Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Slunný dvůr ***

Vydejte se spolu s Alex, členkou našeho Travelking týmu, do Jeseníků. Konkrétně do Hotelu Slunný dvůr ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s výlety a wellness v Hotelu Slunný dvůr ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 16.9.2022 - 18.9.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Slunný dvůr ***
  • Lokalita ubytování je: Jeseníky
  • Cestovala jsem: S přítelem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt v Hotelu Slunný dvůr *** v Jeseníku jsme vyjížděli autem z Brna. Nejrychlejší cesta podle navigace vedla po dálnici přes Olomouc, ze které jsme pokračovali dále do Mohelnice, Šumperka, a nakonec do Jeseníku. Trasa se dá zvládnout i na jeden zátah – trvá zhruba 2 a půl hodiny, ale nám se po cestě zalíbilo pár míst, kde jsme si zastavili, a tím se cestování protáhlo. Navigace nás zavedla přímo na hotelové parkoviště, takže jsme nikde nebloudili.

Jak to bylo s parkováním?

Využili jsme venkovní placené parkoviště přímo u hotelu, které je střeženo kamerovým systémem. Při příjezdu stačilo nahlásit SPZ na recepci a na konci pobytu jsme za parkování doplatili poplatek 50 Kč/noc.

Kde jsme se ubytovali?

K ubytování jsme dorazili, když se sluníčko začalo schovávat za obzor. Hotel leží v kopci, a tak jsme měli hned na přivítanou přímo dechberoucí výhled na přilehlé domky a kopce v dáli. Nedalo nám to a mezi večeří a wellness jsme vyrazili na rychlou procházku, i když jsme měli jen 50 minut. Hotel se nachází pouze 300 m od vyhlášených Priessnitzových lázní, od kterých vede spousta stezek a cestiček k objevování, takže i krátká procházka stála za to.

Byli jsme ubytovaní v pokoji č. 11 ve vrchním patře hotelu. Hned při vstupu do pokoje nás nadchlo velké okno nad gaučem, ze kterého byl nádherný výhled do krajiny. Interiér byl jednoduše zařízený, laděný do přírodních barev a prostorný. Čekaly v něm nachystané ručníky, šampon a u umyvadla dokonce i fén. Pokoj měl ložnici, obývací pokoj s televizí, záchod a k našemu překvapení 2 samostatné sprchy, které nám ale přišly poněkud nepraktické. Jedna byla přímo v ložnici a druhá v chodbičce. Chyběly nám v nich držáky na ručníky a nějaká předložka, na kterou si může člověk stoupnout, aby se usušil a nechodil s mokrýma nohama po pokoji.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli polopenzi, ze které jsme se dostatečně najedli, takže nám přes poledne stačila jen malá svačinka z obchodu. Snídaní nás na hotelu vždy potěšili – na výběr byla míchaná vejce se zeleninou, párky, slanina, šunka, sýry, pomazánka, a dokonce i bramborák. Ze sladkých věcí pak koláče, lívance s lesním ovocem a pudinkem, kaše i jogurt. Na druhý den se nabídka trochu obměnila, což nás potěšilo, protože jsme mohli vyzkoušet další dobroty.

Večeře byly tříchodové výběrem z nabídky, kterou jsme vyplnili na recepci při příjezdu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V rámci balíčku jsme měli k dispozici wellness, které bylo potřeba rezervovat při příjezdu na hotel. Na pokoji jsme nenašli župan, ale zeptali jsme se na recepci a ochotně nám ho sehnali. Vířivka ve wellness byla bohužel obsazená, zato saunu jsme měli celou dobu pouze pro sebe, což bylo příjemné. Po sauně nám ovšem chyběla klidná odpočívací zóna, kde by se člověk mohl natáhnout a zrelaxovat. Součástí wellness zóny je také parní aroma sauna, bazén se slanou vodou a nechybí široká nabídka masáží a spa rituálů.

Kam se vydat na výlet?

  • Stezka Vincenze Priessnitze – Doporučujeme udělat si procházku po 14 pramenech. Začali jsme u zastávky Sanatorium Priessnitz, která je kousek od hotelu, a pokračovali po zelené turistické trase. Stezkou vás provede 9 informačních panelů, které přibližují rozvoj přírodního lázeňství a neuvěřitelně zajímavý životní příběh Vincenze Priessnitze – zakladatele prvního vodoléčebného ústavu na světě. Otužilce určitě potěší i léčivá přírodní sprcha, na kterou můžete při procházce narazit.
  • Balneopark Vincenze Priessnitze - V areálu Priessnitzových lázní se nachází tato ozdravná přírodní zahrada s množstvím koupelí pro ruce i nohy, akupresurou a lavičkami k posezení a odpočinku.
  • Hora Praděd – Jako další nenáročná procházka se nabízí výšlap na Praděd, ze kterého se vám rozprostře výhled na celé jesenické vrcholky. Doporučujeme to vzít pře chatu Švýcárna, kde bezvadně vaří.
  • Vinckovo – Pokud vás v Jeseníku chytne mlsná, vyrazte do kavárny a dortírny Vinckovo. Příjemným zpestřením je i to, že zde prodávají hezké rukodělné výrobky, které skvěle poslouží jako dárečky z dovolené.
  • Karlova studánka - Krásné lázeňské městečko okouzlí historickou architekturou, nejstarší lázně zde byly postaveny už v 18. století. Vyvěrá zde také 8 minerálních pramenů.
  • Jeskyně Na Pomezí - Všechny obdivovatele přírodních krás jistě uchvátí tato mramorová jeskyně s jedinečnými krápníkovými útvary. Vyrazit sem můžete na prohlídku, která zabere cca 45 minut.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Slunný dvůr ***

“Pobyt jsme si opravdu užili. Hotel se nachází na krásném místě a skvěle toho využívá – výhledy z oken do krajiny nám dělaly radost v průběhu celého pobytu. Pokoj byl prostorný, čistý, dokonce i s gaučem a televizí, což skvěle posloužilo našemu večernímu odpočinku. Každé ráno jsme se těšili na snídaně, protože byly opravdu vynikající, zvlášť pak koláče. V okolí hotelu je spousta míst k vidění, takže nás od prozkoumávání neodradilo ani deštivé podzimní počasí. Doporučujeme hlavně procházku po léčivých jesenických pramenech.”


👍 Pobyt v Hotelu Slunný dvůr *** byl osobně ověřen Alex, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet