Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Orlických horách v April Hotelu Panorama ****

Vydejte se spolu s Markétou, členkou našeho Travelking týmu, do Orlických hor. Konkrétně do April Hotelu Panorama ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Orlických horách v April Hotelu Panorama ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jely?

Za odpočinkem a výlety jsme s maminkou vyrazily do Rychnova nad Kněžnou v Orlických horách. Autem jsme jely z Brna přes Svitavy a Českou Třebovou. Bohužel bylo po cestě dost uzavírek i objížděk, a navíc byl v době naší cesty velký provoz. Vyrážely jsme v pondělí cca v 10:30 hodin a trasa o délce 130 km nám zabrala asi dvě a půl hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má své vlastní parkoviště, na kterém se dá zdarma parkovat. Předem jsme nic nerezervovaly a volných míst tu bylo dost.

Kde jsme se ubytovaly?

April Hotel Panorama **** je obklopen pouze rodinnými domy, takže se nachází v naprosto klidné lokalitě. Kolem hotelu jezdilo jen minimum aut, a tak jsme byly velmi nadšené z ticha. Díky tomu, že zde nebyl hluk z aut ani hlasitých rádií, jsme si užívaly opravdu nerušeného klidu. K rychnovskému zámku i zámeckému parku je to asi 10 minut pěšky a návštěvu obou těchto míst rozhodně doporučuji. Na rychnovské náměstí je to cca o 5–10 minut chůze déle.

Dostaly jsme krásný slunný pokoj ve druhém patře, do kterého se dá dostat po schodech či výtahem. Na patře není mnoho pokojů, což považuji za výhodu. Pokoj byl krásně připravený, prostorný a čistý. Součástí byl balkon s posezením, který má většina pokojů a byl z něj parádní výhled. Skvělá byla i samostatná toaleta s umyvadlem (většinou jsem v hotelech zažila toaletu v rámci koupelny). Jediné, co nám chybělo, bylo mýdlo na umytí rukou na toaletě. Takto jsme stejně musely chodit do koupelny, kde už mýdlo k dispozici bylo. Na pokoji jsme nenašly župany, které nám ovšem spolu s pantoflemi personál ochotně dodal, když jsme se o tom zmínily na recepci.

Jak jsme se najedly v ubytování?

V ceně balíčku jsme měly polopenzi a to ve formě bufetových snídaní a večeří výběrem z menu. Ve snídaňovém bufetu byl bohatý výběr: ovoce, zelenina, míchaná vajíčka, volská oka, slanina, dva druhy párků, velmi chutná pečená rajčata nebo třeba čerstvé pečivo. Ze sladkého tu bylo například několik druhů müsli, bábovky, dezerty ve skleničce a k tomu jogurty z blízkého Opočna. Bufet byl připraven u vchodu do zahrady, takže jsme si mohly vybrat, zda se najíme v restauraci či venku s krásným výhledem do zeleně. Kromě jídel na bufetových stolech bylo možné objednat si čerstvě připravený hemenex, vaječnou omeletu nebo palačinky (bez doplatku).

Večeře byly dvouchodové a skládaly se z hlavního chodu a polévky, nebo dezertu. K jídlu byl pro každého v ceně jeden nealkoholický nápoj. Navíc jsme dostaly poukázky na welcome drink, který jsme si mohly vybrat z několika druhů – u nás zvítězilo Prosecco. První večer jsme si daly dýňovou polévku a grilovaný filet z mořského vlka. Oboje bylo naprosto vynikající. Druhý den jsme zvolily lehce pikantní curry s rýží s kuřecím plátkem a k tomu jako dezert zmrzlinu. Měli tu i různé zákusky, ale ty se do nás po vynikající večeři už bohužel nevešly. Restaurace byla stejně jako celý hotel obložena dřevem a působila tak velmi útulně.

Jak jsme se najedly v okolí?

  • Během výletu v Deštné v Orlických horách jsme se najedly v místní hospůdce Na Staré cestě. Daly jsme si borůvkové knedlíky a byly vážně skvělé.

  • Poslední den jsme navštívily restauraci Beseda Bio přímo na náměstí v Rychnově. Chtěly jsme lehké zdravé jídlo a naše očekávání byla naplněna. Jídlo bylo bez masa a se spoustou zeleniny. Navíc jsme měly na výběr mezi velkou a malou porcí a musím říct, že i malá porce byla dost velká. :-) Součástí restaurace je také obchůdek, kde je možné nakoupit různé zdravé potraviny.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum v hotelu bylo otevřené každý den od 7:00 do 19:00 hodin, vstup byl neomezený a nebylo potřeba si ho rezervovat předem. Prostory byly krásné a čisté, k dispozici byl bazén a vířivka. Ve vířivce bychom uvítaly o něco teplejší vodu, protože člověk chce jen sedět a relaxovat. Bazén byl studenější, ale na krátké plavání to bylo fajn. Na pokoji jsme měly župany a pantofle, takže jsme mohly do wellness jít rovnou v plavkách. Za příplatek bylo možné využít také finskou saunu.

Jaký byl servis pro děti?

V zahradě hotelu je umístěno velké množství prolézaček, houpaček a dalších atrakcí pro děti. Vše v naprosto perfektním stavu, takže je hotel ideální i pro rodiny s dětmi.

Kam se vydat na výlet?

  • Rychnov nad Kněžnou, kde jsme navštívily zámek včetně prohlídky, zámeckou zahradu a náměstí.
  • Stezka „Bylo nás pět“ provede návštěvníky životem Karla Poláčka, autora slavného románu. Jedna zastávka stezky je hned u hotelu a vine se velkou částí Rychnova.
  • Deštné v Orlických horách – nejznámější středisko turistiky a zimních sportů v Orlických horách. Funguje zde několik skláren s mnohasetletou tradicí a například také zajímavé Muzeum zimních sportů, turistiky a řemesel.
  • Ateliér zvonaře a hrnčířky v Deštném, kde je možné rezervovat si kurz výroby rolniček.
  • V samotných Orlických horách je nepřeberné množství turistických tras. My jsme šly z Deštné po Kačenčině pohádkové stezce, která má více délek, takže si ji užijí nejen děti, které po ní provází princezna Kačenka s úkoly. My jsme po stezce ušly cca 10 km v rámci trasy „kostel sv. Matouše“.
  • Poutní místo Rokole se studánkou s ledovou a velmi chutnou vodou. V jeho blízkosti je i křížová Cesta manželů k zamyšlení.
  • Dobruška – Rodný dům F. V. Heka (F. L. Věka).
  • Kostel se skleněnou střechou v Neratově – historie kostela sahá až do 15. století. Za 2. světové války byl zasažen protitankovou střelou a přišel o střechu. Dnes je kostel unikátem, protože je zastřešen částečně prosklenou střechou.
  • Státní zámek Opočno láká na rozsáhlou expozici historických zbraní a sbírku obrazů rodiny Colloredo-Mansfeldů.
  • Trochu dál (40 km) je pak pěkné Babiččino údolí a zámek Ratibořice.

Závěrečné hodnocení pobytu v April Hotelu Panorama ****

“Pobyt v April Hotelu Panorama jsme si velmi užily. Nejvíce jsme ocenily polohu hotelu ve velmi klidné lokalitě, díky čemuž jsme slyšely jen zpěv ptáčků a hlavně tu nebyl žádný hluk z aut či rádií. Dále nám pobyt zpříjemnil velmi milý, usměvavý a ochotný personál – pan číšník nám například dával i tipy na výlety. K tomu krásný světlý pokoj a vynikající jídlo, které bylo doslova gurmánským zážitkem. Hotel je navíc skvělým výchozím bodem pro nejrůznější výlety po okolí, po kterých jsme si mohly dopřát příjemný odpočinek v hotelovém wellness.”


👍 Pobyt v April Hotelu Panorama **** byl osobně ověřen Markétou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 16. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet