Vydejte se do slovinských lázní Dobrna a dopřejte si neomezený relax v termálních bazénech. Ubytujete se ve stylových pokojích nově rekonstruovaného Hotelu Švicarija ****, kde si pochutnáte na výborné polopenzi servírované formou bufetu. Užijte si bezstarostnou dovolenou v obklopení krásné přírody, která utuží vaše zdraví.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt se celé naší rodině moc líbil. Jedná se o klidnou lázeňskou lokalitu s krásným parkem a působivou architekturou. V hotelu Švicarija na vás dýchne historie a okouzlí vás pohádkové interiéry a exteriéry. Po výletech do okolí oceníte bufetovou polopenzi i dokonalé wellness vyžití. V chladnějších dnech přijdou vhod horké termální prameny, díky nimž je venkovní koupání příjemným relaxem.” Přečtěte si celou recenzi

František Jordán - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Červnu 2023

O ubytování

Hotel Švicarija **** se nachází v klidné okrajové části slovinského městečka Dobrna, které se pyšní již více než 600 let dlouhou lázeňskou tradicí. Vydejte se na vlastní kůži vyzkoušet blahodárné účinky slovinské termální vody na pobyt do jednoho z nejkrásnějších hotelů ve Slovinsku, jehož budova z roku 1872 prošla v roce 2023 kompletní rekonstrukcí.

Vyhlášené termální lázně Terme Dobrna leží jen 200 m od hotelu. Relaxaci v bazénech s léčivou vodou je ideální skloubit s procházkami ve více než 200 let starém lázeňském parku. Během procházky parkem narazíte na 6 energetických bodů, které mají příznivé účinky na fyzické i psychické neduhy. Ve středu parku leží pavilon, kde je možné ochutnat místní termální vodu.

Okolí Dobrny je tvořeno především kopcovitou krajinou, která je ideální pro výlety pěšky i na kole. Nedaleko hotelu je možné se napojit na 2,8 km dlouhou naučnou stezkou s informačními tabulemi věnované zdejší přírodě. Značené turistické trasy vedou například k vodopádu Drenovec (10 km), k hradu Celje (18 km) nebo k mlýnu Vovk (3,5 km). Za krásnými výhledy si udělejte výlet na rozhlednu Stolpnik (15 km). Pokud jste vyznavači náročnějších túr, zdolejte hory Paški Kozjak (7,5 km) nebo Špik (8,8 km), pod jehož vrcholem leží pěkný farní kostel sv. Jošta.

Skvělým výletním cílem je také město Velenje (10 km) se stejnojmenným středověkým hradem či expozicí Slovinského muzea těžby uhlí. Pokud zatoužíte po trošce odpočinku nebo sportovního vyžití, přijdete si na své na krásné přírodní pláži malebného jezera Velenje.

Kde budete spát?

Ubytujete se ve stylovém dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí nebo oddělenými postelemi. K dispozici budete mít vlastní prostornou koupelnou se sprchou, toaletou a fénem. Chybět nebude ani šatní skříň, psací stůl, chytrá 50palcová LED televize, trezor na vaše cennosti nebo koutek s příslušenstvím pro přípravu kávy nebo čaje. V létě oceníte klimatizaci, v zimě zase podlahové vytápění v koupelně a na chodbě. Využívat můžete i bezplatné připojení k internetu.

K dispozici je také dvoulůžkový pokoj se sofa, které poslouží jako přistýlka pro jednu osobu.

Na výběr jsou také prostorné rodinné pokoje, kde se můžete ubytovat až se dvěma dětmi do 15 let. Vybavení pokojů je totožné, ale najdete v nich hned dvě manželská lůžka.

Na čem si pochutnáte?

Součástí ubytování je výtečná polopenze. Každé ráno si pochutnáte na bohaté snídani servírované formou studeného i teplého bufetu. Těšit se můžete na čerstvé pečivo, ovoce, vajíčka i váš oblíbený horký nápoj. Snídaně se servíruje v elegantní kavárně Vita, kam můžete zavítat i ve zbytku dne a vyzkoušet domácí zákusky a koláče. Pomyslnou třešničkou na dortu je nádherný výhled na přírodu v okolí hotelu, který dotváří celkovou atmosféru poklidného podniku.

Oběd a večeři si můžete dopřát v restauraci Kamin, kde servírují kulinářské speciality všeho druhu. Objednejte si tu skvěle připravené steaky, ryby, těstoviny i čerstvé saláty. Gastronomický zážitek doplňte sklenkou znamenitého vína vlastního výběru.

Kde budete relaxovat?

Těšit se můžete na špičkový relax. Přímo v Hotelu Švicarija **** najdete saunový svět s tureckou a finskou saunou, odpočívárnou, venkovní termální sprchou a Kneippovu lázeň. Jen pět minut chůze od vašeho ubytování se nachází také Hotel Vita **** s termálními bazény a wellness zónou Arbora SPA, která vám nabídne finské sauny, turecké sauny, odpočinkovou místnost, relaxační terasu či ledovou jeskyni.

Něco navíc

Aktivní hosté mohou využívat moderní fitness centrum v budově hotelu.

Hotel Švicarija ****

Hotel Švicarija ****

Dobrna 54 , Dobrna
Slovinsko

Provozuje společnost:
Terme Dobrna d.d. IČ: 5053587


+38 637 808 110

info@terme-dobrna.si

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 25 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Dětské hřiště
Fitness
Konferenční místnost
Minibar
Fén
Wellness
Vnitřní bazén
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0 m
Vzdálenost od lázní
0,2 km
Zastávka
0,3 km

Tipy na výlet

Obec Dobrna

Obec DobrnaTip na výlet

Malebná slovinská vesnička Dobrna se rozprostírá na severovýchodě země asi hodinku od Mariboru. Proslavily ji jedny z nejstarších lázní ve Slovinsku, které se pyšní 600letou tradicí. Termály v Dobrně mají blahodárné účinky především na nervovou soustavu, pomohou vám však i s problémy se srdcem nebo dýchacími orgány. Kombinace ozdravné vody z místního termálního pramene a nádherné svěží přírody v okolí, činí z Dobrny to pravé místo, kam vyrazit za odpočinkem.

Ve vesničce Dobrna, stejně jako v jejím okolí, se propojíte s přírodou a budete se moci věnovat procházkám, cyklistice nebo turistice v horách. Čerstvý vzduch a přírodní bohatství vás přiměje zapomenout na všechny vaše starosti. Zajímavá místa k procházce nabízí i samotné centrum Dobrny. Ústředním prvkem je pařížský kostel Nanebevzetí Panny Marie z 16. století. V nádherném lesním prostředí opodál zase narazíte na více než 450 let starý Vovkův mlýn. A když náhodou nebude přát počasí, můžete navštívit Dům kulturního dědictví.

Více informací
Hrad Celje
Hrad Celje
Lázeňské město Laško
Lázeňské město Laško
Zřícenina hradu Stari Grad nad Kamnikem
Zřícenina hradu Stari Grad nad Kamnikem