Travel Hacking: Ušetřete na cestách se studentskou kartou ISIC

Studenti jsou mladí a chudí, traduje se. Kde by takový student vzal peníze na cestování? Ale student má svobodu, odvahu a hlavně studentské slevy. ISIC není potřeba jen ve škole. Naopak, Travelking poradí, kde můžete čekat zlevněné vstupné a další výhody
Travel Hacking: Ušetřete na cestách se studentskou kartou ISIC

S ISIC kartou za rytíři a bílou paní

Objevujete rádi české hrady a zámky? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Národní památkový ústav (NPÚ), který spravuje více než 100 památek u nás, je partnerem Průkazu pro studenty ISIC a poskytuje slevy až 30 % na vstupné pro jejich držitele. Úplný seznam památek najdete zde, tady je malá ochutnávka:

český krumlov

Za poznáním mimo školní lavice

Účelem slev na kartu ISIC je mimo jiné podporovat vzdělání. A kde jinde načerpat nové vědomosti a poznatky, než v muzeích a na různých zajímavých expozicích? Většina partnerských zařízení tohoto typu poskytuje slevu 50 %. Patří sem například:

Česko

  • Praha: Národní technické muzeum, Národní muzeum, Uměleckoprůmyslové muzeum, Galerie Rudolfinum, Muzeum voskových figurín Grévin
  • Olomouc: Vlastivědné muzeum v Olomouci
  • Jižní Morava: Archeopark Pavlov, Regionální muzeum v Mikulově (všechny expozice)
  • Další: Památník Lidice, Valašské muzeum v přírodě

Slovensko

  • Bratislava: Přírodovědné muzeum SNM Bratislava, Archeologické muzeum SNM, Slovenské technické muzeum
  • Banská Bystrica: Muzeum SNP
  • Východní Slovensko: Spišské muzeum v Levoči
  • Další: Ponitrianské muzeum, Muzeum kysucké dědiny
turista

Stalagtit, stalagmit, stalagnát

Slev 20 – 50 % na vstupné se dočkáte v partnerských jeskynních komplexech, jejichž výčet najdete tady. Pokud tedy plánujete zamířit na dovolenou do oblasti, kde se některý z komplexů nachází, neváhejte s jeho návštěvou. Vydejte se třeba do největší zpřístupněné krápníkové jeskyně v ČRJeskyni Na Pomezí – nebo Mladečské jeskyně, patrně nejstarší, největší a nejsevernější místo výskytu kromaňonců v Evropě.

Sportem ku zdraví

V zimě vyrazte na lyže a využijte slevy ve vybraných skiareálech v Česku i na Slovensku. Například ve Skiareálu Špindlerův Mlýn v Krkonoších, Skiareálu Plešivec v Krušných horách nebo SKI Areálu Čerťák v Jeseníkách získáte skipas nebo celodenní jízdné o 20 % levněji. Podobné je to i na Slovensku, kde se na předložení karty ISIC váže využití tarifu Junior, ten bývá o 20 % levnější než cena pro dospělého. Slevy platí například ve:

Ve Ski resortu Jasná vás čeká kromě 20% slevy na skipas také 10% srážka z ceny za školu snowboardingu.

isic lyžování

Pokud cestujete do zahraničí, nárok na slevu snadno zjistíte díky přehledu tady. Stačí zadat místo, kam cestujete, a hned budete vědět, kde se ISIC vyplatí.

Další tipy

Přihlaste se o studentské ceny také u dopravců nebo ve stravovacích zařízeních. Čím více na cestách ušetříte, tím dál se můžete ještě podívat. Během pobytu ve velkých městech nezapomínejte, že díky kartě ISIC máte slevy také do divadel a kin, mnohdy až 50 %.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet