Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu ve Slavkovském lese na Zámku Kamenný Dvůr

Vydejte se na Karlovarsko s Nikol, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně na Zámek Kamenný Dvůr ve Slavkovském lese. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
 Osobně ověřeno: Recenze wellness pobytu ve Slavkovském lese na Zámku Kamenný Dvůr

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15.3. - 17.3.2024
  • Ubytováni jsme byli na: Zámku Kamenný Dvůr
  • Lokalita ubytování jsou: Západní Čechy
  • Cestovala jsem: S přítelem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Z Vysočiny jsme na pobyt na Zámku Kamenný Dvůr vyrazili autem v dopoledních hodinách, protože nás čekaly téměř 4 hodiny cesty do západních Čech. U Jihlavy jsme najeli na dálnici a pokračovali jsme směrem na Prahu. Máme koupenou celoroční dálniční známku, takže jsme nemuseli nic řešit. Nejkratší cesta (3 hodiny a 15 minut) do ubytování vede kolem pražského letiště, a poté po E48. My jsme si však chtěli udělat zastávku v Plzni, a proto jsme zvolili o něco delší trasu, která trvala 3 hodiny a 45 minut. Název ubytování stačilo zadat do navigace a k zámku jsme dojeli bez potíží.

Jak to bylo s parkováním?

V okolí hotelu je několik parkovišť, ale pozor, většina z nich není určena pro hotelové hosty. První parkoviště je ještě před branou hotelu, druhé pak přímo v hotelovém areálu naproti hlavnímu vstupu. Zde smí parkovat pouze personál a návštěvníci restaurace. Hlavní velké parkoviště pro hosty hotelu se nachází za zámeckým parkem s jezírkem. Dojeli jsme na něj po cestě, která na nás nejdřív působila jako pro pěší, ale na parkoviště nás nakonec dovedla. Parkování je zdarma a není nutné jej rezervovat předem.

Kde jsme se ubytovali?

Zámek Kamenný Dvůr se nachází na Karlovarsku, a to přímo na území CHKO Slavkovský les. Určitě ho nepřehlédnete, protože jeho areál je obrovský. Kromě samotné žluté budovy zámku se tu nachází i zámecký park s jezírkem, altánkem, fontánou, ale především s ohradou se dvěma ohromnými psy, kachnami a lamami. I prostory samotného zámku jsou rozlehlé. Výstižná je historka paní recepční o tom, že když zde pracovala první týden a vedla hosty do jejich pokojů, se cestou zpět ztratila, protože v chodbách špatně odbočila. :)

Náš pokoj se nacházel ve 3. patře a vzhledem k velikosti zámku k němu vedly hned dvě trasy. Obě zahrnovaly výtah, schody a různé zatáčky, zatímco jako záchytné body sloužily obrazy a velké zrcadlo. Podkrovní pokoj byl menší, ale nacházelo se zde vše důležité jako velká postel, noční stolky, minibar (za poplatek), stůl se židlí a prostor na pověšení oblečení. Pokoje jsou laděny do historického stylu, ale o televizi ochuzeni nebudete. :) Koupelně dominovala stylová vana a kromě klasického vybavení tu byl také topný žebřík, který je ideální na sušení plavek. S pokojem jsme byli poměrně spokojeni, ale nepotěšilo nás několik pavouků a pavučin, které by bylo dobré vymést.

Ještě se zmíním o společných prostorách hotelu, jako jsou chodby a různé „tajné“ místnosti. V rámci snahy o zachování atmosféry budete chodit po červených kobercích, v chodbách uvidíte obrazy šlechty i zámku před a během rekonstrukce. Nechybí ani různé tematické expozice v podobě všemožného nábytku a dobového oblečení. V přízemním patře se dokonce nachází několik místností, které jsou kompletně vybaveny v historickém stylu. Uvidíte třeba klec s kostrou či starodávnou kuchyni s jídelnou.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Ta se podávala formou bufetu v restauraci v prvním patře, kde byl stejně jako ve většině ostatních prostor zámku tematický nábytek. Během snídaní jsme se mohli usadit k jakémukoli volnému stolu, u večeře jsme nahlásili číslo pokoje a stůl nám byl přidělen.

Ráno byla na výběr klasická snídaňová jídla. Ze slaného míchaná vejce, párečky a klobásy, různé pomazánky, sýry, salámy a zelenina. Nechybělo samozřejmě pečivo, máslo, ovoce, výběr cereálií s mlékem či jogurtem a také marmelády. Jedno ráno zde byla také ovesná kaše a domácí buchta. Z nápojů jsme si mohli připravit kávu, čaj a na výběr bylo i několik džusů.

Večeře během našeho pobytu byly také formou bufetu (v případě menší obsazenosti mohou být servírované). K dispozici byla vždy jedna polévka (např. hrášková, květáková), různé předkrmy (lilek s masem, mini pizza), hlavní jídla s přílohami (vždy několik druhů masa včetně ryb, brambory či hranolky, rýže či těstoviny, jeden večer bylo i sladké jídlo) a dezerty (domácí buchta, ovoce). Nápoje se u večeře objednávají zvlášť. Udivilo nás, že během večeří nebyl k dispozici nápojový lístek. To nám zaprvé komplikovalo objednávání nápojů a zadruhé jsme jejich ceny zjistili až při závěrečném placení při check outu. Nápoje je možné nechat napsat na pokoj a uhradit je až při odjezdu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu jsme se zastavili na oběd v restauraci Jáchym v Jáchymově. Dali jsme si jelení guláš se špekovým knedlíkem a burger s hranolkami. Jídlo nebylo špatné, ale nebyl to ani žádný gastronomický zážitek. Ceny byly spíše vyšší.

Jaké bylo wellness centrum na zámku?

Přímo na Zámku Kamenný Dvůr se nachází podzemní wellness centrum. Jeho kapacita je omezená, a proto je nutné čas vstupu předem zarezervovat na recepci. Když jsou ovšem kapacity volné, můžete do wellness jít klidně i několikrát za den, přičemž je doba jedné návštěvy omezena na max. 2 hodiny. Čas vstupu do wellness je vždy v celou hodinu.

Župany najdete na pokoji, a tak si je nezapomeňte do wellness vzít s sebou. Ručník si naopak brát nemusíte, ve wellness vám ho spolu s plachtou do sauny zapůjčí. Nejprve vejdete do šatny (je tu dámská i pánská), kde se můžete převléknout a uschovat si věci ve skříňce.

Ve wellness najdete bazének se slanou vodou který má teplotu kolem 28 °C, a právě kvůli soli ho není možné vyhřát na vyšší teplotu. Pozor, před vstupem do tohoto bazénku je nutné se osprchovat a zároveň do něj nebudou vpuštěni pánové v bermudových plavkách. Málokdo si ale půjde koupit nové plavky, takže je tu možnost vykoupat se v bazénku také „na Adama“.

Dále je součástí wellness Kneippova lázeň, několik druhů saun (parní sauna, eukalyptová sauna, finská sauna, relaxační solná místnost) a ochlazovací bazének. Je tu také stolek s posezením a lednice s alko i nealko nápoji, které je možné zakoupit u paní, která wellness obsluhuje. Hotovost s sebou nosit nemusíte, protože útrata z wellness se dá napsat na pokoj.

Za příplatek je možné doobjednat si masáž nebo další relaxační procedury jako rašelinový zábal.

Kam se vydat na výlet?

  • Národní přírodní rezervace Kladské rašeliny leží jen 25 minut autem od zámku. Zastavili jsme se tu hned první den pobytu a byla to opravdu krásná procházka. Na malém parkovišti se dá zaparkovat zadarmo. Nachází se tu i stylový lovecký zámeček, který slouží jako ubytování a po výletu přijde vhod restaurace U Tetřeva. Trasa přírodní rezervací není dlouhá a vede lesem po dřevěných chodníčcích kolem potoka a rybníka, poté chvilku po asfaltové cestě. Okruh se dá ujít za hodinku.
  • Bývalý cínový důl Rolava se nachází asi 50 km od ubytování a jedná se o opravdu zajímavé místo schované v lesích. U silnice je pár míst, na kterých se dá zaparkovat a pak už je to jen pár minut chůze.
  • Od dolu stačí popojet asi 28 km a dostanete se k Božídarskému rašeliništi, které je opět ideální na jarní procházku.
  • A protože nás během druhého dne potkal déšť, utekli jsme se schovat do Aquacentra Agricola, které najdete v Jáchymově. Bazénová část je poměrně malá a standardně vybavená – najdete tu plavecký bazén s chladnou vodou, dětské brouzdaliště, dvě vířivky a menší relaxační bazének. Nás více zaujala wellness část areálu s parní saunou, infra saunou, bylinkovou saunou, finskou saunou, tepidáriem a několika relaxačními zónami. Dokonce tu byla ještě další vířivka, kterou jsme s radostí využili.
  • V okolí je také plno hradů a zámků jako hrad a zámek Bečov nad Teplou, zřícenina hradu Kynžvart či hrad Loket, na které jsme si brousili zuby. Bohužel v březnu byly ještě všechny prohlídkové okruhy zavřené, tak třeba příště.

Závěrečné hodnocení pobytu na Zámku Kamenný Dvůr

“Pobyt ve Slavkovském lese byl příjemným zpestřením jarních dní. Užili jsme si procházky po rašeliništích, kochali se zvláštností dolu Rolava a užili si relaxaci hned ve dvou wellness, z nichž jedno bylo přímo v hotelu. Zámek Kamenný Dvůr je díky své poloze ideálním výchozím bodem při poznávání krás Karlovarska. Pokoje jsou sice menší, ale komfortní. Snídaně dodají energii na celé dopoledne a večeře jsou skvělou tečkou na konci dne.”


👍 Pobyt na Zámku Kamenný Dvůr byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet