Osobně ověřeno: Recenze pobytu u termálních lázní v Penziónu Quatro

Vydejte se na Slovensko s Nikolou, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Penziónu Quatro v Podhájske. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u termálních lázní v Penziónu Quatro

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.8.2023 - 27.8.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Penzionu Quatro
  • Lokalita ubytování je: Podhájská
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Penzionu Quatro jsme vyrazili z Brna kolem 11. hodiny. Cestovali jsme autem. Zvolili jsme trasu mimo slovenské dálnice, abychom se vyhnuli placení dálniční známky. Českou dálniční známku jsme měli celoroční, takže tato starost nám odpadla. Samotná cesta nám trvala něco kolem čtyř hodin a byla naprosto bezproblémová. Měli jsme pár zastávek na benzínkách, abychom se protáhli a dali si kávu. Do Podhájské jsme dorazili zhruba v 16:30 hodin.

Jak to bylo s parkováním?

Přímo u penzionu jsme našli venkovní parkoviště. To sice nebylo velké, ale bez problémů jsme se vešli. Výhodou bylo, že se parkování nemuselo dopředu hlásit a měli jsme jej k pobytu zdarma. Parkoviště sice není hlídané, ale je uzavřené v rámci komplexu jednotlivých budov penzionu.

Kde jsme se ubytovali?

K penzionu Quatro jsme trefili bez jakýchkoliv potíží, najdete jej na jedné z hlavních ulic v Podhájské. Okolí penzionu bylo čisté a hezky upravené. Výhodou je, že se penzion nachází v těsné blízkosti místního termálního koupaliště, takže jsme během pěti minut dorazili procházkou k hlavnímu vstupu.

Před vstupem do našeho apartmánu se nacházela mini teráska se dvěma židlemi a stolkem, kde jsme si mohli večer odpočinout a posedět. Samotný pokoj byl jednoduše zařízený, s trochu starším nábytkem, ale vše bylo uklizené a čisté. K dispozici jsme měli vestavěnou šatní skříň, manželskou postel, pohovku s křesílkem a konferenčním stolkem, televizi a mini ledničku. Koupelna byla vybavená sprchovým koutem, toaletou a umyvadlem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli chutné snídaně, které se podávaly formou bufetu v jídelně penzionu. Ta je sice menší, ale stolů bylo dost pro všechny a k posezení vybízela i krytá terasa. Nezklamal ani výběr jídel. Ten byl pestrý –⁠ od různých uzenin, sýrů, zeleniny, cereálií s mlékem či jogurtem po volská oka, vynikající míchaná vajíčka a chybět nesměla ani opečená slaninka a oblíbené párečky. Pro milovníky sladké snídaně zde byly i záviny s různými druhy náplní.

Jak jsme se najedli v okolí?

První i druhý večer jsme se zastavili na večeři v místní restauraci Fontána, která se nám moc líbila. Dalo se sedět přímo v klimatizované restauraci, pod zastřešenou terasou či venku na zahrádce, v blízkosti dětského hřiště. Personál byl příjemný a ochotný. První večer jsme měli s přítelem obrovskou chuť na pizzu, objednali jsme si hned dvě –⁠ Carbonara a tuňákovou. Na pití jsme si oba dali pivo Zlatý bažant, které je zde velmi oblíbené. Druhý večer jsme pak zvolili odlehčenou variantu v podobě Caesar salátu.

Další den jsme se stravovali v areálu termálního koupaliště. Dopoledne jsme zahájili francouzskou palačinkou s nutellou a banánem v Reštaurácii Pod tobogánom. Oběd jsme si poté dali v restauraci Sedlácká stodola. Já jsem si pochutnala na brynzových haluškách se slaninou a přítel si objednal vepřový řízek s bramborem. Prostředí se nám zde také velmi líbilo a interiér restaurace byl vkusně, rustikálně zařízen. Odpoledne jsme si zašli na kávu do kavárny Zrnko pohody, která se nacházela přímo ve vstupní budově areálu koupaliště

Při zpáteční cestě jsme se ještě zastavili na oběd ve Stupavě v Reštaurácii Skala, kde jsme si dali vynikající burger se steakovými hranolky a coleslaw salátem.

Kam se vydat na výlet?

Do Podhájske každý jede samozřejmě za účelem navštívit místní termální koupaliště. Voda z geotermálního pramene je čerpána z hloubky 1,9 kilometrů a složením je velice podobná vodě z Mrtvého moře. Ani my jsme si nenechali tuto možnost ujít a strávili jsme zde celý sobotní den. V Podhájské mám část rodiny a koupaliště tedy velmi dobře znám. Bylo hezké vidět, jak se areál po letech rozrostl a vše je zmodernizované. Přibyly nejrůznější vodní atrakce, tobogány a vyžití pro děti. Určitě se ale připravte na větší množství lidí a dobře si také hlídejte svoje věci a především hotovost. Nám se neopatrnost nevyplatila.

Při zpáteční cestě jsme zastavili ve městě Stupava a náhodou jsme objevili velice hezký městský park, který můžeme určitě doporučit k procházce.


Závěrečné hodnocení pobytu v Penziónu Quatro

“Pobyt se nám líbil a užili jsme si ho, určitě bychom se příště zdrželi o nějaký den déle. Největší výhodou penzionu Quatro je bezesporu fakt, že se nachází v těsné blízkosti termálního koupaliště. Odpadne vám tak starost přejezdu autem či dlouhá docházková vzdálenost, což může být velké plus pro starší osoby nebo rodiny s dětmi. Chutnaly nám také snídaně s pestrým výběrem jídel. K výletu můžeme v okolí určitě doporučit město Stupava a jeho krásný park.”


👍 Pobyt v Penziónu Quatro byl osobně ověřen Nikolou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet