Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Atlantida Boutique Hotelu ***** s neomezeným wellness

Vydejte se spolu s Tamasem, členem našeho Travelking týmu, do Slovinska. Konkrétně do Atlantida Boutique Hotelu *****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu v Atlantida Boutique Hotelu ***** s neomezeným wellness

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Atlantida Boutique Hotelu ***** jsme s rodinou vyrazili z Körmendu, maďarského města nedaleko hranic. Jeli jsme autem a cesta nám zabrala zhruba 2,5 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Zaparkovali jsme v hotelové garáži, ta byla velmi dobře přístupná, při příjezdu vám personál otevře vrata. Parkování bylo potřeba zarezervovat dopředu a platí se 10 €/noc. Z garáží se potom výtahem dostanete do lobby s recepcí a k pokojům.

Kde jsme se ubytovali?

Atlantida Boutique Hotel ***** není přímo v centru města, na kruhovém objezdu bylo třeba sjet ve směru od centra a pokračovat k okrajové části Rogašky Slatiny. Jelikož je ale městečko poměrně malé, pěšky se odsud do centra dostanete během pár minut. S hledáním hotelu jsme neměli žádný problém, navigace Waze ví přesně, kde se nachází. Budova hotelu je na úpatí vysokého kopce, v malém údolíčku, hned naproti historického muzea Anin dvor.

Přivítal nás opravdu luxusní pokoj s moderní koupelnou. V pokoji bylo perfektně uklizeno, nábytek je nový a postel velká a pohodlná. Vše (závěsy, světla, klimatizace) se ovládá pomocí elektronických tlačítek, v pokoji jsme našli hned 2 ovladače. V koupelně byla jak vana, tak sprchový kout, takže si každý může vybrat, co mu vyhovuje. Kromě WC v koupelně jsme měli k dispozici ještě samostatnou toaletu. Na pokoj nám nachystali také balíček s župany a ručníky do wellness. Skvěle jsme si užili obří balkon, odkud jsme viděli na kopec po levé straně a budovy v centru po pravé straně. Výhled je odsud opravdu krásný, ráno a večer vidíte všude kolem zeleň a vrchol kopce, který se dotýká mraků.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Stravovali jsme se formou polopenze. Snídaně se podávala formou bufetu s širokým výběrem všech možných dobrot: uzeniny, ryby, saláty, teplá a studená jídla, ovoce, jogurty a domácí produkty (například chléb). V bufetu zkrátka nic nechybělo!

Také večer na nás čekal bohatý bufet, tentokrát s polévkami, předkrmy, ovocem a dezerty. Hlavní chod jsme si vybírali z menu s 5 variantami, které zahrnovalo jídla s masem a rybami či vegetariánské pokrmy, kuchyně ale byla otevřená i různým speciálním požadavkům. Ochutnali jsme například výtečné jehněčí maso nebo šťavnatý steak.

Jak jsme se najedli v okolí?

Poobědvali jsme v centru města, v restauraci Sonce, zaměřené na tradiční slovinská jídla, ale i třeba pizzu. Já jsem si objednal místní specialitu – pizzu Sonce. Ceny jsou zde rozumné a restaurace je dobře přístupná i s dětmi. Na posezení u kávy či drinku doporučuji navštívit Central Cafe ve středu města. Najdete jej hned na hlavním náměstí a potěší prostornou venkovní terasou.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum hodnotíme jako 10/10, bazén je skvěle udržovaný a tak akorát velký na plavání. Z wellness centra se vám naskytne působivý výhled na okolní zelené kopce, který ve vás okamžitě navodí pocit pohody. K wellness patří i venkovní terasa, od rána do večera osvícená sluncem. Vyzkoušel jsem vířivku a saunový svět Sauna Oasis, kde byly 2 finské sauny – jedna opravdu horká a druhá pro ty, kteří mají radši nižší teploty, a turecká parní lázeň. Nechyběla vnitřní a venkovní odpočinková zóna a dopřát si můžete i občerstvení – ovoce, vodu a čaj.

Cestování s dětmi

Na pobyt jsme jeli s malým dítětem. Hotel nabízí perfektní postýlku pro malé děti, nakonec jsme se ale rozhodli využít vlastní, protože si v ní syn stejně většinou jen hraje a spí večer s námi v posteli. Zatím nejí normální jídlo, jen dětské příkrmy, aspoň ale ochutnal žlutý meloun ze snídaňového bufetu. Oceňuji, že jsme mohli syna vzít s sebou do wellness centra, kde si s námi zaplaval ve velkém bazénu. Nejsou zde žádné speciální bazény ani jiné atrakce pro děti, pouze pro dospělé, wellness je ale dětem přístupné. Hotel obecně není přímo určený pro malé děti, v prostorném pokoji je ale dostatek místa i na pobyt pro rodiny.

Kam se vydat na výlet?

Bylo mi doporučeno navštívit Muzeum Anin dvor, ale s dítětem jsme si raději udělali procházku po centru Rogašky Slatiny. Je to malé, ale živé městečko se spoustou obchůdků a pěkných restaurací s rozumnými cenami. Celkově sem lidé jezdí hlavně proto, aby si užili léčivé účinky slavné minerální vody Donat, která ve městě pramení. Doporučuji projít se na náměstí a po hlavní třídě, kde si užijete skvělé nákupy v malých buticích s oblečením a stáncích se suvenýry.

Vyrazit můžete i do nedalekého Cejle nebo Mariboru. Cejle se slavným středověkým hradem je vzdálené jen 34 km (cca 44 minut autem) a jde o ideální místo, kde strávit alespoň 2 hodiny obdivováním středověké historie. Také Maribor, coby druhé největší město Slovinska, nabízí spoustu zajímavých atrakcí k vidění. Jízda do Mariboru zabere cca 50 minut a uvidíte zde například světově nejstarší vinný keř, který roste v srdci historické části města a ovíjí se okolo Domu Staré révy. Stáří tohoto keře révy "Žametovka" nebo "Modra Kavčina" bylo potvrzeno na více než 400 let, přitom stále plodí hrozny. Vysloužil si tak zápis do Guinessovy knihy rekordů coby nejstarší plodící keř ušlechtilé révy na světě. Stará réva je symbolem bohaté vinařské kultury Mariboru, Styrie i celého Slovinska.


Závěrečné hodnocení pobytu v Atlantida Boutique Hotelu *****

“Rogaška Slatina nás okouzlila božským klidem a malebným okolím a určitě bych se sem s rodinou rád vrátil. Když ráno vyjdete na balkon, rozhlédnete se do okolní přírody a nadechnete se čerstvého vzduchu, hned se cítíte odpočatí. V hotelu Atlantida jsem si nejvíce užil Sauna Oasis s úžasnými saunami a parní lázní. Moderní, minimalistický styl budovy překvapivě skvěle zapadá do místního prostředí. Ostatní hotely v Rogašce Slatině se drží historického stylu, tento je ale zcela nový a veškeré jeho moderní zařízení, interiéry, skvělé možnosti parkování i další služby jsou opravdu minimálně na 5* úrovni. Přátelský personál je skvěle vyškolený a s čímkoliv vám ochotně pomůže. Jídla jsou pestrá a chutná. K hotelu zkrátka nenacházím žádnou výtku. Pobyt zde bych doporučil hlavně párům, hotel je sice připravený i na děti, jeho služby si ale dokonale užijete hlavně ve dvou.”


👍 Pobyt v Atlantida Boutique Hotelu ***** byl osobně ověřen Tamasem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet