Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Piotr *** Spa & Wellness v Polsku

Vydejte se spolu s Anetou, členkou našeho Travelking týmu, do městečka Boguszów-Gorce. Konkrétně do Hotelu Piotr *** Spa & Wellness. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Piotr *** Spa & Wellness v Polsku

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.3.2023 - 27.3.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Piotr *** Spa & Wellness
  • Lokalita ubytování je: Polsko
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na jarní víkend v Polsku jsme se z Olomouce vydávali autem. Naším cílem bylo 184 km vzdálené městečko Boguszów-Gorce a cesta nám zabrala necelé 3 hodiny. Českou celoroční dálniční známku jsme využili pouze na krátký úsek mezi Olomoucí a Mohelnicí. Hotel je od českých hranic vzdálen pouze 20 km a trasa vede jen přes vesnice, takže jsme polskou dálniční známku nemuseli kupovat. Adresu hotelu stačí zadat do navigace a nemůžete jej minout, protože je dobře viditelný, a navíc k němu vedou značky.

Jak to bylo s parkováním?

Auto je možné nechat na venkovním parkovišti za hotelem. Parkoviště leží za bránou, která vydává lístek. Při odjezdu je tento lístek nutné předložit při pro zvednutí závory. Poplatek za parkování je 20 zł/noc. Dopředu jsme parkování hlásit nemuseli.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Piotr *** Spa & Wellness se nachází v malebném údolí obklopeném lesy kousek za městečkem Boguszów-Gorce. Naproti hotelu leží velké fotbalové hřiště, kde probíhal zápas zrovna, když jsme přijížděli. Přímo kolem hotelu vedou turistické a cyklistické trasy, což určitě potěší všechny milovníky turistiky.

Dostali jsme pokoj ve druhém patře, kam jsme i se zavazadly vyjeli výtahem. V chodbičce u vstupních dveří byla šatní skříň, botník a zrcadlo. Z chodbičky se vcházelo do samotného pokoje, nebo koupelny. V pokoji na nás čekaly dvě oddělené postele, což nás trošku překvapilo, protože jsme čekaly manželské lůžko. Dále byl v pokoj menší stoleček se židlemi a větší stůl s integrovanou mini lednicí, na kterém byla rychlovarná konvice s kávou a čaji. Plochou televizi umístěnou na zdi jsme mohli sledovat z pohodlné pohovky. Koupelna byla tak akorát prostorná a byl v ní sprchový kout, toaleta, umyvadlo a fén na vlasy. Potěšily mě odkládací plochy na mokré plavky a ručníky. Okna z našeho pokoje směřovala na ulici, a pokud byla zavřená, byl v místnosti klid.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Stravování v podobě polopenze probíhalo v restauraci, která se nacházela přes ulici naproti hotelu. Prostor restaurace byl opravdu krásný a byl zde i klavír, nikdo na něj ale bohužel nehrál. O patro níž pod restaurací se nacházel bar se dvěma bowlingovými drahami a kulečníkovými stoly. Snídaně měly formu bufetu, v rámci něhož převládaly studené pokrmy: různé uzeniny, sýry a také spousta zeleniny, ovoce a salátů. Teplý bufet zahrnoval míchaná vajíčka a 2 druhy párků. Z pití byly k dispozici různé šťávy, voda, čaj a káva (z kávovaru, turecká, nebo instantní). Výběr byl poměrně standardní, ale bohatě nám stačil a vždy jsme se najedli dosyta a načerpali jsme síly na celý den.

Večeře měly podobu dvouchodového servírovaného menu, které se skládalo z hlavního jídla a polévky, nebo dezertu. Hlavní chod jsme si mohli vybírat z pestrého jídelního lístku, v němž nechyběl český překlad menu. Volit jsme mohli mezi spoustou pokrmů jako pizza, těstoviny, zapékané brambory a různé minutky. První večer jsme si objednali kuřecí vývar s nudlemi, grilovaný kuřecí plátek s brusinkami a steakovými hranolky a vepřovou kotletu na tradiční polský způsob (se smaženým zelím) a bramborami. Všechna jídla nám velmi chutnala a porce byly opravdu obrovské, až jsme museli trošku zabojovat, abychom je vůbec snědli. K jídlu jsme si mohli objednávat různé nealko nápoje, pivo či pálenky, které se hradily zvlášť.

Jak jsme se najedli v okolí?

Při výletu do nedalekého Valbřichu jsme poobědvali v restauraci Złota Stacja zařízené ve stylu luxusního vlakového nádraží. Stylový interiér byl vyladěn do nejmenšího detailu – nad barem například visela cedule, na které byla namísto příjezdů a odjezdů uvedena nabídka nápojů a jídelní boxy byly v designu vlakových kupé. Restaurace je zaměřena především na burgery, a tak jsme tyto americké speciality vyzkoušeli i v Polsku a byli jsme moc spokojení. Personál byl skvělý a bez problému jsme se domluvili anglicky.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Koncem března bylo stále poměrně chladno, a tak nám neomezený vstup do hotelového wellness přišel opravdu vhod! Vstup do wellness nebylo nutné předem rezervovat a bylo přístupné i pro lidi, kteří nebyli v hotelu ubytováni. Modernímu a čistému prostoru vévodil velký vnitřní bazén a dále byly součástí 3 druhy saun (finská, infra a parní). U vířivky nás trošku zklamalo, že byla funkční jen půlka trysek. Nejvíce jsme si tak užili plavání v bazénu a saunování. Župan jsme dostali již při check-inu a při vstupu do wellness poté ještě ručník. Pantofle k dispozici nebyly, a tak doporučuji přivézt si vlastní obuv. Líbilo se nám, že byl ve wellness nápojový bar, kde se dalo za příplatek osvěžit.

Kam se vydat na výlet?

  • Skvělým cílem pro celodenní výlet je Zámek Książ. Jedná se o třetí největší zámek v Polsku a vypadá opravdu jako z pohádky! Vypíná se na skále nad řekou, která jej obtéká ze tří stran. Honosné interiéry jsme si prohlédli za doprovodu průvodce a poté jsme si prošli také nádhernou zámeckou zahradu. Kolem zámku vede stezka, která vás dovede na vyhlídku, odkud je na zámek ten nejlepší výhled.
  • Navštívili jsme město Valbřich vzdálené pouhých 10 km od hotelu. Dominantou města je nádherný kostel sv. Andělů strážných. Prošli jsme si také historické centrum města s několika malebnými náměstími.
  • Pokud máte rádi výlety přírodou, doporučuji výšlap na rozhlednu Dzikowiec, kam se pěšky dostanete po turistické či cyklistické trase asi za 3 hodiny. Z 20 metrů vysoké dřevěné rozhledny je opravdu krásný výhled.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Piotr *** Spa & Wellness

“Pobyt Hotelu Piotr *** Spa & Wellness nejenže naše očekávání splnil, ale dokonce předčil! Užili jsme si zde komfortní ubytování v příjemném a klidném údolí. Chladnější počasí nám vůbec nevadilo, protože jsme o to více času strávili relaxací v krásném wellness. V moderní hotelové restauraci jsme ráno načerpali dostatek energie při bohatých snídaních a večer jsme se zase královsky navečeřeli. Personál hotelu byl velice ochotný a milý. Na výlet doporučuji především úchvatný zámek Książ a na oběd restaurant Złota Stacja ve Valbřichu.”


👍 Pobyt v Hotelu Piotr *** Spa & Wellness byl osobně ověřen Anetou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet