Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Crvena Luka Resortu ****

Vydejte se spolu s Markétou, členkou našeho Travelking týmu, do Chorvatska. Konkrétně do Crvena Luka Resortu **** v severní Dalmácii. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Crvena Luka Resortu ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 9.6.2023 - 11.6.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Crvena Luka Resort ****
  • Lokalita ubytování je: Dalmácie
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Vzhledem k tomu, že bydlíme ve Splitu v jižní Dalmácii, do hotelu jsme to měli jen něco málo přes 100 km. Jet jsme mohli buď po dálnici, nebo po mojí oblíbené Jadranské magistrále. Kdykoliv nespěcháme, tak vždy ráda zvolím tu druhou možnost. Jadranská magistrála totiž patří k nejkrásnějším pobřežním silnicím na světě a jízda po ní je skvělý zážitek. Pokud bychom ovšem cestovali z Česka, a byla by tedy ideální co nejkratší trasa, jeli bychom klasicky přes Vídeň a Maribor. V Rakousku i Slovinsku je nutné koupit dálniční známku (v Rakousku 10denní za 10 eur, ve Slovinsku 7denní za 16 eur). Po dálnici bychom pak pokračovali i v Chorvatsku směrem na Záhřeb a poté Zadar. Nedaleko Zadaru je sjezd z dálnice a poslední úsek k Biogradu na Moru, u kterého se hotel nachází, se jede po výše zmíněné Jadranské magistrále. Za dálnice se v Chorvatsku platí formou mýtného, takže dálniční známku tady nepořídíte.

Jak to bylo s parkováním?

Auto jsem zaparkovala na obrovském parkovišti přímo před hotelem. Vjíždí se na něj přes závoru, kterou obsluhuje hlídač a dále bezpečnost jistí kamerový systém. Po check-inu jsme od paní recepční dostali lísteček s názvem hotelu, který jsme si dali za přední sklo. Nemyslím ovšem, že by to někdo kontroloval. Počet stání pro auta byl vzhledem ke kapacitě hotelu dostatečný a parkování bylo zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Vzhledem k tomu, že se prostory Resortu Crvena Luka nacházejí ve větším množství menších budov, je jedna z nich vyčleněna pouze pro recepci. Ta se nachází hned u parkoviště a rozhodně ji nelze minout. Uvítala nás moc milá slečna recepční, se kterou jsme se bez problému domluvili anglicky. Během chvilky nám sdělila všechny důležité informace a dala nám mapku hotelového areálu. Dostali jsme také elektronickou kartu od pokoje a k tomu dva náramky, které se daly rovněž použít jako klíč, což bylo velmi praktické.

Ubytováni jsme byli ve třípatrové budově se dvěma výtahy, v jejímž suterénu se nachází wellness. Náš pokoj typu Superior se nacházel ve druhém patře, a jakmile jsme do něj vstoupili, byla jsem nadšená. Nejdříve jsme vešli do obývacího pokoje s pohovkou, televizí, šatní skříní, věšákem, stolem a mini ledničkou. První dveře vpravo vedly do velké koupelny se sprchovým koutem, toaletou, bidetem, umyvadlem a zrcadlem. K dispozici jsme tu měli spoustu ručníků různých velikostí včetně obličejových, což oceňuji. Druhými dveřmi vpravo se vcházelo do menší ložnice, jejímž ústředním bodem byla nepřekvapivě pohodlná manželská postel. Z obývacího pokoje se dalo vejít ještě na prostorný balkon se stolkem a posezením. Přes lesík se z balkonu dalo shlédnout až na moře. V ložnici i obýváku byla klimatizace a pozitivně hodnotím i kvalitní plastová okna a dveře na balkon. Když jsme je zavřeli, bylo v pokoji dokonalé ticho. V době našeho pobytu byl v hotelu klid a všichni hosté byli vzorní, ale člověk nikdy neví. :)

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí hotelového komplexu jsou hned dvě restaurace umístěné ve dvou patrech nad sebou. My jsme se stravovali v restauraci Il Dòge, kde se podávají snídaně a večeře ve formě bufetu. Kromě velkého vnitřního prostoru je součástí restaurace také terasa s krásným výhledem na moře.

Já osobně si snad ani neumím představit krásnější začátek dne dovolené, než je vynikající snídaně při pozorování azurové mořské hladiny. Na snídaňových bufetových stolech bylo opravdu z čeho vybírat. Ze slaných jídel jsme si mohli dát vajíčka na mnoho způsobů, párečky, slaninku, pečenou i čerstvou zeleninu a spoustu druhů sýrů i uzenin. Pro ty, kdo si start do nového dne rádi osladí, tu byly cereálie, jogurty, pudinky, sušené i čerstvé ovoce, džemy a dokonce i plástev s medem. Samozřejmostí byly také všechny možné varianty čerstvého pečiva. Zaujal mě stroj, který neustále vyráběl čerstvé lívance. V hotelu myslí i na hosty s potravinovými alergiemi či intolerancemi, ta tak zde nechyběla rostlinná mléka a bezlepkové pečivo. Žízeň jsme mohli uhasit různými ovocnými šťávami, vodou, čaji či kávou z kávovaru, která mi trošku nečekaně opravdu chutnala.

Doslova delikátním zakončením dne pak byla večeře, která měla opět formu bufetu. I večer byla nabídka opravdu pestrá. My jsme si jako první dali polévku (na výběr byly vždy dva druhy) a poté předkrm ze salátového baru. Kromě čerstvé a nakládané zeleniny tu byly kvalitní sýry a uzeniny, hotové saláty s mořskými plody, vajíčka, pomazánky, dipy a další dobroty. Hlavní jídla byla především z ryb, mořských plodů a vepřového masa a k tomu různé druhy příloh od těstovin přes rýži po brambory. Já sice maso moc nejím, ale přítel si na masových specialitách opravdu pochutnal, a mě zase mile překvapilo velké množství zeleninových jídel. Dezerty si po večeři moc často nedávám, ale tady jsem udělala výjimku. Kromě klasických zákusků jsme si totiž mohli dopřát domácí panna cottu, kterou bylo možné si dle vlastní chuti dozdobit lahodným přelivem z lesního ovoce a dalšími komponenty. Tento nepříliš sladký dezert byl dokonalou tečkou za výbornou večeří. Nápoje byly během večeří za příplatek a pomocí náramku, který sloužil i k odemykání pokoje, se dala útrata snadno načíst na účet pokoje.

Přímo pod hlavní hotelovou restaurací Il Dòge se nacházelo bistro v italském stylu Mamma Rosa. V něm je možné si nad rámec polopenze objednávat z jídelního lístku, který zahrnuje hlavně středomořské speciality jako pizza, těstoviny, saláty a dále třeba burgery. My jsme jídla v Mamma Rosa sice neochutnali, ale na pohled vypadala opravdu fantasticky. Hotelový bar na pláži nabízel od rána do večera osvěžující koktejly, kávu a zmrzlinu. Hrála v něm hudba, ovšem ne příliš nahlas, a tak se jednalo o skutečně příjemné místo k posezení. My jsme do baru rádi zašli na koktejl po večeři.

Jak jsme se najedli v okolí?

Den jsme trávili výletem v přírodě, kde ani nebyla možnost stravování. To ale vůbec nevadilo, protože jsme se královsky nasnídali a potom už jsme si šetřili místo na večeři. :)

Jaké bylo wellness v hotelu?

Hotel má sice krásné wellness centrum, ale jako první musím zmínit hotelovou pláž. V Chorvatsku už nějaký ten rok žiju, takže tu mám něco nacestováno, ovšem tak nádhernou pláž jako v Crvena Luka Resortu jsem tady ještě neviděla. Areál se rozkládá kolem malebné zátoky, která nabízí spoustu míst k odpočinku i vodním radovánkám. Středem prostoru je hlavní pláž ležící před barem. Vodní plocha je pak lemována menšími zákoutími s lehátky, kde se dá relaxovat v klidu a soukromí. Lehátka jsou zpoplatněna a jejich pronájem stojí 5 euro za den. Na pláži i ve vodě je jemný bílý písek, takže sem si s sebou boty do vody brát nemusíte. Pravou stranu zátoky navíc zdobí stylový infinity bazén, který svým designem opravdu splývá s mořem, a vytváří tak krásný efekt nekončící hladiny. Pokud tedy patříte k milovníkům moře, ale typické chorvatské kamenité pobřeží vás neláká, tato pláž vás rozhodně nadchne.

V rámci balíčku jsme měli neomezený vstup do hotelového wellness, které je otevřené od 8 do 20 hodin. Osušky, župany a prostěradla je možné za drobný poplatek zapůjčit na recepci, která se nachází hned u vchodu do wellness. Dominantou prostoru je vyhřívaný bazén s výhledem do hotelového lesíku. Vzhledem k tomu, že rozhodně nepatřím mezi vodní živly, jsem zamířila do finské a parní sauny a poté jsem si odpočinula v relaxační zóně s ledovou studnou uprostřed. Součástí wellness byly také místnosti na masáže a kosmetické procedury, těchto služeb jsem ale nevyužila. Pro sportovní nadšence tu navíc bylo slušně vybavené a klimatizované fitness, a k tomu venkovní posilovna. Celkově se mi wellness moc líbilo – bylo moderní, perfektně čisté a panovala v něm opravdu příjemná atmosféra.

Jaké má hotel zázemí pro děti?

Hotel je jako stvořený pro rodinnou dovolenou s dětmi. Součástí areálu je hned několik parádních venkovních hřišť a velká vnitřní herna. Kromě toho se o zábavu malých hostů každý den starají animační programy. V jídelně je k dispozici dostatek dětských židliček a další vybavení je možné zapůjčit na recepci. Pro rodiče, kteří si rádi užijí chvilku pro sebe, nabízí hotel službu hlídání ratolestí.

Na bufetových stolech s polopenzí bylo vždy spoustu pokrmů, které byly připravena s ohledem na dětské strávníky. Jídla byla celkově poměrně málo slaná, což ovšem vůbec nevadilo, protože na každém stole byla k dispozici slánka i pepřenka. Myslím, že na snídaních i večeřích v restauraci Il Dòge si musely pochutnat i vybíravé děti.

Kam se vydat na výlet?

  • Hlavním výletním cílem, na který jsem se moc těšila, bylo Vranské jezero. K největšímu chorvatskému jezeru se dá od hotelu dostat během pár minut autem, za 20 minut na kole po cyklotrase, případně pěšky asi za hodinku příjemnou procházkou. První den pobytu jsme navštívili ornitologickou rezervaci na severním cípu jezera. Během procházení rezervací přes dřevěné chodníčky vedoucí nad vodní plochou se dají pozorovat ptáci.
  • V 10 km vzdálené obci Vrana ležící nedaleko jezera se v bezprostřední blízkosti u sebe nacházejí hned dva hrady. Starší zřícenina hradu Vrana pochází z 11. století a v obklopení divoké přírody vypadá opravdu romanticky. Přes ulici od starého hradu je středověká pevnost ze 17. století, která je ovšem zrenovovaná a dnes slouží jako luxusní hotel.
  • Během dovolené nejraději chodíme po horách, a nejinak tomu bylo i tentokrát. Z obce Vrana jsme se proto vydali po červeně značené trase přes kopce Veliki Bak k vyhlídce Zamina. Na trase bylo několik krásných vyhlídkových míst, odkud jsme shlédli na Vranské jezero.
  • Přímo z hotelové pláže jsme si udělali procházku do nedalekého letoviska Biograd na Moru. Nejdřív jsme šli po vyšlapané stezce vedoucí přímo kolem moře a pak jsme se napojili na dlouhou promenádu lemovanou mnoha kavárnami, restauracemi a obchůdky. V samotném Biogradu je hezké historické centrum a přístav, odkud vyplouvají různé výletní lodě.
  • Po Jadranské magistrále se z hotelu za pouhých 45 minut dostanete do nádherného historického města Zadar. Kromě úchvatného starobylého centra jsou v Zadaru k vidění i moderní turistická lákadla, jako jsou Mořské varhany nebo Pozdrav slunci. Toho překrásné město rozhodně doporučuji k navštívení!
  • Pokud se na pobyt vypravíte s dětmi, rozhodně je potěšíte dnem stráveným v zábavním parku Dalmaland, který se nachází pouhý 1 km od hotelu. Jedná se o velký park plný atrakcí, jako jsou horské dráhy, ruské kolo, centrifuga, kolotoče a další. Součástí je navíc také aquapark s vodními atrakcemi. Na tomto místě si rozhodně přijdou na své malí i velcí.

Závěrečné hodnocení pobytu v Crvena Luka Resortu ****

“Pokud si svou další dovolenou v Chorvatsku chcete užít na výjimečném místě a zároveň očekáváte vysoký standard služeb, Crvena Luka Resort **** je tím pravým místem. Resort se nachází mimo město u malebné zátoky a patří k němu nádherná pláž s bílým jemným pískem. Hezčí pláž v Chorvatsku opravdu nenajdete. Pokoje jsou prostorné a nabízejí komfortní ubytování. Bufetová polopenze je plná dobrot a nadchne každého milovníka středomořské kuchyně. Odpočívat tady můžete nejen na pláži, ale také v moderním hotelovém wellness s vnitřním vyhřívaným bazénem a dvěma saunami. Dokonalé zázemí tu najdou rodiny s dětmi – součástí areálu hotelu je hned několik hřišť, parádní herna a o zábavu celé rodiny se postarají animační programy. V okolí je k vidění spousta přírodních i kulturních krás od Vranského jezera přes historické město Zadar po pohoří Velebit.”


👍 Pobyt v Crvena Luka Resortu **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 2. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet