Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a polopenzí v Krasicki Resort Hotelu & Spa *** v lázeňském městě Swieradów-Zdrój

Vydejte se spolu s Kateřinou, členkou našeho Travelking týmu, do lázeňského města Swieradów-Zdrój. Konkrétně do Krasicki Resort Hotelu. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness a polopenzí v Krasicki Resort Hotelu & Spa *** v lázeňském městě Swieradów-Zdrój

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 17.3.2022 - 19.3.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Krasicki Resort Hotelu & Spa ***
  • Lokalita ubytování je: Polsko
  • Cestovala jsem: s partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsme jeli?

Na jarní víkendový pobyt jsme se do Polska vypravili autem z Letovic v okrese Blansko. Kvůli úspoře času jsme část cesty jeli po dálnici, a tak jsme si zakoupili českou elektronickou dálniční známku za 310 Kč na 10 dní. Trasu z Letovic do lázeňského městečka Świeradów-Zdrój o celkové délce něco přes 220 km jsme urazili asi za 3,5 hodiny. S pomocí navigace jsme neměli žádný problém hotel najít – nachází se hned vedle silnice vedoucí do centra města.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování bylo možné na venkovním nehlídaném parkovišti u hotelu. Poplatek za parkování činil 15 PLN za noc, takže celková cena během 3denního pobytu byla kolem 160 Kč. Platilo se až na místě a nebylo nutné parkování hlásit či rezervovat předem. Všechna parkovací místa přímo před hotelem byla v době našeho příjezdu obsazená, a tak jsme využili parkoviště ze strany hotelu.

Kde jsme se ubytovali?

Ačkoliv leží Krasicki Resort Hotel & Spa *** blízko silnice, byl v něm klid a vůbec žádný hluk nás během pobytu nerušil. Klidná lokalita plná zeleně byla jednou z velkých výhod hotelu. Městečko Świeradów-Zdrój je orientované na cestovní ruch, a tak kromě lázeňského domu, parku a kolonády nabízí také velké množství restaurací, kaváren a obchůdků. Do centra se dá dojít během pár minut příjemnou procházkou, která navíc částečně vede přes krásné lázeňské parky.

Pokoj sice nepatřil k největším, ovšem byl skvěle zařízen vším, co jsme během pobytu potřebovali. Našli jsme v něm manželskou postel, velkou šatní skříň, stolek se židlemi, mini ledničku, televizi, telefon, velké zrcadlo i věšák s poličkami. Vedle postele nechyběly z každé strany noční stolky a lampičky. Ocenili jsme také dostatek elektrických zásuvek i ručníků a deky na zahřátí při posezení na balkoně, který měl pěkný výhled do zeleně. Postel byla pohodlná, ovšem trošku nás zklamalo, že polštáře byly příliš malé.

V koupelně byl standardně sprchový kout, toaleta, umyvadlo se zrcadlem, fén, věšáky na ručníky a žebříkový radiátor. K dispozici jsme v koupelně měli mýdla a šampony, které nám denně doplňovala pokojská služba během úklidu. Jediná menší nevýhoda byla, že jsme při sprchování kvůli menšímu prostoru vždy trošku pokropili toaletu, která byla hned vedle sprchy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla bufetová polopenze, takže snídaně i večeře měly podobu švédských stolů. Snídaně byly v podání Krasicki Resortu Hotel & Spa *** skutečně bohaté. Pro milovníky slaných snídaní zde bylo několik druhů čerstvého pečiva s opravdu pestrým výběrem sýrů, uzenin, pomazánek a vajíček na různé způsoby. Zastánci sladkých startů dne mohli volit mezi čerstvými croissanty, ovocnými koláči a dalšími dezerty. Ovesnou kaši či různé cereálie si bylo možné dát s jogurtem, mlékem a posypkou v podobě semínek, oříšků a sušeného ovoce. Z nápojů zde byly čaje (sypané i sáčkové), filtrovaná káva a čerstvý džus, který jsme si mohli sami vyrobit pomocí odšťavňovače. Příjemně mě překvapilo, že bylo k dispozici několik druhů mléka od kravského přes kokosové, sójové či ovesné až po bezlaktózové. U snídaní samozřejmě nechyběl koutek s čerstvou i nakládanou zeleninou a čerstvé i kompotované ovoce.

K večeři jsme na bufetových stolech našli vždy tři teplé pokrmy a k nim si bylo možné dát několik druhů příloh. Jídlo bylo uložené v uzavíratelných nádobách, takže bylo po celou dobu teplé. Během večeří byl k dispozici také salátový bar se saláty, čerstvou i nakládanou zeleninou a různými dresingy. Jako sladkou tečku jsme si mohli dát ovoce, dezerty ve skleničkách či lahodné krémové zákusky. Zdarma jsme si mohli nalít čistou vodu nebo vodu z ovocem. Další nápoje byly za příplatek.

Jak jsme se najedli v okolí?

Musím přiznat, že nám bohatě stačila polopenze v hotelu. Pobyt jsme se snažili maximálně využít pro túry po horách, a tak jsme ani neměli možnost se někde naobědvat. Na výlety jsme si v lokálním obchodě Żabka koupili pečivo a sýr, což nám vzhledem k neomezené konzumaci vynikajícího jídla během snídaní a večeří stačilo.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Jako milovníci relaxace jsme ocenili neomezený vstup do hotelového wellness. Velikostí bylo spíše menší a jeho ústředním bodem byl 10 m dlouhý vnitřní bazén s dětským brouzdalištěm a lehátky okolo. Dále byla součástí vířivka, finská sauna a infra sauna. K odpočinku je možné využít relaxační zónu s křesly a časopisy. Kapacitně bylo wellness v době našeho pobytu poměrně vytížené, ale i tak bylo vždy možné najít si pro sebe dostatek prostoru.

Župan ani pantofle jsme na pokoji bohužel nenašli, ovšem při příchodu do wellness jsme dostali modré ručníky. Během odpočinkového odpoledne jsme s radostí využili vše, co wellness nabízí. Během letní sezóny jsou v provozu i 2 venkovní bazény.

Jako zákazníci Travelkingu jsme měli 10% slevu na masáže a další wellness procedury, ale z nedostatku času jsme ji bohužel nevyužili. Pokud byste některou z procedur chtěli absolvovat, doporučuji udělat rezervaci ještě před vaším příjezdem. Další ze služeb, které jsme bohužel nevyužili, byl neomezený vstup do fitness.

Další služby

Jeden z večerů jsme si zpříjemnili hraním bowlingu. Celkově jsou v hotelovém bowling baru 4 dráhy a cena je 70 PLN za hodinu hry. Skvělé bylo, že jsme si mohli zahrát, ačkoliv jsme dráhu rezervovali až na poslední chvíli.

Kam se vydat na výlet?

  • Lázeňské městečko Świeradów-Zdrój má krásné centrum s promenádou a lázeňským domem s vyhlídkovou věží. Do středu města jsme chodili pěšky přes krásné lázeňské parky asi 15minutovou procházkou. V suterénu lázeňského domu se nachází lázeňské muzeum.
  • Patříme mezi milovníky výhledů, a tak jsme si naplánovali výlet přes několik rozhleden na české i polské straně hranice. Jako první jsme vyrazili na horu Smrk se stejnojmennou rozhlednou. Na vrchol jsme vystoupali po 630 metrů dlouhém Nebeském žebříku, což byl v rámci horské turisticky nevšední zážitek. Ocelová konstrukce rozhledny Smrk je vysoká 23 metrů a neplatí se zde vstupné.
  • Za výhledy z druhé strany hranice jsme se vydali na moderní rozhlednu na hoře Mlynica. Odměnou za zdolání 148 schodů nám bylo nejen úchvatné panorama, ale také možnost prozkoumat okolí rozhledny pomocí dalekohledů, které jsme mohli využít zdarma.
  • Poté jsme zamířili na rozhlednu na Czerniawské kopě, která se do výšky 15 m vypíná na polském území přímo naproti hoře Smrk. Ze dvou vyhlídkových plošin jsme měli krásný výhled na Jizerské a Žitavské hory. I tato rozhledna byla přístupná zdarma.
  • Zlatým hřebem našeho výletu za těmi nejkrásnějšími výhledy byla skleněná stezka v oblacích SkyWalk. Nachází se jen kousek za městečkem Świeradów-Zdrój a ze své unikátní konstrukce s dřevěnými chodníčky a prosklené plošiny nabízí fantastické výhledy. Zaujala mě možnost sjet z vrcholu stezky tobogánem o délce 105 metrů. Za vstup jsme platili 65 PLN a rozhodně to stálo za to.
  • Sportovcům doporučuji navštívit celoročně otevřený areál SKI&SUN. Moderní gondolová lanovka vás pohodlně přepraví na vrchol hory Jizerský stoh, odkud můžete sjet v zimě na lyžích a v létě zase na kole, případně se napojit na některou z mnoha turistických tras. V dolní části areálu jsme vyzkoušeli bobovou dráhu, což bylo skvělé zpestření.
  • V rámci výletu za krásami Národní přírodní rezervace Jizerskohorské bučiny jsme se vypravili k vodopádu Černého potoka. Nejznámějším a nejfotografovanějším vodopádem Černého potoka je 7 m vysoký vodopád s velkým balvanem uprostřed. Ústřední proud se podél kamene dělí do dvou pramenů a je navíc doprovázen malými kaskádami a peřejemi.

Závěrečné hodnocení pobytu v Krasicki Resort Hotelu & Spa ***

“Během pobytu v Krasicki Resort Hotelu & Spa *** jsme úplně zapomněli na starosti všedních dnů. Velmi nám vyhovovala lokalita – hotel byl lehce dostupný a jeho budova byla v příjemném zeleném prostředí. Dále jsme ocenili, že jsme měli z pokoje výhled do přírody. Menší plocha pokoje, byla bohatě vyvážena prostorným balkonem. Hotelové wellness bylo sice menší, ale i tak jsme si v něm parádně odpočinuli. Všude v hotelu bylo perfektně čisto a nejvíc mě nadchla pestrá polopenze. Bufetové snídaně a večeře se podávaly ve velké moderní hotelové restauraci. Všechny pokrmy byly čerstvé, velmi chutné a výběr byl opravdu bohatý. Pokud také patříte mezi nadšence pohybu, doporučuji vyrazit za krásnými výhledy na některé z rozhleden, kterých je v okolí mnoho včetně fantastické stezky v oblacích.”


👍 Pobyt v Krasicki Resort Hotelu & Spa *** byl osobně ověřen Kateřinou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet