Osobně ověřeno: Recenze pobytu v luxusním Hotelu La Bohemia **** v Karlových Varech

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, do Karlových Varů. Konkrétně do luxusního Hotelu La Bohemia ****. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v luxusním Hotelu La Bohemia **** v Karlových Varech

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 15.2.2022 - 16.2.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel La Bohemia ****
  • Lokalita ubytování jsou: Karlovy Vary
  • Cestoval jsem s: Partnerkou
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na krátký dvoudenní pobyt jsme se vydali do Karlových Varů, přesněji do luxusního Hotelu La Bohemia ****. Kvůli pohodlí jsme se rozhodli cestovat vlastní dopravou (autem), ale do Karlových Varů se dá samozřejmě skvěle dostat také autobusem či vlakem. Vyráželi jsme z Prahy, takže do Karlových Varů jsme dojeli za necelé 2 hodiny (127 km).

Jak to bylo s parkováním?

Do Karlových Varů jsme cestovali autem, takže jsme museli řešit také to, kde zaparkujeme. Hotel má své vlastní parkoviště s 20 místy, které stojí 400 Kč/den. V rámci úspory jsme se rozhodli zaparkovat zadarmo na jedné z nedalekých ulic. Jednalo se o ulici Na Vyhlídce, která je jen kousek od lázeňské promenády a asi 500 m od hotelu. Parkování zde je vždy zdarma. Další bezplatná parkoviště jsou v okolí nemocnice.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v Hotelu La Bohemia ****, který se nachází v centru města, přímo na promenádě u Vřídelní a Tržní kolonády. S GPS navigací bylo snadné hotel najít. Hotel je opravdu nádherný. Připadali jsme si jako na krátkém výletě do minulosti - krásná barokní budova s freskami, interiéry s dobovým stylovým nábytkem a velice umělecké schodiště. Z oken i balkónu je pak nádherný výhled na historické budovy, řeku, promenádu a povozy s koňmi.

Také interiér pokoje je umělecký a vznešený, určitě hodný 4*. Laděný byl do bílé a zlaté barvy, strop byl zdoben krásnými ornamenty, podlahy byly dřevěné. Nechyběla velká pohodlná postel, masivní nábytek - větší psací stůl, konferenční stolek s křesly k posezení, ohromná šatní skříň. Koupelna byla prostorná se sprchovým koutem a toaletou.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli snídaně formou bufetu, které byly zcela dostačující a velmi chutné především pro milovníky slaných jídel. Jednalo se o skromnější bufet, protože na pobytu jsem byl ve všední den, myslím, že během víkendů bývá bufet ještě bohatější. Na výběr bylo čerstvé pečivo, máslo, pomazánky, šunky, sýry a zelenina. Dostali jsme také právě přichystaná vejce s párky.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během našeho krátkého pobytu jsme se vydali na večeři do jedné z okolních restaurací. Vybrali jsme si Pizzerii Sardinia, která se nachází v centru Karlových Varů. Vybrali jsme ji, protože se pyšní skvělým hodnocením (4,8 ⭐). Byli jsme tu poprvé, ale stálo to za to. Dali jsme si bruschetty s krevetami a avokádem, prosciutto pizzu a panacottu, to vše samozřejmě doplněné o originální italské víno. Vše chutnalo skvěle a ceníme si o toho, že obsluha i kuchař byli opravdu Italové. Na chuti to bylo znát! Při odchodu jsme se s nimi rozloučili pěkně po italsku - Grazie, Arrivederci!

Zavítali jsme také do Kavárny Mix, kde dělají opravdu dobrou kávu a dezerty.

Kam se vydat na výlet?

Lokalita hotelu nabízí hned několik "must see" míst a řadu aktivit. Poloha je ideální na procházky po kolonádách a krátké výšlapy na rozhlednu či vyhlídku (prakticky nad hotelem). Kromě několika hlavních lákadel jsem navštívil také tradiční obchody s lázeňskými oplatkami a suvenýry.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu La Bohemia ****

“V Hotelu La Bohemia jsem si připadal jako bych se vrátil do minulosti, do období baroka s jeho krásnými zdobnými freskami, nábytkem a celým interiérem. Z balkónu jsem měl navíc krásný výhled na promenádu s historickými budovami a kočáry taženými koňmi. A díky blízkosti hotelu k turistickým stezkám bych pobyt doporučil každému, kdo má rád rozhledny – nad městem, opravdu jen kousek od hotelu, jsem jich navštívil hned několik. Blízko jsou také různé prameny léčivé minerální vody. Do kanystru si ji sice nabrat nemůžete, ale kdo by odolal tomu naplnit si alespoň pár menších lahviček.”


👍 Pobyt v Hotelu La Bohemia **** byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet