Objevte to NEJ z Chorvatska a získejte inspiraci pro příští dovolenou na Jadranu!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Cieplice Medi & SPA ***

Vydejte se s Lenkou, členkou našeho týmu Travelking, do polských Krkonoš. Konkrétně do Hotelu Cieplice Medi & SPA *** v lázeňském městě Jelení Hora. Jaká byla cesta, ubytování a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Hotelu Cieplice Medi & SPA ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

V Krkonoších už jsem několikrát byla, ale vždy pouze na české straně hranice. Na polské Krkonoše jsem ovšem slyšela jen samou chválu, a tak jsem tuto část pohoří chtěla vidět na vlastní oči. Pro víkendový pobyt s mými dvěma syny a maminkou jsem vybrala Hotel Cieplice Medi & SPA *** v krásném lázeňském městečku Jelení Hora, které je ze všech stran obklopeno krásnou horskou přírodou. Výhodou těchto malebných lázní navíc je, že leží jen 35 km od českého území. Vyráželi jsme autem z Brna a jeli jsme nejrychlejší trasou přes Hradec Králové a polské město Karpacz, což trvalo necelé 4 hodiny. Některé úseky vedly po dálnici, takže jsme využili toho, že máme koupenou celoroční dálniční známku. Hotel se nachází přímo naproti nádhernému lázeňskému parku a s navigací jsme ho našli bez problému.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před hotelem je parkoviště a dále je možné parkovat podél příjezdové cesty. Volné místo jsme našli vždycky. Parkování je bezplatné a není nutné jej hlásit dopředu.

Kde jsme se ubytovali?

Prostředí hotelu je parádní! Jen pár kroků od něj začíná velký lázeňský park, skrze který se dá příjemnou procházkou za 10 minut dojít k areálu Cieplických termálních lázní. Park je opravdu velký a skvěle se v něm relaxuje. Přiléhá k němu pěkná ulička s historickými budovami a spoustou obchodů.

Ubytovali jsme se ve dvoulůžkovém pokoji vybaveném manželskou postelí, stolkem s posezením a minibarem. Rozkládací pohovku jsme využili jako přistýlku pro děti. Zaujala mě prostorná šatna, se kterou jsem se v hotelu setkala poprvé. Nechyběla ani čistá a moderní koupelna, jež nedávno evidentně prošla rekonstrukcí.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla polopenze, která se podávala v pěkné hotelové restauraci. Snídaňový bufet byl velmi bohatý a každý si mohl dát, na co měl jen chuť. Z teplých pokrmů tu byla míchaná vajíčka, volská oka, párečky či křupavá slaninka. K tomu nechyběly různé druhy pečiva, pomazánky, sýry, uzeniny, ovoce a zelenina. Děti si mohly dopřát třeba buchtu a různé druhy cereálií a lupínků s jogurtem či mlékem. Z pití byla k dispozici voda, čaj a džusy.

Bufetové večeře zahrnovaly polévku, 3 různá teplá jídla, přílohy a saláty, která jsme si mohli nabrat sami dle libosti. Pouze dezert byl servírovaný a obsluha nám do přinesla, když jsme si o něj řekli. Celkově hodnotím stravu v hotelu pozitivně – jídla byla chutná a já i děti jsme si vždy vybraly podle svého gusta.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu do nedalekého letoviska Sklářská Poruba (Szklarska Poręba) jsme se naobědvaly ve vyhlídkové restauraci Bistro Na Widoku. Krásná historická budova restaurace se nachází na kopci, a tak jsme před sebou město viděli jako na dlani. Ochutnali jsme například hamburgery, zelňačku a rajčatovou polévku. Jídlo bylo výborné a personál ochotný, takže tuto restauraci velmi doporučuji!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Každý den pobytu jsme mohli využít vstup na 2 hodiny do wellness. Dostali jsme se do něj s náramkem, který bylo nutné před každým vstupem vyzvednout na recepci, kde jsme si zároveň za drobný poplatek zapůjčili župany. U dětí sklidil největší úspěch velký vnitřní bazén se slanou vodou, u kterého byly k zapůjčení různé plavecké pomůcky. Já s maminkou jsme zase ocenily vířivku, finskou saunu a parní saunu. Při každé naší návštěvě bylo ve wellness málo lidí, což bylo příjemné. Za příplatek je možné objednat různé druhy masáží a relaxačních procedur, tuto možnost jsme ovšem nevyužily.

Kam se vydat na výlet?

  • Cieplické termální lázně leží jen 10 minut pěšky od hotelu, takže za vodními radovánkami a parádní relaxací to budete mít opravdu blízko. Součástí areálu jsou vnitřní i venkovní bazény, z nichž některé jsou plné léčivé termální vody. Děti se vyřádí na tobogánech a dalších atrakcích, dospělí si odpočinou v saunovém světě, vířivkách či sněhové jeskyni.
  • Chtěly jsme si udělat výlet do přírody, a tak jsme se vydaly k vodopádu Sklarky. Autem se dá dojet až téměř k vodopádu, a pak už je to jen kousek procházkou lesem. Při vstupu do lesa se platí vstupné.
  • Dále jsme navštívily vodopád Kamieńczyka, který je se svou výškou 27 metrů nejvyšším vodopádem v polských Krkonoších. Jedná se o opravdu krásné místo a v tomto případě se vstupné neplatí.
  • Za vidění rozhodně stojí město Sklářská Poruba, které je od hotelu vzdálené pouze 14 km. Jedná se o úchvatnou horskou obec plnou zeleně. Její dominantou je kovová třímetrová socha Ducha a vládce hor. Na hlavní tepně Jedności Narodowej najdete spoustu restaurací, kaváren a obchůdků.
  • Dětem rozhodně uděláte radost výletem do Ptačího parku ZOObaczysko! V parku se volně pohybují pestrobarevní papoušci, sovy, slepice i králíci. Zvířecí obyvatele je možné nakrmit, což byla velká zábava.
  • Na zpáteční cestě jsme si udělaly zastávku v Parku miniatur v obci Kowary. V krásném přírodním prostředí jsou v něm k vidění zmenšené modely polských i českých hradů, zámků, klášterů a radnic. Vyfotit se ale můžete třeba i u hory Sněžky, Eiffelovky, Sochy svobody a Stonehenge.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Cieplice Medi & SPA ***

“Pobyt v Hotelu Cieplice Medi & SPA *** jsme si s dětmi moc užily, a to především díky nekonečné nabídce možností výletů a vyžití. Hotel leží v malebném lázeňském městečku Jelení Hora, jen 10 minut procházkou parkem od Termálních lázní Cieplice. Daleko to ovšem není ani k několika vodopádů či do atraktivních horských středisek s pestrými možnostmi aktivit i zábavy. Všichni jsme ocenili, že jsme si po výletech mohli odpočinout v hotelovém wellness s bazénem, vířivkou a saunami. Pokoje jsou vybavené v klasickém stylu, což nám bohatě stačilo. Na polopenzi jsme si pochutnali všichni od babičky po nejmladšího syna. Hotel doporučuji všem, kdo chtějí dovolenou strávit na výletech, nebo lázeňskými procedurami. Obojího si tady vychutnáte vrchovatě!”


👍 Pobyt v Hotelu Cieplice Medi & SPA *** byl osobně ověřen Lenkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 6. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden