Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Krakově v Hotelu Swing **** vedle aquaparku

Vydejte se spolu s Eliškou, členkou našeho Travelking týmu, do Krakova. Konkrétně do Hotelu Swing ****. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Krakově v Hotelu Swing **** vedle aquaparku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 14.7.2023 - 16.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Swing ****
  • Lokalita ubytování je: Krakov
  • Cestovala jsem: S přítelem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autobusem

Kam a jak jsme jeli?

Do Krakova, kde se Hotel Swing **** nachází, jsme vyrazili z Brna autobusem společnosti Flixbus, který jede až na autobusové nádraží v Krakově bez přestupů. Jízdenka stála cca 700 Kč na osobu za 1 jízdu. Cesta měla trvat okolo 4,5 hodiny, vychytali jsme ale pár kolon, zejména těsně před Krakovem, a cestu jsme si tak zhruba o půl hodiny protáhli. Z autobusového nádraží jsme se pak do hotelu přesunuli taxíkem, to zabralo cca 10 minut.

Tip: V Polsku je v současnosti oblíbená aplikace FreeNow, podobná například Uberu. Když se vám podaří získat promo kód (např. od jiného uživatele), můžete mít na prvních několik jízd slušnou slevu. Některé jízdy tak stály opravdu směšné peníze (např. z hotelu do centra za cca 40 Kč). I bez promo kódu je tato služba dobrou alternativou k Uberu a jiným "taxi", vždy si můžete porovnat, kde vás cesta vychází levněji.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Swing **** se nachází spíše na kraji města, v klidné části, ale s dobrým zázemím. Hned u hotelu je velké obchodní centrum a kino, no a samozřejmě všemi vyhledávaný aquapark. Je to dostatečně velká, dobře označená budova. Navíc jsme z centra a zpět cestovali taxíkem, takže problém s hledáním hotelu nikdy nenastal.

Dostali jsme hezký pokoj s výhledem na "pláž" (součást aquaparku). Pokoj byl čistý, pěkně zařízený, a hlavně klimatizovaný, což v extrémních červencových vedrech opravdu bodlo. V komfortní posteli se nám dobře spalo, nechyběla televize, minibar se 2 lahvemi vody, sada na přípravu kávy a čaje a křesílka k posezení. Po sobotním ponocování jsme ocenili také zatemňovací závěsy. Koupelna byla moderní, se sprchovým koutem a základními toaletními potřebami. Fén v koupelně je spíše nouzovka, na delší a husté vlasy doporučuji přivézt si vlastní. Při sprchování mi jednou přes těsnění sprchového koutu protekla voda a nechtěně jsem způsobila menší potopu. Později už jsem si ale dávala pozor, kam se sprchou mířím, a k dalším kalamitám nedošlo. :)

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu byla zahrnuta snídaně, která se servíruje klasicky formou bufetu. V týdnu jsou snídaně od 7 do 10 hodin, o víkendu dokonce až do 11 hodin, což ocení každý, kdo si rád přispí. Výběr pokrmů byl dostatečně pestrý, z teplého bufetu nechyběly párky, klobásky, vajíčka, lívance či ovesná kaše, ze studených jídel potom sýry, uzeniny, saláty s různými zálivkami a posypkami, paštiky, pomazánky, ochucená másla, jogurty, želé... Na výběr bylo z několika druhů pečiva, včetně čerstvě rozpečených bagetek nebo různých závinů a koláčů, nechyběly ani cereálie s teplým či studeným mlékem. Na bufetovém stole byla dokonce i celá plástev medu.

Děti měly na nízkém stolku nachystaný speciální malý bufet s ovocem, zeleninou, mini muffiny a jinými dobrotami. Všimla jsem si také, že v restauraci byly k zapůjčení vysoké židličky. Připravený byl i automat na kávu, automat na džusy a výběr čajů. Přítel otestoval vajíčka, zeleninu a nějakou sladkost na závěr. Já si jako milovník hotelových snídaní nabírám vždy od všeho něco, ochutnala jsem tak párky, klobásky, lívanečky, cizrnový salát, sladké pečivo, želé, hashbrown (bramborová placička) a možná ještě něco navíc. :D Vše bylo dobré a při snídani mi v podstatě nic nechybělo, ocenila bych snad jen nějaké rostlinné nebo bezlaktózové mléko do kávy a cereálií, bez toho se ale dá obejít. :)

Můžu pochválit personál, který se během snídaní moc nezastavil. Stále jsem viděla někoho odklízet stoly a doplňovat jídlo, díky čemuž byla restaurace stále útulná a nikde se nehromadilo špinavé nádobí po předchozích hostech. Pozitivem také je, že se snídaňová nabídka na druhý den trochu obměnila, to potěší hosty zejména při delších pobytech.

Jak jsme se najedli (a napili) v okolí?

Na dovolené se rozhodně "nežinýrujeme", a měli jsme tak příležitost vyzkoušet hned několik restaurací a dalších podniků:

  • Katsu sushi – Malé sushi bistro nedaleko hotelu, které patří k nejlépe hodnoceným restauracím v okolí. V první řadě musím pochválit krásné servírování, člověk se zde opravdu nají i očima. Rýže by na můj vkus mohla být trochu více dochucená, na druhou stranu ale rozhodně nešetří s masem. Dostanete pořádný kus ryby a poctivě naplněnou rolku, nasytí se tak i nenažranci, jako jsem já.
  • M22 Burger – Další menší podnik s obřími porcemi. Burger byl vynikající, s křupavou slaninou a šťavnatým masem, do kterého se zakousnete a okamžitě vás zavalí vlna endorfinů. Nabízejí zde i double burger, ale nedokážu si představit, kdo by ho dokázal sníst. Já jsem si zbytek toho normálního ještě odnesla na později.
  • Zazie Bistro – Restaurace v centru, zařazená do Michelinského průvodce (nemá ale hvězdu). Ačkoliv je na úrovni servisu znát, že jde o "lepší podnik", stále si zachovává přívětivou atmosféru bistra a normální porce. Přítel si objednal hovězí líčka na víně a dle jeho reakce bylo jídlo spíš průměrné. Já jsem vyzkoušela mušle s kokosovým mlékem a velmi mi chutnaly. V nabídce jsou také zajímavé nápoje, třeba šumivé víno s fialkovým sirupem.
  • The Artist Cocktail Bar – Stylový bar s dobovou atmosférou, živou hudbou a originálními koktejly. Při posezení zde čas pomalu plyne a jde o ideální prostředí k rozjímání a příjemné konverzaci. Vyzkoušeli jsme koktejl Forbidden Rose, který vypadá jako z pohádky o šípkové Růžence, a drink Goth naservírovaný v poháru s rukou kostlivce, obklopený artyčokovým kouřem.
  • Bistro Smakow – Ještě před odjezdem jsme stihli ochutnat i polské pirohy, v nádražním bistru. :D Údajně je zde vyrábějí přímo na místě a musím říct, že byly opravdu dobré, měkoučké a naplněné chutnou masovou směsí či sýrem.
  • Horké preclíky – Ty se v Krakově prodávají na mnoha stáncích, na cestu do Brna jsem si koupila jeden se sezamem a druhý s čokoládou a oříšky.

Jak jsme si užili aquapark?

Vodní park se nachází hned vedle hotelu a půjde pravděpodobně o největší lákadlo v této lokalitě. Venkovní část zahrnuje písečnou pláž, malý bazén a dětské hřiště s vodními atrakcemi. Uvnitř jsou bazény, tobogány, skluzavky a další atrakce, k tomu navíc saunový svět, fitness centrum s výhledem na bazény a občerstvení. My jsme nejvíce času strávili na pláži, kde jsme si dali (nealkoholický) drink a užili si slunění na lehátku. Doporučuji přibalit si s sebou žabky, písek i venkovní chodníky jsou opravdu rozpálené a zběsilým úprkem či komickým poskakováním na sebe budete zbytečně poutat pozornost (jako já při první procházce venkovním areálem :D).

Uvnitř jsme otestovali bazény a také 2 tobogány – jeden se světelnými efekty a druhý, který se sjíždí na gumové duši. Na víc už jsme neměli čas, jelikož jsme chtěli odpoledne vyrazit i do města. Vybrali jsme si vstup na 2,5 hodiny za cca 500 Kč pro 2 osoby a ještě jsme trochu přetáhli. Pokud se chystáte do aquaparku s dětmi, rozhodně doporučuji počítat s celodenní návštěvou, po 2 hodinách odsud děti zkrátka nedostanete. I přítel vypadal při pohledu na tobogánovou věž trochu na vážkách, zda nevyměnit návštěvu města za další hodiny zábavy v aquaparku. :) Hotel má také vlastní wellness centrum se saunami, to jsme ale bohužel nestihli navštívit. Wellness je otevřené odpoledne a je určené pouze pro dospělé.

Tip: Vstupenky do aquaparku si můžete koupit přímo na recepci hotelu, urychlíte tím vstup a navíc dostanete slevu.

Kam se vydat na výlet?

  • Wawel – Krásné nábřeží s královským hradem a dračí jeskyní si rozhodně nesmíte nechat ujít. Na hradě je hned několik prohlídkových okruhů, my jsme si ale tentokrát kvůli časové úspoře prošli jen nádvoří a prohlédli budovy zvenčí.
  • Hlavní náměstí – Střed města vás okouzlí historickou tržnicí, zajímavými sochami a krásnými budovami. Přítele asi nejvíc ze všeho nadchla ochlazovací sprška uprostřed náměstí, v 35° vedru mu to ale těžko může někdo vyčítat.
  • Rynek Underground – Projít se dokonce můžete i pod náměstím, v podzemí se totiž ukrývá muzeum s archeologickými nálezy bývalé tržnice.
  • Krakow Eye – Velké ruské kolo najdete v lunaparku na břehu řeky Visla. Samotný lunapark a místní atrakce jsou klasický kýč, z kola si ale užijete hezký výhled na město, my jsme dokonce vychytali i západ slunce. Pár metrů odsud je další zajímavá atrakce – horkovzdušný balon, který vás vynese do 150 metrů nad město. Přítel si na něj dělal zálusk, ale naštěstí je potřeba předchozí rezervace (nebo risk opravdu dlouhé fronty bez záruky úspěchu), a tak jsem já, trpící strachem z výšek, nakonec ani nemusela vyhrožovat rozchodem. :D
  • Židovská čtvrť – Překvapí živoucí atmosférou. Na náměstí Hrdinů ghetta se odehrávají exkurze v hebrejštině, v různých zákoutích objevíte restaurace s kouzelnými dvorky a náměstíčka plná street food stánků. A pokud vyrazíte v sobotu jako my, možná potkáte i pány v tradičním kožešinovém klobouku zvaném shtrayml.

Tajný tip: LOFToDANCE – V Krakově je silná taneční komunita zaměřená na karibské tance a taneční studio LOFToDANCE je pravidelným dějištěm lekcí, workshopů i festivalů pro tanečníky všech úrovní. Schválně jsme si k pobytu vybrali víkend, kdy se konal taneční festival a musím říct, že když jsme okolo páté ráno studio opouštěli, ještě jsme zdaleka nebyli poslední.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Swing ****

“Pobyt v Hotelu Swing **** pro mě byl první, ale jistě ne poslední návštěvou Krakova. Celý víkend jsme si opravdu užili. Můžeme pochválit čisté, vkusně zařízené a hlavně klimatizované pokoje, stejně jako celkově pěkné interiéry hotelu. Snídaně byly bohaté a pestré, z nabídky si pravděpodobně vybere každý (trošku mi ale chybělo rostlinné/bezlaktózové mléko). Hotel můžu doporučit jak párům, tak zejména rodinám s dětmi, pro které bude sousedící aquapark opravdovým rájem na zemi. Pozitivem je také klidná lokalita a díky poměrně levným taxi službám i dobrá dostupnost do města. Krakov je krásný a bohatý na památky a výletní cíle, za jeden víkend jsme opravdu stihli navštívit jen zlomek toho, co je ve městě k vidění.”

👍 Pobyt v Hotelu Swing **** byl osobně ověřen Eliškou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 2. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet