s mnoha atrakcemi.

Penzion Čistá

Penzion Čistá

Čistá v Krkonoších 86 , Černý Důl
Česká republika

Provozuje společnost:
Ladislav Moravec IČ: 62478991


725 567 177

info@penzion-cista.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Lyžárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,2 km
Aquapark
39 km
Sjezdovka
3,3 km
Běžkování
5 km

Tipy na výlet

Krkonošský národní park v létě

Krkonošský národní park v létě Tip na výlet

Jeden z našich nejkrásnějších národních parků byl vyhlášen 17. května 1963. Nekonečné možnosti pěší i cykloturistiky uspokojí jak zdatné sportovce, krájející svými pahorkami kilometry jako máslo, tak i každého, kdo touží po klidné procházce nádhernou krkonošskou přírodou. Bohatý kulturní život místních středisek nabídne odpočinek vašim nohám a zaměstná vaši hlavu. Tak jako tak, Krkonoše jsou ideálním místem pro výlet. Nasajte čerstvý horský vzduch a užívejte si chvíle klidu i zábavy.

Největší lákadla Krkonoš:

  • Nejvyšší hora České republiky Sněžka
  • Mumlavský vodopád
  • Stezka korunami stromů Krkonoše
  • Nevynechejte ani Černohorské rašeliniště, Krkonošské muzeum v Jilemnici, procházku k prameni Labe a Labský vodopád.

Mezi nejvýznamnější obce Krkonoš patří Harrachov, Janské Lázně, Jilemnice, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Pec pod Sněžkou či Rokytnice nad Jizerou. V Janských lázních si můžete užít procházky po místní kolonádě nebo se vyvézt kabinovou lanovou na vrchol Černé hory. V Harrachově navštivte muzeum skla a ve Špindlerově Mlýně zamiřte za relaxací do aquaparku.

Více informací
Stezka korunami stromů Krkonoše
Stezka korunami stromů Krkonoše
Sněžka
Sněžka
Úpská rašeliniště
Úpská rašeliniště