Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouských Alpách v Hotelu Margarethenbad ****

Vydejte se spolu s Peterem, jedním z majitelů Travelkingu, do Rakouska. Konkrétně do Hotelu Margarethenbad ****, který leží v Alpách. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v rakouských Alpách v Hotelu Margarethenbad ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 4.3.2022 - 6.3.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Margarethenbad ****
  • Lokalita ubytování jsou: Rakouské Alpy
  • Cestoval jsem s: Partnerkou a psem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Za zimní dovolenou a lyžováním jsme se vydali do rakouských Alp, konkrétně k obci Rangersdorf, kde se nachází Hotel Margarethenbad ****. Dopravovali jsme se autem a celkem nám cesta trvala kolem 6 a půl hodiny (z Brna do cíle to bylo 519 km).

Jak to bylo s parkováním?

Hotel, parkování a dokonce i domy majitelů hotelu jsou v jednom velkém ohrazeném areálu. Parkování jsme měli zahrnuté v ceně pobytu a rezervace předem nebyla nutná, protože v areálu byl dostatek parkovacích míst, a to jak otevřených, tak i krytých.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Hotelu Margarethenbad ****, který se nachází v dědince Lainach. Ta je velmi dobře značená a cesta k hotelu tak byla snadná a bez jakýchkoli problémů. Musím říct, že lokalita hotelu - rakouské Alpy - je ideální pro všechny milovníky hor. V zimě jsou zde skvělé možnosti lyžování, v létě si člověk zase užije turistiku a cyklistiku. Vesnička Lainach je menší a velmi klidná, protéká tudy říčka a naskytne se vám tu nádherný výhled na okolní hory.

Hotel Margarethenbad **** se skládá ze dvou budov, které jsou spojené krytým mostem, což je skvělé, protože se takto dá snadno přejít z pokoje do wellness centra a není nutné chodit venkem. Ubytováni jsme byli v prostorných pokojích s velkým balkónem, ve kterých nám vůbec nic nechybělo. Byla zde komfortní postel, posezení, vlastní koupelna.

Velké plus je, že se jedná o rodinný hotel a majitelé se o hotel nejen starají, ale přímo v areálu také bydlí. Součástí hotelového areálu je také bazén, tenisový kurt a lyžárna, kterou jsme s radostí využili. K dispozici bylo také vybavení pro základní servis lyží.

Jak to bylo s ubytováním domácího mazlíčka?

Co by to bylo za pobyt, když bychom nevyrazili všichni, a to včetně našeho psa Amose. To, že budeme cestovat se psem jsme hotelu nahlásili předem a za menší poplatek nám to bylo umožněno. Jak už jsem zmiňoval, pokoje v hotelu jsou prostorné, takže není problém ubytovat se i s větším pejskem. Během našeho pobytu zde bylo ubytováno zhruba dalších 5 osob se psy, takže jde vidět, že majitelé hotelu mají ke zvířatům opravdu kladný vztah.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze a se stravou jsme byli maximálně spokojeni. Snídaně se podávaly od 7:30 do 9:30 formou bufetových stolů. Výběr byl opravdu veliký a po celý čas snídaní byl dostatek jídla, které bylo pravidelně doplňováno. Nechyběly ani nápoje jako káva a čaj. Během snídaní si člověk také předem vybírá večeře - na výběr je ze 2 jídel. K večeřím je potom také k dispozici neomezený salátový bufet. Hotelová jídelna je dostatečně prostorná, navíc má každý pokoj přidělený svůj stůl, takže se nestane, že byste se neměli kam posadit.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během pobytu jsme se stravovali výhradně v hotelové restauraci. V blízkém okolí je však supermarket InterSpar, kde se dá nakoupit jídlo na svačinu nebo různé nápoje.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je velké wellness centrum, do kterého jsme měli vstup v ceně. Díky chodbě, která propojuje budovu s pokoji a budovu s wellness můžete pohodlně přejít z pokoje v županu a žabkách. Součástí wellness centra je vířivka, 3-4 sauny a odpočívárna. S radostí jsme toho využili. Do wellness jsme zamířili po lyžovačce a trochu jsme se báli, že bude přeplněný. Mile nás překvapilo, že zde bylo jenom pár lidí a ve vířivce ani sauně jsme se nemačkali. Vyzkoušeli jsme jak finskou, tak parní saunu. Bylo možné také přiobjednat si masáž, což jsme osobně nevyzkoušeli.

Kam se vydat na výlet?

Hlavním cílem našeho pobytu bylo lyžování. Během víkendu jsme vyzkoušeli hned 2 lyžařská střediska, která byla na vysoké úrovni, a také jsme si užili krátkou procházku se psem po nedaleké cyklostezce.

  • Ski areál a ledovec Mölltal leží asi 25 minut od hotelu a byly zde opravdu skvělé podmínky pro lyžování. Další výhodou byli slovenští majitelé, informace v češtině a slovenštině a ani nás nepřekvapilo, že většina lyžařů byla z Česka a Slovenska. Obecně tu však bylo poměrně málo lidí a dalo se pohodlně zaparkovat.

  • Ski areál Grossglockner/Heiligenblut taktéž leží zhruba 25 minut jízdy od hotelu. Lyžování tu bylo zcela bez čekání - málo lidí, krátké fronty, za to parádní dlouhé trasy, takže lyžování opravdu skvělé. Dali se koupit i zvýhodnění skipasy např. na 3 hodiny, anebo do 13:00 hodin za lepší cenu. Navíc si tu užijete krásný výhled na Grossglockner. Malé mínus bylo parkování - nebylo to dobře vyřešené a bylo nutné parkovat na okraji cesty.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Margarethenbad ****

“Hotel leží dál, než ostatní hotely v Alpách, kam jezdíváme lyžovat, ale ta hodina navíc na cestě stála za to. Lyžařská střediska byla prázdnější, takže perfektní lyžovačka. V hotelu byla domácí atmosféra. Osobně mám rád velké pokoje s balkónem, což jsme tady dostali. Hotel navíc leží v malé vesničce, uprostřed velkého areálu, takže je tam opravdu klid a člověk se extrémně dobře vyspí. A z balkónu ho ráno potěší výhled na sluncem zalité hory. Pobyt byl super i se psem, blízko je les a řeka. Strava byla skvělá a celkový dojem fakt dobrý.”


👍 Pobyt v Hotelu Margarethenbad **** byl osobně ověřen Peterem, jedním z majitelů Travelkingu, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Peter KóšaPeter Kóša
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet