Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Palace **** u jezera Hévíz

Vydejte se spolu s Martinem, členem našeho Travelking týmu, do Hévízu v Maďarsku. Konkrétně do Hotelu Palace ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Palace **** u jezera Hévíz

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 9.9.2022 - 11.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Palace ****
  • Lokalita ubytování je: Hévíz
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do Maďarska jsme vyrazili v pátek okolo 10:00 hodin z Brna. Cestu jsem naplánoval tak, abychom do hotelu (i s nějakou tou přestávkou) docestovali na check in, který je ve 14:00 hodin. Cesta dlouhá 322 km trvala zhruba 3 hodiny a 40 minut. Věděl jsem, že jak na Slovensku, tak v Maďarsku budeme projíždět placenými úseky, a tak jsem večer před odjezdem pořídil dálniční známky. Ty se dají zakoupit online, nejkratší doba platnosti byla 10 dní. Cenově obě dálniční známky vycházejí podobně, v přepočtu na koruny asi na 240 Kč.

Jedinou zastávku během cesty jsme měli po přejezdu Slovensko-Maďarské hranice, kde se nachází čerpací stanice MOL a McDonald's. Tady jsme doplnili energii na zbytek cesty, který čítal asi 130 km. Velká část cesty se jela po dálnici, takže utíkala rychle a bez nějakých větších potíží. Až posledních 40 km jsme jeli po rychlostní komunikaci, ale naštěstí byl provoz normální, a tak jsme do městečka Hévíz a našeho hotelu dorazili na čas.

Jak to bylo s parkováním?

Při příjezdu jsme zaparkovali před hotel (místo pro 3 auta). Toto parkování slouží jen pro vyložení kufrů a check in na recepci. Tady nahlásíte SPZ auta a za poplatek 4 000 Ft (cca 240 Kč) za noc poté můžete parkovat v podzemí pod hotelem, kde máte garantované místo. Připlatit si parkování je určitě dobrá volba, protože Hévíz je lázeňským městečkem, a jak to tak bývá, veřejné dlouhodobé parkování tu není žádná sláva.

Nicméně nějaké místo se na veřejném parkovišti najít dá. My jsme poslední den parkovali kousek od hotelu, protože jsme po check outu vyrazili ještě k termálnímu jezeru. Za tento parking jsme platili v přepočtu 30 Kč/hodina.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Palace **** se nachází na hlavní ulici městečka Hévíz a leží opravdu jen kousek od vyhlášeného termálního jezera, což beru jako velké plus. Kolem hotelu se nacházejí uličky se spoustou obchůdků, kaváren a restaurací, jedná se tedy o velmi atraktivní lokalitu po všech stránkách.

Když jsem poprvé vstoupil do pokoje, který nám na recepci přidělili, překvapilo mě, jak byl velký a prostorný. V pokoji se nacházela pohodlná manželská postel, na které se spalo jako na zámku, nechybělo ani posezení se stolkem a křesly. Kromě spací části tu však byla kuchyňka se sklokeramickou deskou a nádobím, takže si hosté mohou případně i uvařit něco dobrého, anebo ohřát jídlo třeba pro děti. My tuto možnost nevyužili, protože nám bohatě stačila polopenze, kterou jsme měli v ceně balíčku. :-) Skvělý byl balkón, kde se během teplého večera krásně odpočívalo se skleničkou Prosecca v ruce. V pokoji byla samozřejmě také koupelna se sprchovým koutem, prostorná a zcela dostačující. Mohu s čistým svědomím říci, že ne jen na pokoji, ale v celém areálu bylo velmi čisto a uklizeno, což na hotelech nemusí být vždycky samozřejmostí.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho balíčku byla polopenze, ale na hotelu se dá případně i naobědvat. Snídaně i večeře byly formou bufetů. Ráno byl výběr taková klasika, od slaného i sladkého pečiva přes míchaná vajíčka, omelety, párečky, různé druhy uzenin a sýrů až po mléčné výrobky, čerstvou zeleninu a ovoce. Nechyběla ani sladká snídaně v podobě ovesné či rýžové kaše, z nápojů tu byl čaj, káva a džusy. Na večeři byl výběr ze čtyř hlavních chodů - různá masa, přílohy (hranolky, krokety, ...), zelenina, ovoce a také bohatý výběr dezertů a zákusků, kterých bylo snad více než 10 druhů. Jen těžko šlo vše ochutnat, když měl člověk po večeři v plánu zamířit do hotelového wellness. :-) Musím však říci, že jsme si stravu velice užili a chutnalo nám.

Jak jsme se najedli v okolí?

Snídaně a večeře jsme měli v hotelu, přes oběd jsme byli v termálním jezeře a ještě jsme byli nacpaní z rána. Z tohoto důvodu jsme žádné místní restaurace nevyužili. Zaznamenal jsem však, že v blízkosti hotelu je minimálně 5 různých restaurací, kam můžete zajít ochutnat místní i zahraniční kuchyni.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel nabízí wellness centrum, ve kterém najdete bazén, vířivku a tři druhy saun. Příjemné zjištění bylo, že na nás na pokoji v koupelně čekají dvě osušky a župany, díky kterým jsme mohli jít do wellness rovnou v plavkách. Wellness se nachází v přízemí a příchod není potřeba nijak hlásit předem. Prostě až budete mít náladu na relaxaci, zamíříte sem. Voda v bazénu byla příjemně teplá, a i když bazén nebyl nejdelší (pro plavce), nám se zde odpočívalo skvěle. Byli jsme překvapeni, že okolo 19 hodiny bylo wellness více méně prázdné a mohli jsme si tu užít dostatek soukromí.

Kam se vydat na výlet v okolí města Hévíz?

Náš pobyt začal po příjezdu v pátek odpoledne, kdy jsme se hned po ubytování vydali na procházku kolem hotelu. Také jsme zašli do hotelového lobby baru na pivo, kde jsme vymysleli plán na následující den. Vymysleli jsme, že se vydáme k Balatonu, který leží jen 15 km od Hévízu. Když jsme sem přijeli, bylo poznat, že už je po sezóně, protože tu byl naprostý klid. My jsme si tak alespoň mohli užít relaxaci na molu a pozorovat vodní hladinu, která díky vlnám tak trochu připomínala moře. :-)

Při zpáteční cestě do Hévízu, asi 20 km od něj, jsme se zastavili také v městečku s hradem Sümeg. Hrad stojí na kopci a nejde přehlédnout. Vydali jsme se i dovnitř na prohlídku, kterou rozhodně doporučuji.

Vynechat byste samozřejmě neměli ani to hlavní, což je návštěva místního termálního jezera Hévíz, které leží jen kousek od hotelu. My tu v den odjezdu strávili několik hodin koupáním v horké vodě a stálo to za to!


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Palace ****

“Pobyt v Hotelu Palace mohu jedině doporučit. Hévíz je krásným lázeňským městečkem a jeho největší dominantou je termální jezero, které nás absolutně okouzlilo. Určitě jej doporučuji navštívit. Pokoj v hotelu byl prostorný, dokonce měl i vlastní kuchyňku. Všechny interiéry byly čisté, personál usměvavý a vždy nám s radostí ve všem vyhověl. Skvělá byla také strava formou bufetů, na které jsme si pochutnali. Celý pobyt hodnotím velmi pozitivně a rád se sem zase vrátím.”


👍 Pobyt v Hotelu Palace **** byl osobně ověřen Martinem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Martin DittertMartin Dittert
Aktualizováno: 18. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet