Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Szieszta v Šoproni

Vydejte se s Eliškou, členkou našeho týmu Travelking, do Maďarska. Konkrétně do Hotelu Szieszta v Šoproni. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Szieszta v Šoproni

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 5.7.2024 - 7.7.2024
  • Ubytovány jsme byly v: Hotelu Szieszta
  • Lokalita ubytování je: Maďarsko
  • Cestovala jsem s: Kolegyní
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autobusem/vlakem

Kam a jak jsme jely?

Na naši cestu do Maďarska jsme vyrazily v brzkých ranních hodinách autobusem Flixbus z Brna (cena cca 400 Kč/cesta/osoba). Jízda byla bez přestupů a bez problémů, do Šoproně jsme dorazily za cca 3 a půl hodiny, okolo desáté dopoledne, tak akorát na brunch a občerstvení ve městě. K hotelu jsme se potom svezly Boltem. I přes hladký průběh první cesty bych ale autobusovou dopravu z/do Šoproně úplně nedoporučila a příště bych zvolila raději cestu autem nebo vlakem (i když je výrazně dražší). Zpátky do Brna se nám totiž dostávalo opravdu těžko. Autobus s avizovaným odjezdem ve 22:40 hodin postupně nabíral zpoždění a cca po hodině ustaly jakékoliv aktualizace a informace o jeho příjezdu. Nakonec jsme kolem půlnoci zjistily, že jízda byla zrušena a můžeme si počkat na další spoj, který jede za 24 hodin. 😁 Rozhodly jsme se tedy pro náhradní cestu vlakem, který odjížděl v 5:00 hodin ráno, a z dovolené jsme se tak vrátily o něco méně odpočaté, než bychom si přály.

Kde jsme se ubytovaly?

Hotel Szieszta se nachází na kraji města, přímo u rozsáhlého lesoparku a nedaleko koupaliště. Výhodou této lokality je zejména božský klid a krásný výhled. Na recepci nás přivítal velmi příjemný personál hotelu, dostaly jsme všechny důležité informace i tipy na výlety. Ubytovaly jsme se v kompletně zrekonstruovaném pokoji v 7. patře s balkonem, ze kterého bylo vidět přímo do lesa, na rozhledny i televizní věž. Pokoj doslova voněl novotou, k dispozici jsme měly opravdu pohodlné oddělené postele, televizi s plochou obrazovkou, psací stůl a úložné skříně. Díky zatemňovacím závěsům a klimatizaci jsme se probouzely náležitě odpočaté. Jak zhodnotila Kristy, "takhle dobře už se dlouho nevyspala". Nechyběla moderní koupelna se sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem, podsvíceným zrcadlem a fénem na vlasy. V pokoji je také minibar, respektive malá chladnička, do které si můžete nakoupit nápoje na recepci. U těch mě pozitivně překvapila přívětivá cena, výrazně nižší, než jsem u hotelových minibarů zvyklá. Nebojte se tak zastavit pro sklenku Prosecca ;).

Jak jsme se najedly v ubytování?

Náš pobyt zahrnoval polopenzi – snídaně i večeře ve formě bufetu. Páteční večeře byla co do výběru trochu chudší, pravděpodobně kvůli menší obsazenosti hotelu, v sobotu už byl ale výběr o dost zajímavější. Ochutnaly jsme mimo jiné lasagně, vepřové maso ve vlastní šťávě, pečené brambory, kuřecí prso zapečené se sýrem, saláty, dezerty a jiné dobroty. Jídlo bylo chutné a dostatečně zasytilo. Páteční večeře byla navíc doplněná živou hudbou.

Snídaňový bufet byl oba dny našeho pobytu bohatý, nechyběly párky, vajíčka v různých úpravách, salámy, sýry, pomazánky (u těch bych ovšem ocenila i jiné než maďarské popisky), sladké pečivo, ale i speciality jako nakládaný hermelín, klobása a lečo. Nápoje byly klasické – čaj a káva, voda či džusy z automatu. Jeden den se dokonce v nabídce objevilo sójové mléko, což mě – slabý kus s laktózovou intolerancí – vždy potěší.

Jak jsme se najedly v okolí?

Jelikož jsme se sešly jedna zapálená gastroturistka a druhá milovnice výběrové kávy, samozřejmě jsme nemohly vynechat návštěvu několika podniků ve městě:

  • Coffee Clinic byla naší první šoproňskou zastávkou. Může se pochlubit příjemným prostředím a lehkými, originálními snídaněmi – například místo pečiva používá batáty, potenciálně by tak některá zdejší jídla mohla být i bezlepková.

  • El Gusto Gourmet je moderní kavárna a restaurace s pestrou nabídkou. Daly jsme si batátové hranolky (těm já zkrátka nikdy neodolám), Caesar salát a Limoncello Spritz, který v horkém létě příjemně osvěžil a zvednul náladu.

  • Útulná Malmacska se ukrývá na kraji města, asi 50 minut pěšky od hotelu, má ale jedno zásadní lákadlo, kvůli kterému sem kdekdo rád urazí cestu – jedná se totiž o kočičí kavárnu. Můžete si tak užít nejen osvěžující limonádu nebo espresso tonic, ale také podrbat za ouškem ragdollku, bengálku a jiná krásná kočičí plemena.

  • Kavárna Kultúrpresszó nabízí výběrovou kávu a občerstvení. Vyzkoušely jsme pistáciovou tartaletku a karamelový cheesecake, coldbrew a matcha latte a vše bylo na jedničku.

  • Restauraci ZAKAnT najdete na kopci kousek od centra. My jsme sem vyrazily na oběd a opravdu jsme si pochutnaly – rizoto s lososem a sumec s cuketovým pyré se přímo rozplývaly na jazyku a nešlo ani o žádné "degustační" porce, jak jsem se původně obávala. Naopak, jídla bylo tolik, že jsme měly skoro problém vše sníst. Kristy otestovala také místní červené víno Kékfrankos a všem ho doporučuje!

  • Baranka je cukrárna a kavárna v centru města. Daly jsme si zde kávičku po obědě a obdivovaly nádherné dezerty ve vitríně. Na ty už ale bohužel v žaludku nezbylo místo.

  • A na závěr A Bözsi – stánek s občerstvením v parku Erzsébet kert (Alžbětinská zahrada) s tou nejmilejší obsluhou, která vás nenechá sedět venku na dešti a ještě vám donese křupky zdarma. Daly jsme si grilovanou klobásu, víno a maďarský radler Gösser Spritz.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V přízemí hotelu se nachází wellness centrum se saunami, vířivkou a relaxačním bazénem. Některé části hotelu už jsou starší a nejvíce to bylo poznat na sprchách ve wellness, které by si zasloužily renovaci. Celá budova hotelu se ale postupně rekonstruuje, jistě tak brzy přijde řada i na ně. Pozitivem byly nové sauny, finská se solnou stěnou a parní se světelnou terapií. Vířivka byla dostatečně teplá a i voda v bazénu měla příjemnou teplotu na plavání. K večeru se navíc v prostředí wellness rozsvítila další barevná světla, která mu dodávala příjemnou atmosféru. K dispozici jsou lehátka okolo bazénu a v klidné odpočívárně a dopřát si můžete i masáž, solárium a další relaxační procedury, ty jsme ale nevyužily. Ačkoliv bylo v hotelu přes víkend docela dost lidí, wellness nebylo nijak přeplněné, měly jsme dostatek prostoru pro plavání i relaxaci.

Tip: Jen kousek od hotelu se nachází moderní koupaliště Lővér s vnitřními bazény, vířivkami, venkovní "pláží" a dalšími atrakcemi. My jsme jeho návštěvu bohužel nestihly, pokud ale v létě vyrážíte na delší pobyt a třeba i s dětmi, určitě sem zajděte.

Kam se vydat na výlet?

Velká část našeho výletničení se odehrávala v lesoparku Lövér, na jehož kraji se hotel nachází. Les je plný turistických tras, výletních cílů a možností vyžití, které vás zabaví hned na několik dní. Některé trasy jsou velmi oddechové a po cestě potkáte i informační tabule s protahovacími cviky pro seniory (ano, poctivě jsme si zacvičily), jindy se stane, že stezka tak nějak zmizí a musíte se chvíli prodírat lesem. Naštěstí jsme ale nedostály pověsti českých turistů a až na pár škrábanců jsme se z houští vymotaly prakticky bez úhony. Na naší trase se nacházela například rozhledna Károly, Trianonský pamětní park, vybudovaný u příležitosti stého výročí Trianonského mírového ediktu, nebo Park divoké zvěře, kde jsme si mohly nakrmit muflony, pohladit kozy nebo prohlédnout různorodé exempláře bažantů.

Vyrazily jsme ale samozřejmě také do města. Historické centrum je malebné a poměrně poklidné, v den naší návštěvy se navíc na náměstí odehrávala výstava veteránů, měly jsme tak i další zajímavý zážitek. Z památek stojí za návštěvu šoproňská požární věž, ze které uvidíte až do Rakouska, a která je obklopená komplexem dalších historických budov, včetně muzea a archeologického naleziště. Prošly jsme si také Starou synagogu, náměstí Fo tér a další uličky města. Naše putování jsme zakončily v parku Erzsébet-kert, kde jsme zrovna natrefily na živý koncert dechové hudby. A ano, občas se ozvala očekávaná skočná polka, během koncertu ale zazněly i songy od ABBY, Michaela Jacksona a další oldies klasiky, které v podání dechových nástrojů opravdu jen tak neuslyšíte.

Poslední den našeho výletu bohužel nefungovaly úložné skříňky na náměstí, naštěstí nás ale zachránili v turistickém centru ve středu města, kde nám až do odpoledne schovali zavazadla, a my jsme se tak mohly procházet po městě bez nepříjemného závaží. Celkově mě na Šoproni okouzlili především místní lidé, od ochotného personálu v hotelu přes obsluhu turistického centra až po zaměstnance autobusového nádraží, který nám při nekonečném čekání na ztracený autobus odemknul čekárnu a přinesl vodu k pití, se solidárním zhodnocením, že naše situace je "katastrophe". S angličtinou tu sice mnohdy nepochodíte :D, ale s nějakými základy němčiny, nebo "rukama nohama" se dá nakonec domluvit s každým.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Szieszta

Z pobytu v šoproňském Hotelu Szieszta jsem se vrátila plná příjemných dojmů. Potěšil mě milý personál, který se vším ochotně poradil, krásný, moderní pokoj a božský klid, ve kterém si opravdu nádherně odpočinete. Jídlo v hotelu bylo chutné a výběr dostatečný, zajímavým zpestřením byla také živá hudba k páteční večeři. Ve wellness jsme si užily relax v saunách, vířivce i bazénu, který byl po celodenním výletu opravdu zasloužený. Při návštěvě hotelu je potřeba počítat s tím, že některé vybavení je trochu starší, vzhledem k probíhající rekonstrukci to ale jistě bude brzy minulostí. Pobyt jsem si celkově užila a v Hotelu Szieszta jsem se cítila příjemně a vítaná.


👍 Pobyt v Hotelu Szieszta byl osobně ověřen Eliškou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 22. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden