Tipy na dárky k MDŽ

Přítelkyně, manželky, maminky, sestry i babičky. Ty všechny slaví 8. března Mezinárodní den žen. Nezapomeňte tedy na důležité ženy, které kolem sebe máte, a potěšte je nějakou maličkostí. Pokud si s výběrem dárku nevíte rady, nabízíme vám několik tipů.
Tipy na dárky k MDŽ

Trocha historie

Ač je u nás MDŽ spojováno především s minulým režimem, jeho vznik má kořeny ve Spojených státech. Tento mezinárodně uznávaný svátek byl totiž vyhlášen k výročí stávky a demonstrace newyorských švadlen z roku 1908, které tehdy protestovaly za volební právo žen.Dnes je tento den připomínán především jako den mezinárodní solidarity žen.

Pánové, využijte tedy příležitosti a dejte všem ženám ve svém okolí vědět, že tento svátek respektujete. Ty, které jsou vám nejdražší, pak nezapomeňte překvapit alespoň malou pozorností.

Potěšte sladkým překvapením!

Sladké dárky

Pokud víte, že obdarovaná je milovníkem sladkých dárků, pak neváhejte. Kdy jindy, než ve svůj svátek by si ženy měly dopřát nějakou tu kalorii navíc. Sladké potěšení v podobě kvalitní čokolády nebo oblíbené bonboniéry je zaručeným úspěchem.

Květina vždy potěší

Dárkům k MDŽ již tradičně vévodí květiny. Zatímco v minulosti se nejvíce dávali rudé karafiáty v různých variacích, dnes tuto roli úspěšně převzaly růže nebo tulipány. Nad tím ale netřeba příliš dumat, protože květina je univerzální dárek a také gesto, které vždy udělá radost. Ať už to je puget růží pro vaši milovanou, či tradičnější květina pro vaši maminku a babičku.

Kosmetika a vůně

Pokud chcete důležité ženy ve vašem životě obdarovat něčím víc, než jen symbolickou pozorností v podobě čokolády nebo květiny, pak se vydejte do světa vůní a kosmetiky. Všechny ženy o sebe rády pečují a snad každá má svůj oblíbený parfém nebo alespoň slabost pro určitou vůni. Pokud víte, kterou vůni vybrat, neváhejte a darujte tento smyslný požitek.

Potěšte svou milou romantickou večeří

Dobrá večeře

Věřte tomu, že žádná žena nepohrdne také romantickou večeří a dobrým vínem. Letos budete muset restauraci vynechat, ale můžete si užít večeři v pohodlí a klidu domova. Pokud nejste zrovna zručným kuchařem, objednejte si z vaší oblíbeného restaurace, pak už bude stačit zvládnout jen servírování.

Vlastnoruční výroba

Rádi byste darovali něco originálního, co se nedá koupit? Pak zasedněte za váš pracovní stůl a pusťte se do díla. Ženám vždy vykouzlí úsměv na tváři cokoliv, co jim vlastnoručně vyrobíte. Ať už to bude jen jednoduché ručně napsané přáníčko, vámi složená romantická písnička nebo vlastnoručně upečené muffiny.

Wellness nebo beauty pobyt

Nepotrpíte si na maličkosti a chcete se s dárkem opravdu předvést? Pak pro vás máme skvělý tip. Zatněte zuby a aspoň na jeden víkend dopřejte ženě naprostý klid. Převezměte její povinnosti (vaření, nádobí, žehlení, úklid, děti, …) a pošlete ji s kamarádkami na dámskou jízdu plnou zkrášlujících procedur a wellness.


Tak co dámy? Čím dalším byste se rády nechaly potěšit?

Autor článku:

Honza ŠkrlantHonza Škrlant
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet