Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Hotelu Alpen Arnika *** v rakouských Alpách

Vydejte se spolu s Peterem, členem našeho Travelking týmu, do rakouských Alp. Konkrétně do Hotelu Alpen Arnika ***. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety v Hotelu Alpen Arnika *** v rakouských Alpách

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 23.9.2022 - 25.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Alpen Arnika ***
  • Lokalita ubytování je: Alpy
  • Cestoval jsem: se psem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Video z pobytu

Kam a jak jsem jel?

Do rakouského Hotelu Alpen Arnika *** jsem se vydal autem z Brna a celkově cesta trvala zhruba 4,5 hodiny. Na místo jsem se dostal bez problému díky navigaci. Velká část trasy vede přes rakouské dálnice, na které je nutné pořídit 10denní dálniční známku za cenu 10 eur. Známku je možné koupit v klasické nalepovací verzi poblíž hranic, nebo v elektronické podobě. Pro digitální variantu je ovšem nutné kupovat známku s předstihem nejméně 18 dní. Hotel se nachází v alpské oblasti Tauplitzalm, což je největší jezerní náhorní plošina Evropy. Vzhledem k vysokohorskému terénu byla poslední část cesty náročnější. Nejdříve jsem z horské silnice sjel na soukromou cestu skrze závoru, která se zvedla po uhrazení mýtného ve výši 13 € za auto (dalo se platit v hotovosti i kartou). Nedaleko hotelu je pak umístěna ještě jedna závora na kód, který mi hotel poskytl předem. Na pobytu jsem byl koncem září a už v podzimním období bylo v okolí hotelu místy až 30 cm sněhu. Cesty byly sice skvěle upravené, nicméně u pobytů od podzimu do jara vřele doporučuji mít v autě pro jistotu zimní řetězy.

Jak to bylo s parkováním?

Pro auta hostů je připraveno venkovní parkoviště s dostatečnou kapacitou. Parkování není nutné předem rezervovat a platí se za něj 5 € za noc.

Kde jsem se ubytoval?

Jedná se o tradiční horský hotel v alpském stylu. Budova je sice starší, ovšem to podle mého názoru vůbec nevadí, naopak – panuje zde přirozeně příjemná a přátelská atmosféra. Všechny prostory jsou dobře udržované a čisté. Ubytován jsem byl v prostorném dvoulůžkovém pokoji s koupelnou a balkonem, odkud byl opravdu nádherný výhled do přírody. Vybavení bylo jednodušší, pro naprosté pohodlí ovšem naprosto dostačující. Kromě komfortní postele, na které se moc dobře spalo, byla v pokoji televize, stolek s posezením a skříně.

Velká výhoda je, že hotel má české vedení a většina personálu jsou Češi nebo Slováci, takže není problém se domluvit. Hosty tvoří stejně tak z větší části turisté z Česka.

Jaký byl pobyt se psem?

Hotel je ideální volbou pro všechny, kdo se na dovolenou chystají s pejskem. Majitel hotelu je velmi příjemný Čech, který sám vlastní dalmatina, a tak zde rádi ubytují i čtyřnohé hosty. Okolí hotelu je plné málo frekventovaných turistických tras, takže venčení bylo vždycky příjemným zážitkem.

Jak jsem se najedl v ubytování?

Součástí balíčku byla polopenze. Snídaně měli formu bufetu, který byl opravdu bohatý s ohledem na to, že hotel je pro zásobování hůř dostupný. Na výběr byly slané i sladké snídaňové pokrmy včetně čerstvého pečiva a palačinek, domácího tvarohu, výtečné bábovky a spousty ovoce a zeleniny. Snídaně se podávaly na zastřešené terase, takže jsem si po ránu kromě spousty lahodného jídla vychutnával také parádní výhled.

Výborně jsem se najedl také během tříchodových večeřích. Skládaly se z polévky, hlavního chodu a dezertu. Hlavní chod bylo vždy možné vybrat ze dvou variant. V průběhu večeře se o mě vždy skvěle staral personál a bylo možné si cokoliv přidat. Po celou dobu byl k dispozici salátový bar a velmi mě potěšila možnost objednat si vynikající točenou Plzeň.

Jak jsem se najedl v okolí?

Polopenze v hotelu mi bohatě stačila, a jinde jsem se tedy během pobytu nestravoval. V hotelu vaří opravdu fantasticky a je tam možné se i naobědvat. Pokud bych tedy měl přes den hlad, určitě využiji hotelovou restauraci.

Kam se vydat na výlet?

  • Hotel se nachází v nadmořské výšce 1 650 metrů a je obklopen 6 alpskými jezery. Kolem těchto jezer vede nenáročná turistická stezka, na kterou je možné napojit se hned vedle hotelu. Celkově měří trasa 12 km a díky nízkému převýšení ji zvládnou i děti. V zimě je tato trasa denně upravována pluhy, aby byla sjízdná na běžkách.

  • Zdatnějším jedincům doporučuji ferratu vedoucí na vrchol hory Traweng. Středně náročná trasa o délce 300 m je obklopena zelenými loukami, modrými jezery a rozeklanými skalami, takže je to opravdu zážitek.

  • Z hotelu se dá během půl hodiny autem dostat do nádhernéhoHallstattu. Toto malebné městečko ležící u stejnojmenného jezera s křivolakými uličkami a ikonickou bílou kostelní věží rozhodně stojí za vidění. Především v letní sezóně ovšem doporučuji na výlet vyrazit časně ráno, protože Hallstatt je vyhledávaným turistickým cílem a počet parkovacích míst pro návštěvníky je značně omezený.

  • Za nezapomenutelnými panoramaty se vydejte na slavnou vyhlídku Pět prstů, která se nachází na hoře Krippenstein na jižní straně jezera Hallstatt. Na vrchol jsem vyjel kabinovou lanovkou a na mezistanici jsem ještě stihl navštívit Velkou ledovou jeskyni.

  • Během pobytu v zimě jistě oceníte, že se hotel nachází přímo na svahu lyžařského areálu se 17 lanovkami a vleky. Celkem je v oblasti k dispozici více než 40 km sjezdovek. K nejbližší lanovce je to od hotelu jen 50 metrů z kopce, takže v zimě stačí nazout lyže a jste na svahu. Rodiny s dětmi zase potěší, že lyžařská škola s přibližovacím vlekem leží hned vedle hotelu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Alpen Arnika ***

“Pobyt jsem si maximálně užil od začátku do konce, a to především díky úžasné atmosféře, která v hotelu panovala. Personál se o mě perfektně staral a v hotelu jsem se cítil velmi vítaný, což bylo moc příjemné. Zaměstnanci mi pomohli s plánováním výletů a nabízeli mi i zapůjčení turistického vybavení. Jídlo v rámci polopenze bylo vynikající a na všem jsem si pochutnal. Hotel je pet friendly, takže se jedná o dokonalé místo pro dovolenou s pejskem. K tomu leží přímo na sjezdovce a zároveň je jeho okolí plné atraktivních výletních cílů včetně malebného Hallstattu a vyhlídky Pěti prstů, takže si zde užijete nezapomenutelnou aktivní dovolenou po celý rok. Pobytu v Hotelu Alpen Arnika *** je zkrátka a dobře sázka na jistotu, což potvrzují i stovky nadšených recenzí od zákazníků Travelking a nyní i já.”


👍 Pobyt v Hotelu Alpen Arnika *** byl osobně ověřen Peterem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet