Osobně ověřeno: Recenze pobytu s luxusním wellness v Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior

Vydejte se spolu se Zoltanem, členem našeho Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s luxusním wellness v Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do města Bük, kde se Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior nachází, jsme s rodinou vyrazili autem z maďarského Miskolce, jízda nám zabrala přibližně 4 hodiny. Koupil jsem 10denní dálniční známku za 5 500 Ft, a cesta tak proběhla hladce a bez komplikací.

Jak to bylo s parkováním?

Při příjezdu jsme zastavili přímo před hotelem, kde příjemný portýr naložil naše zavazadla na vozík a pomohl nám s přepravou kufrů na pokoj. Hotel má obrovské parkoviště, kde jsem poslezé zaparkoval auto. Předchozí rezervace není potřeba a parkování bylo zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior stojí vedle obrovského golfového hřiště, je daleko od všech ostatních budov a velmi snadno k nalezení. Město Bükfürdő je ale vzdálené jen 3 minuty autem, na dosah tak máte i spoustu dalších zajímavých aktivit.

Naše ubytování mohu jednoduše popsat jako nejlepší hotelový pokoj, v jakém jsem kdy byl. Oceňuji především prostorné, vzdušné místnosti a balkon. Na velké posteli jsme se vyspali opravdu královsky, zejména díky pevné matraci, která je zdravá pro záda. Také koupelna byla dostatečně velká a dokonale čistá, vybavená sprchou s velmi dobrým tlakem vody, šamponem a sprchovým gelem. V každé z ložnic byla sada čajů a kávy s rychlovarnou konvicí.

Potěšila televize s kanály v různých jazycích, včetně maďarštiny, češtiny, angličtiny, němčiny a dalších. WiFi připojení bylo dostatečně stabilní i přesto, že byl hotel plně obsazen. Na recepci jsme požádali o schůdky pro dceru a dostali jsme je během 10 minut, servis v hotelu byl zkrátka vynikající.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V balíčku jsme měli polopenzi se snídaněmi i večeřemi formou bufetu. Snídaně se podávají od 7:00 do 10:30. Měli jsme tedy dost času najíst se, protože některá rána nám trvá docela dlouho než se celá rodina vychystá. Snídani si můžete vychutnat na venkovní terase s výhledem na golfové hřiště. Bufet byl neustále doplňován a výběr byl velmi pestrý, i když jsme se náhodou dostali do restaurace o něco později. Hotel je vstřícný k hostům se speciálními požadavky, jako jsou potravinové alergie nebo bezlepková a bezlaktózová dieta. Po celou dobu bylo k dispozici čerstvé pečivo, včetně voňavých croissantů, Nutella a jiné pomazánky, zelenina a ovoce, saláty, másla i jiné mléčné produkty, zelenina, velký výběr šunek, sýrů a cereálií pro ty, kteří preferují studené snídaně, či různé druhy vařených nebo smažených vajec, slanina, grilovaná zelenina, párky a klobásky pro milovníky horkých snídaní. Na pití jsme si dali čerstvý ovocný džus a kávu z automatu.

Na večeři je restaurace otevřena od 18:00 do 21:30 hodin. Restaurace je velmi prostorná a vzdušná, takže se nebudete nikde tísnit nebo tlačit s dalšími hosty. Jídla byla neustále doplňována. Na výběr jsme měli 2 druhy teplých polévek a 1 studenou polévku, 5-6 druhů masa s mnoha různými přílohami, ale také dietní a/nebo vegetariánské varianty. Musím říct, že večeře byla velmi chutná. Nápoje nebyly zahrnuty, ale krátce poté, co jsme se posadili, přišel číšník a mohli jsme si objednat něco k pití. Vše, co si v hotelu koupíte, můžete přidat na účet svého pokoje, není nutné platit hned.

Vyzkoušeli jsme také občerstvení ve venkovním baru u bazénu. Zvolili jsme caesar salát, kuřecí dönner a kuře s hranolky, jídlo bylo chutné a připravné z čerstvých surovin.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Na oběd jsme zašli do Peter Büfé ve městě. Dali jsme si burger Classic (2 100 Ft), Hot dog (1 800 Ft) a citronovou limonádu (800 Ft). Jídlo zde bylo velmi dobré.

  • V cukrárně Villa Rosato jsme si pochutnali na výtečných zákuscích a limonádě. Vyzkoušeli jsme také „chytrý automat na pizzu“, který vám připraví čerstvou pizzu do 3 minut. Chutnala překvapivě dobře a stála 2 790 Ft, dalo se platit kartou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Do wellness centra vás zaveze výtah přímo z patra, ve kterém máte pokoj. Najdete zde 1 venkovní a 6 vnitřních bazénů – 2 termální bazény, dětský bazén se skluzavkami, 20m plavecký bazén a zážitkový bazén s vodními prvky jako je hydromasážní lavice, šíjová sprcha, vířivka, vodní chrliče atd. Všechny bazény jsou dostatečně velké, takže nikdy nebyly přeplněné.

Lázně nás zkrátka ohromily. Jde o pravděpodobně nejlepší hotelové wellness centrum, které jsem v Maďarsku navštívil. Jsem velmi vybíravý na teplotu vody, většinou nemám rád studenou vodu, a tady nebyl problém. Všechny bazény měly 32 °C nebo více stupňů. Pouze plavecký bazén byl studenější než ostatní, ale tak je to správně a užil jsem si i 20 minut plavání.

Absolutním favoritem pro nás byl 10 metrů vysoký tobogán. Nepředpokládal jsem, že jej během našeho pobytu vyzkouším, vzhledem k tomu, že je asi 75 metrů dlouhý, ale nakonec to byla jedna z našich oblíbených vodních aktivit. Dokonce i moje sedmiletá dcera si jej zamilovala! Můžete klouzat rychle nebo pomalu v závislosti na poloze těla. Po dopadnutí do bazénu můžete na obrazovce vidět, jak vysokou jste jeli rychlostí a jak dlouho vám jízda trvala. Navzdory tomu, jak je tato skluzavka obrovská, je její použití velmi bezpečné a budete překvapeni, jak krásná jsou led světla uvnitř skluzavky. Tobogán je otevřen každý den do 18:00 hodin. Mimochodem, můj osobní rekord je 11,01 sekundy. A těším se, až uslyším, jaký nejlepší čas měli ostatní. :)

Cestování s dětmi

Zbrusu nové prostředí hotelu je opravdovým rájem pro děti. Zarezervoval jsem propojené dvoulůžkové pokoje, aby měl každý své soukromí a klid ve dne i v noci. S čím jsem se v hotelu setkal vůbec poprvé, jsou malé (dětské) polštáře na všech postelích a župany pro děti. Z těchto detailů jsme byli nadšení já i má dcera, děti se tu zkrátka cítí jako vážení hosté.

V hotelu je hned několik míst ke hraní, kam se lze dostat výtahem nebo po schodech. Všechny části hotelu jsou navíc bez problému přístupné s dětským kočárkem. Je zde herna Play&Fun pro děti ve věku od 1 do 6 let s hračkami, měkkými stavebními bloky a bazény naplněnými plastovými kuličkami. K dispozici je také velký domeček na hraní, kde si větší děti mohou lézt, klouzat se a stavět. Obvykle jsme zde trávili čas po snídani. Během dne je pro děti nachystaný také kreativní a zábavný program s animátory, který se odehrává ve wellness centru, venku i uvnitř. Děti se mohou zúčastnit soutěže v kreslení, hledání pokladu, rukodělných dílniček a různých her v bazénu.

Večery jsme obvykle trávili v zábavním centru s názvem Chill&Fun, kde jsme si užili spoustu zábavy. Hráli jsme třeba stolní fotbal, šipky a kulečník – ty jsou zdarma. Naší oblíbenou hrou byl ale multisportovní simulátor, kde jste mohli hrát různé hry a lovit zombíky. Byl to skvělý zážitek – při hře kopete nebo házíte míč na širokoúhlou obrazovku, která dokáže rozpoznat, zda jste zasáhli svůj cíl. Tento simulátor si lze pronajmout pro soukromé použití za 7 500 Ft/hodinu nebo 4 500 Ft/půlhodinu na recepci a bývá otevřený do 22:00 hodin.

Restaurace byla také dokonale připravená na děti a nabídka jídel zahrnovala spoustu variant, ze kterých si vybrali i malí strávníci. Ráno nechyběly palačinky, které jsou u dětí velmi populární (dokonce se na ně někdy stála i fronta) a za dceru můžu říct, že ve snídaňovém bufetu si vždy vybrala přesně podle chuti – vařená vajíčka, pečivo, salátové okurky, sýr, kaši, cereálie (se skořicovou příchutí) či klobásky. Během večeře jsou pro děti k dispozici vysoké židličky, stejně jako dětský jídelní koutek s hranolkami, smaženým sýrem, kuřecími nugetkami, špagetami, těstovinami se sýrem apod. Na pití si dcera nejvíce oblíbila dětské "šampaňské". Po večeři jsme si poslechli hudbu v baru v přízemí a také jsme si párkrát zatancovali. Pro děti byla připravená večerní minidiskotéka od 19:00 do 19:30.

Další služby

Při příjezdu jsme byli přivítání welcome drinkem – stačilo ukázat kartu od našeho pokoje v Lobby baru a mohli jsme si vybrat mezi sektem a nealkoholickým džusem.

Během pobytu jsme otestovali také fitness centrum a trochu jsme si zacvičili. Je dostatečně velké a dobře vybavené, abyste i na dovolené mohli dodržet svůj fitness režim. Využít můžete činky a závaží, bench press, posilovací a kardio stroje. Navíc si můžete načepovat vodu zdarma.

Kam se vydat na výlet?

  • Fun City – nově otevřené centrum aktivit. Vyzkoušeli jsme atrakci Crazy Rush (rotující robotická ramena), abychom napumpovali naši hladinu adrenalinu, a navštívili jsme několik krátkých příběhů s technologií virtuální reality.

  • Magic World – celý malý svět s miniaturizovanými kopiemi každodenního života. Uvidíte vlaky jedoucí na železnici a jiná vozidla či slavná maďarská turistická místa na gigantické terénní desce. Je to dobrý zážitek, ale trochu dražší.

  • Kristalytorony – jedinečný dobrodružný park, kde moje dcera otestovala své dovednosti při ponoru s různými překážkami. Výzva pro děti stojí 1 800 Ft a mohou ji absolvovat, kolikrát chtějí. Bezpečnost je zaručena! Park jednoznačně doporučuji, je to skvělá zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé!

  • Arboretum v Seleste – nádherné místo. Park je dobře udržovaný a názvy rostlin byly pěkně označeny. Užili jsme si krásnou procházku, ze které si odnášíme i jedinečný zážitek – zblízka jsme viděli živého jelena. Návštěva arboreta je zdarma a najdete jej jen 20 minut jízdy od hotelu.

  • Termální lázně Bükfürdő jsme navštívili úplně poprvé. Je zde spousta volných prostranství se zelenou trávou k odpočinku. V lázních je také mnoho bazénů, ale upřímně řečeno se nám wellness centrum v hotelu líbilo mnohem více než termální lázně. Voda na nás byla trochu chladná a skluzavky mírně opotřebované. Na některých jsme se ještě párkrát projeli, ale s wellness v hotelu se to nedá srovnat. Vstupné bylo 20 000 Ft pro 2 dospělé, 1 seniora a 1 dítě (7 let).


Závěrečné hodnocení pobytu v Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior

“Greenfield Hotel Golf & Spa ****superior doporučuji každému, kdo chce za své peníze dostat to nejlepší, a těm, kteří chtějí zažít dokonalou dovolenou. Hotel je ideální pro rodiny s dětmi i pro páry. Pokud vyrazíte s rodinou, o program vašich dětí bude dokonale postaráno. Páry si zase užijí relaxační a také velmi romantickou atmosféru wellness centra – na podzim jsou od pozdního odpoledne v bazénech krásná světla, když je venku tma. Rozhodně musíte vyzkoušet tobogán, nemějte obavy, bude to nezapomenutelné! K návštěvě v okolí doporučuji dobrodružný park Kristálytorony a arboretum v Seleste, určitě nebudete litovat. A dceři jsem musel slíbit, že se sem příští léto vrátíme. :)”


👍 Pobyt v Greenfield Hotelu Golf & Spa ****superior byl osobně ověřen Zoltanem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 4. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet