Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným vstupem do bazénu v Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness

Vydejte se spolu s Elen, členkou našeho Travelking týmu, do Mariánských Lázní. Konkrétně do Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s neomezeným vstupem do bazénu v Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jely?

Do Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness jsme vyrazily z Děčína. Jízda vlakem do Mariánských Lázní trvá necelých 5 hodin a je pouze s jedním přestupem v Praze, cestovalo se nám tak velmi příjemně. Jízdenka mě jako studenta stála cca 300 Kč. Hotel se nachází asi hodinu chůze od nádraží, ale absolvovat tuto cestu pěšky nikomu nedoporučuji. 😅 My jsme se svezly trolejbusem na Mírové náměstí, jízdenka nás vyšla každou na 18 Kč. Ze zastávky na hotel je to pak asi 20 minut do mírného kopečku. Můžete si vybrat, zda půjdete podél silnice, anebo to vezmete parkem a rovnou navštívíte Lesní pramen. Takže celá cesta až na hotel nám nakonec zabrala asi 5,5 hodiny, ale rozhodně to stálo za to! 😀

Kde jsme se ubytovaly?

Hotel se nachází v naprosto nádherné, a hlavně poklidné, odpočinkové lokalitě. Z hotelu se můžete vydat na spoustu turistických, ale i cyklistických výletů. V okolí mě zaujal právě ten neuvěřitelný klid.

Pokoj, ve kterém jsme se ubytovaly, byl nádherně zařízen. Součástí našeho pokoje byl dokonce i balkon s výhledem na les. 😍 Kromě postele se v místnosti nacházely noční stolky, dvě křesla, malá lednička a trezor. Příjemně mě překvapil toaletní stolek se židlí a zrcadlem – takové "make-up místečko". Potěšila také vana, která se nacházela v koupelně místo běžnějšího sprchového koutu. Dámy se nemusí obávat, jelikož v koupelně nechyběl ani fén na vlasy.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí našeho pobytu byla strava formou polopenze. Ze snídaňového bufetu si vybral opravdu každý! Nechyběla šunka, sýry, salám ani čerstvá zelenina (rajčata a okurky) a ovoce (včetně melounu 😍), velký výběr pečiva z tmavé i světlé mouky či populární varianty, jako jsou vajíčka ani párečky. Každé ráno na nás čekala nějaká sladká tečka – většinou stejný zákusek, co byl večer u večeře. Oceňuji i možnost dát si překapávanou kávu místo klasické kávy z automatu. V nabídce nápojů byl pomerančový a jablečný džus nebo voda s citronem.

K večeři jsme měly vždy tříchodové menu. V pátek, v den našeho příjezdu, jsme dostaly na výběr ze dvou teplých jídel a dvou studených salátů. Já jsem si nakonec dala pstruha s bramborem a sestra si dala svíčkovou. Jako první chod nám přinesli polévku – naprosto bezchybný cuketový krém. Jako moučník jsme ten večer měly višňový dortík s pudinkem, který byl dokonale jemný a perfektní tečkou krásného večera.

Hlavní jídlo k naší druhé večeři jsme si musely vybrat již v pátek večer, což nás lehce zaskočilo, ale rozhodně to náš pobyt nijak nezhoršilo. Druhý večer jsme jako první chod místo polévky měly zelný salát, která svou chutí překvapil a ohromil. K hlavnímu chodu jsme si večer před tím vybraly noky se špenátem a kuřecí masem. Už nás ani nepřekvapilo, jak lahodné to jídlo bylo! A večeři jsme tentokrát zakončily cheesecakem, který byl nadýchaný a tak akorát sladký.

Jak jsme se najedly v okolí?

Jelikož jsme čas trávily hlavně procházkami po okolí, na oběd jsme si vždy zašly mimo hotel. Měly jsme tak příležitost vyzkoušet:

  • Café Oris – příjemná obsluha, dobrá káva a naprosto luxusní palačinky (slané i sladké) a vafle.
  • Tabarin – obsluha sice trochu pomalejší, ale velmi milá. Daly jsme si moc dobré víno a těstoviny. Hodně se mi líbí koncept restaurace, kdy si vyberete druh těstovin a omáčku k nim potom volíte zvlášť. Nebo si můžete dát pizzu, tu mají také moc dobrou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Na pokoji na nás čekal jak župan, tak pantoflíčky. Hojně jsme využívaly bazén, který sice není největší, ale na zrelaxování bohatě stačí. 😊 V ceně pobytu jsme následně měly ještě parafínový zábal na ruce, ten jsem zkoušela poprvé. Bylo to opravdu příjemné a nádherný zážitek, jelikož vás posadí do křesílek s nohama nahoru a užíváte si výhled do tichého lesa.

Hotel nabízí i sauny, masáže a mnoho dalších ozdravných procedur. Vše je potřeba si dopředu zarezervovat, ale stačí si říct na recepci, tam vám moc milá a energická paní se vším poradí a vše popřípadě vysvětlí.

Kam se vydat na výlet?

  • Zpívající fontána – tu zkrátka musíte vidět! A já rozhodně doporučuji jít si ji poslechnout večer, až se setmí.
  • Kladská – rybník, lovecký zámeček a naučná stezka cca 9 km od Mariánských Lázní. Pokud budete autem nebo na kole, tak doporučuji.
  • Metternichova cesta – za přírodními vývěry pramenů do lesa knížete Klemense W. Metternicha. Okruh má 4,5 km, takže se jedná o velice příjemnou procházku.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness

“Pobyt jsme si moc užily. Při check-inu nás přivítala energická paní recepční, která nám vše ukázala a zodpověděla veškeré naše dotazy. Pokoj byl prostorný s krásným výhledem z balkónu. Musím pochválit tamního kuchaře, jelikož jídlo bylo opravdu delikátní! Užily jsme si také relaxaci v bazénu a zdravotní proceduru. Rozhodně doporučujeme zavítat na překrásnou lázeňskou kolonády a poslechnout si Zpívající fontánu.”


👍 Pobyt v Hotelu St. Moritz **** Spa & Wellness byl osobně ověřen Elen, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 2. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet