Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezenými termálními bazény v Hotelu Švicarija ****

Vydejte se spolu s Františkem, členem našeho Travelking týmu do Slovinska. Konkrétně do Hotelu Švicarija **** v lázeňském městě Dobrna. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezenými termálními bazény v  Hotelu Švicarija ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Díky tomu, že bydlíme na jihu Moravy (ve Veselí nad Moravou), nebyla naše cesta do Slovinska tak "dlouhá". Až k hotelu nám i se zastávkami zabrala něco přes 5 hodin. Kvůli dceři (2 roky) jsme vyráželi ve 2 hodiny ráno, cestu nám tudíž takřka celou prospala a probudila se až ve Slovinsku. Před příjezdem do Dobrny jsme se zastavili ve městě Celje, kde se dá pohodlně nakoupit a vybrat si peníze.

Během přejezdu z Celje do Dobrny jsme si udělali přestávku ještě u Šmartinského jezera, kde je kavárna a krásné hřiště pro děti (od 2 do klidně 15 let).

Úsek od jezera do Dobrny doporučuji projet přes obec Vojnik. Nám se díky Google mapám podařilo sjet na místní polní cesty, kde bez pohonu 4x4 moc neobstojíte (hlavně při nepřízni počasí). Zato ale byla tato část cesty vzrušující.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme hned vedle hotelu (cca 50 m od něj) na nehlídaném parkovišti. Míst bylo dostatek, nehlásili jsme nikomu nic. Cedule ukazovala, že se jedná o parkování k Hotelu Švicarija ****. Parkoviště nebylo asfaltové, ale z bílého makadamu, což mělo za následek bílé boty, bílý kočárek a následně celé bílé auto. :) Je dobré s tím počítat.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Švicarija **** se nachází u lázeňského parku, který propojuje i ostatní hotely a restaurace (včetně partnerského Hotelu Vita ****). Je to krásný park na procházky, kde jsou i minerální prameny a za malý poplatek si koupíte skleničku, do které si napustíte minerální vodu. Té je tu několik druhů (bublinková, bez bublinek, studená i teplá). Po uhašení žízně vám ještě zbyde i originální suvenýr z cesty – sklenička má logo Dobrny. Kromě toho se dá v parku hrát tenis (antuka) a petanque. Hotel je také skvělým výchozím bodem pro různé turistické výlety. Trasy vedou okolními kopci s pastvinami, trekingové hole jsou výhodou. My jsme od hotelu dorazili až k vodopádu Drenovec, který byl ale téměř vyschlý. Zajímavější než samotný vodopád tak byla naučná stezka s jeskyní.

Náš pokoj byl opravdu krásný, až luxusní. Velká široká postel, místo na práci u stolu, vkusně zařízená koupelna. Takto působí i celý hotel. Ten je po rekonstrukci a vše je pěkné, čisté, navíc s nádechem historie. Budova hotelu totiž vypadá nádherně i po architektonické stránce. Co jsme ocenili, byla i velikost ubytování. Hotel je menší, a proto zde není tolik hostů – ideální místo pro někoho, kdo hledá odpočinek bez davů. Příkladná byla i vstřícnost personálu. S dětmi totiž často máme speciální požadavky, které nám bez výhrad splnili.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Během pobytu jsme měli zajištěnou polopenzi, snídaně i večeře se podávaly formou bufetu. Pro nás je tato varianta nejlepší, malá je vybíravá, a je proto ideální, když můžeme volit z různých druhů jídel. Vděčné a výborné byly polévky (dva druhy), nechyběly ani pokrmy pro vegetariány (což my se ženou jsme). Nestalo se tak, že bychom se dobře nenajedli.

Vyzdvihnout musíme i výtečné pečivo (hlavně croissanty). Připravená byla dětská židlička i pohotová obsluha pro případ malých nehod. :) Na večeři nebyly volně k dispozici nápoje – ty se musely vždy objednat navíc.

Jak jsme se najedli v okolí?

Přes den obvykle vyrážíme na výlety, na které si balíme malou svačinu s sebou, restaurace v okolí jsme proto nevyužili. Viděli jsme ale tyto zajímavé a blízké:

  • Steak & Burger Dobrna – pro milovníky piva a burgerů. Skvělé steaky, které nám doporučovali i v hotelu.
  • Pod kostanji – pizzerie u kostela kousek od ubytování (cca 10 min chůze).

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Přímo v Hotelu Švicarija **** jsme vyzkoušeli finskou a tureckou saunu, které se nachází v suterénu budovy. Krom toho je na zahradě hotelu i relaxační zóna s ochlazovacím bazénkem. Relax na lehátku pod hvězdami byl skvělý. Vše je nově zrekonstruované, nasvícené sprchy (proud vody) už byly jen třešničkou na dortu.

Druhé wellness centrum, včetně bazénů, je v Hotelu Vita ****. Najdete zde vířivku a vnitřní i venkovní bazény (bez plaveckých drah). Bazény mají různou teplotu vody (asi podle termálního zdroje) a v podvečer, kdy je teplota vzduchu nižší, je relax v termální vodě velmi příjemný.

Krásný a úsměvný je přesun z Hotelu Švicarija **** do Hotelu Vita ****. Přes lázeňský park jsme totiž procházeli pouze v županech. A nebyli jsme jediní – hosté se takto po parku pohybují běžně, místu to dodává kouzelnou lázeňskou atmosféru. Přezuli jsme si jen obuv, pantofle jsme totiž měli látkové a na cestu po venku bychom si s nimi netroufli. Rezervace vstupu do wellness nebyla nutná ani v jednom z hotelů.

Cestování s dětmi

K dispozici byla dětská postýlka, ale dcera spala s námi ve velké manželské posteli. Ta byla dostatečně široká, takže jsme se pohodlně vyspali všichni. Díky bufetovému menu byl výběr jídel pro nás i pro malou velký. Mohli jsme vybírat z polévek, čerstvého pečiva, zeleniny nebo sladkostí. V hotelu byly na chodbách koberce a malá tam ráda běhala. V přilehlém parku jsme našli krásné dětské hřiště. To je schované pod stromy a dá se na něm být takřka celý den (i v horku a přes poledne). Do wellness jsme chodili do nedalekého Hotelu Vita ****, kde byla pro dceru skluzavka, brouzdaliště i další vyžití.

Další služby hotelu

Přímo v Hotelu Švicarija **** je i menší posilovna. Do tělocvičny jsme zašli i s Emou, ta si užila "posilování" s námi. Byl tu rotoped, eliptický trenažér a běžecký pás. Krom toho jednoruční činky, gymbal nebo lavička – na "lehkou" posilovnu dostatečné vybavení. Přímo v této zóně je i koupelna se sprchou.

Kam se vydat na výlet?

  • Hotel Vita **** – nabídne skvělé bazény a wellness a je jen pár kroků od Hotelu Švicarija ****, takže můžete vyrazit klidně jen v županu.
  • Lázeňský park s minerálními prameny, kde si koupíte skleničku a vyzkoušíte různé druhy pramenitých vod.
  • Dětské hřiště v obci Dobrna – děti se zde skvěle zabaví kdykoliv během dne.
  • Naučná stezka u vodopádu Drenovec – provede vás okolo jeskyně Ledenica a skanzenu Šumej.
  • Hrad Celje – největší pevnost ve Slovinsku s krásným výhledem do okolí.
  • Jezero Šmartinsko – příjemná zastávka se zajímavou stezkou okolo jezera, dětskými hřišti, kavárnami a občerstvením na břehu jezera.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Švicarija ****

“Pobyt se celé naší rodině moc líbil. Jedná se o klidnou lázeňskou lokalitu s krásným parkem a působivou architekturou. V hotelu Švicarija na vás dýchne historie a okouzlí vás pohádkové interiéry a exteriéry. Po výletech do okolí oceníte bufetovou polopenzi i dokonalé wellness vyžití. V chladnějších dnech přijdou vhod horké termální prameny, díky nimž je venkovní koupání příjemným relaxem.”


👍 Pobyt v Hotelu Švicarija **** byl osobně ověřen Františkem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet