Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Sirius Hotelu **** Superior

Vydejte se spolu s Ivou z marketingového týmu Travelkingu k maďarskému Balatonu. Konkrétně do hotelu Sirius **** Superior ve městě Keszthely. Jak hodnotí cestu, ubytování, jídlo a wellness? To si můžete přečíst v podrobné recenzi níže.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Sirius Hotelu **** Superior

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 20.8.2023 - 23.8.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Sirius Hotelu **** Superior
  • Lokalita ubytování je: Balaton
  • Cestovala jsem: S rodinou a psem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Konec srpna jsme se rozhodli strávit u Balatonu. Na čtyřdenní výlet jsme vyrazili z Brna autem a cesta trvala zhruba čtyři hodiny čistého času. Na Slovensku i v Maďarsku jsme koupili dálniční známku, v obou případech je možné ji koupit už dopředu online. Maďarskou známku jsme kupovali až na hranicích, jen je potřeba mít u sebe hotovost, ať už forinty nebo eura, protože karty neberou. Zhruba na půli cesty jsme si udělali větší pauzu, protože jsme jeli s tříletým synem, a zastavili jsme se v maďarském městě Györ v zoo. Zoo byla menší, ale určitě jedna z těch nejhezčích, které jsem kdy navštívila. U několika zvířat jste totiž mohli jít přímo do pavilonu a některé z nich dokonce i krmit. Takto jsme sledovali ze vzdálenosti pár centimetrů krmení žirafy, a to byl pro mě velký zážitek! Jen pozor, maďarské silnice u Balatonu jsou trošku rozdrncané, proto těm, kterým nebývá dobře v autě, doporučuji sáhnout po Kinedrylu :-)

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má k dispozici veliké parkoviště, nemusíte se bát, že by pro vás nebylo místo. Parkoviště je za závorou, zazvoníte a z recepce vám umožní vjezd. Za parkování se platí 3 eura za noc, nebylo potřeba jej dopředu nijak rezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytovaní jsme byli v Hotelu Sirius ****superior, který se nachází přímo u břehu Balatonu v městečku Keszthely. Hotel byl otevřený letos na jaře a je to na něm opravdu znát. Tak krásné a čisté prostory, vše nové, designové a vkusně řešené. Byli jsme nadšení. Hotel má včetně přízemí 4 patra, přičemž v přízemí se nachází recepce, restaurace, bar, krásné a velké wellness, dětská herna pro menší i větší děti, také herna pro dospělé s kulečníkem, air hockey, šipkami i fotbálkem. Na recepci a v hotelu celkově byli všichni moc příjemní, ovšem ne se všemi se dalo domluvit stoprocentně anglicky, němčina převažovala. Občas jsme to zkoušeli i maďarsky, což personál ocenil.

V našem pokoji byla velká a pohodlná manželská postel, televize, stůl se židlí a křesílko s lampou. Navíc jsme měli pro malého nachystanou i cestovní postýlku. V každém pokoji je klimatizace, kterou si nastavíte podle vašich preferencí. Jako příjemné překvapení mi v hotelu na uvítanou přichystali lahev místního vína a čokoládové pralinky, což mě moc potěšilo. Koupelna měla walk-in sprchový kout a celkově vypadala jak z časopisu o bydlení, což se vlastně dá říct o celém hotelu.

Z jedné strany hotelu vidíte přímo na Balaton, tyto pokoje jsou za příplatek. Z druhé strany máte výhled na parkoviště, ale i tak uvidíte trochu zeleně. Pokoje mají balkón se stolečkem a židlemi, bohužel ale zrovna v dobu, kdy jsme byli ubytování my, bylo venku opravdu hodně komárů a večer se na balkonku sedět nedalo. Ale hotel nabízel spoustu vyžití i vevnitř, takže to vlastně vůbec ničemu nevadilo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V hotelu jsme měli polopenzi a musím říct, že jsme byli všichni moc spokojení. Snídaně i večere byly formou bufetu a nabídka byla pestrá. Teplá snídaně zahrnovala vajíčka, různé párečky a klobásky, fazole a opečená rajčata. Dále bylo na výběr několik druhů šunky, salámů, sýrů, spousta ovoce a hlavně výborného sladkého i slaného pečiva, také čerstvé lívance, mléčná rýže a krupicová kaše i cereálie. Moc mě potěšil i výběr z různých druhů rostlinného mléka. Na snídani je v nabídce také džus i voda a dobrá káva.

Pochutnali jsme si vždy i na večeři. U bufetových večeří mám problém, že se nedokážu rozhodnout, protože mám chuť na všechno a na mém talíři se tak často najednou objeví i bizarní kombinace typu treska s bramborovou kaší, gnocchi s pestem, boloňské špagety a kuřecí řízek s opečenými bramborami. :D Ale opravdu to vše stálo za to, každý večer bylo na výběr z masitých i bezmasých variant, doplněné různými saláty i ovocem a spoustou dezertů. Výborná čokoládová pěna, sacher dort i creme brulée. Nápoje k večeři se objednávají zvlášť a útratu vám napíšou na pokoj. Navíc musím ocenit i bar a barmana, který míchal výborné koktejly. Vyzkoušeli jsme jich několik a všechny stály za to. V hotelovém lobby jsme seděli skoro každý večer a hrály karty, případně jsme šli na kulečník, air hockey, šipky i fotbálek.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu bylo každý den kolem 34 stupňů, takže jsme si většinou namísto oběda dali jen nějakou svačinku. Jeden den jsme ale vyrazili k přilehlému přístavu, kde byla restaurace Oporto Étterem Keszthely s výborným hodnocení na Google Reviews. Když jsme došli, byla restaurace prázdná, což se nám trošku nepozdávalo, ale dali jsme jí šanci a moc dobře jsme udělali. Všichni jsme si pochutnali a vyzkoušeli jak maďarské lečo nebo guláš, tak třeba i fish & chips a vše bylo výborné. Ceny byly vyšší, za hlavní chod začínaly přibližně na 5 000 forintech, ale stálo to za to.

V okolí podél cyklostezky směrem k hlavnímu molu bylo hodně výletních hospůdek a restaurací s maďarskou klasikou, stánky s langoši a tak dále, takže míst, kde se najíst, je v okolí dostatek. Poslední den jsme si dali i oběd v hotelovém baru ve wellness a opět jsme si potvrdili, že místní kuchaři to zkrátka umí.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V hotelu se nachází velké wellness s termálními bazény i saunami. Kromě klasických bublinkových bazénů s masážními tryskami je tu také zážitkový bazén, tzv. divoká řeka, kde vás proud unáší docela rychle a je to zábava i pro děti. Dále je součástí vnitřní části i dětský bazének, kde si hrály děti i s vodními hračkami a personálu to vůbec nevadilo. V jednom z bazénů můžete proplavat i ven, kde probíhají dvakrát denně animační aktivity, cvičení a tanec ve vodě. Hned poté se animátorky přesunuly do dětského bazénku a staraly se o zábavu i tam. Je možné, že animační program probíhá pouze v sezóně, tím si nejsem jistá. Ale v naší skupince si to užili všichni – děti i dospělí.

Wellness nabízí i masáže, je ale potřeba rezervovat si je dopředu. Masáž vyzkoušel můj švagr a byl velmi spokojený a za 30 minut masáže si prý opravdu příjemně odpočinul.

Sauny jsme bohužel nevyzkoušeli, protože bylo velké teplo, ale je jich v hotelu k dispozici vícero. Jedna z nich je i venkovní s výhledem na Balaton.

Navíc jsem ocenila, že za poplatek 2 600 forintů na osobu bylo možné ve wellness zůstat i v den odjezdu. V 11 hodin jsme tedy udělali check-out a ve wellness jsme pak zůstali až do 18 hodin, poté už jsme se vydali zpět domů.

Kam se vydat na výlet?

Původně jsme plánovali spoustu výletů po okolí, ale nakonec jsme vzhledem k velkému vedru hlavně střídali bazény v hotelu a koupání v Balatonu. Hotel má k dispozici vlastní soukromé molo s pohodlným vstupem do vody.

Jeden den jsme vyrazili na výlet na kolech po cyklostezce podél pobřeží. Kola si totiž můžete zapůjčit na hotelu, myslím, že za 2 000 forintů na hodinu byla klasická kola a za 3 000 forintů na hodinu pak elektrokola. Mají k dispozici i dětské sedačky a helmy. Dojeli jsme na hlavní molo, kde se nachází známé vyhlídkové kolo, které jsme samozřejmě museli vyzkoušet. Atrakce stála 2 500 forintů pro dospělého, děti do 3 let mají vstup zdarma. Z mola také odjíždí každou hodinu historická dřevěná loď na plavbu po Balatonu. Hned vedle mola je krásné dětské hřiště, které bylo ve stínu i s lavičkami pro rodiče.


Závěrečné hodnocení pobytu v Sirius Hotelu ****superior

“Hned po odjezdu z Hotelu Sirius **** jsme se začali domlouvat, kdy přijedeme znovu. Pobyt jsme si moc užili, hotel je nádherně zařízený a vybavený, máte podle mě k dispozici vše, co budete potřebovat. Hodí se jak pro mladší i starší páry, tak pro rodiny s malými dětmi, se kterými tu počítají a chovají se k nim moc hezky. Jídlo bylo výborné, pestré a každý den byla jiná nabídka. Wellness bylo krásné, udržované v čistotě a každý si našel to svoje – klidné bazénky s masážními tryskami, divokou řeku nebo dětský bazének. Okolí je moc pěkné, celkově klidné a těším se, až ho příště více prozkoumáme.”


👍 Pobyt v Sirius Hotelu **** Superior byl osobně ověřen Ivou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 5. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet