Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Tiszaújváros v Tisia Hotelu & Spa ****superior

Vydejte se spolu se Zoltanem, členem našeho Travelking týmu, do maďarského městečka Tiszaújváros. Konkrétně do Tisia Hotelu & Spa ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Tiszaújváros v Tisia Hotelu & Spa ****superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na lázeňský odpočinkový pobyt jsem se vydal s dcerou koncem dubna, a to do maďarského městečka Tiszaújváros (Nové Město nad Tisou). Právě tam se totiž nachází Tisia Hotel & Spa ****superior, který byl cílem naší cesty. Vyráželi jsme autem z Miskolce (Miškovce) a celkem nám cesta, dlouhá asi 35 km, zabrala 40 minut jízdy.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel má vlastní venkovní parkoviště se závorou, které je hlídané. Máte také možnost zaparkovat pod střechou, tedy pokud se vám poštěstí a najdete volné místo. :-) Parkování je zahrnuto v ceně balíčku, takže za něj nic neplatíte. Není ani nutné rezervovat jej předem.

Kde jsme se ubytovali?

Tisia Hotel & Spa ****superior najdete v maďarském městečku Tiszaújváros (Nové Město nad Tisou). Leží nedaleko známějšího města Miskolc (Miškovec) s unikátními jeskynními lázněmi a bobovou dráhou. Hned vedle je termální koupaliště a lázně, se kterými je hotel přímo propojen. Právě termální voda a možnost koupání sem láká nejvíce turistů. V okolí jsou i další atrakce, jako M3 Outlet Polgár pro milovníky nakupování, CHKO Kesznyéten pro nadšené turisty nebo zámeček Andrássy pro fanoušky historie.

Design a styl hotelu je ohromující. Prostorné interiéry jsou vkusně zařízeny moderním nábytkem v naprostém souladu s pěkným osvětlením. Tuto harmonii dokonale odráží také pokoje. Ty jsou vybaveny ve stejném duchu. Například v koupelně najdete fialová světla, která vás spolu se zrcadlovým osvětlením uchvátí (tedy pokud máte rádi design tak jako já). Postele jsou dostatečně pohodlné, takže se vám z nich ráno nebude chtít vylézt. :-) Ale nakonec se odhodláte, protože na vás čeká skvělá snídaně.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Nejprve se musím zmínit o skvělé atmosféře a moderním designu restaurace, kde byla radost snídat i večeřet. Náš balíček zahrnoval polopenzi, která byla podávaná formou studených a teplých bufetových stolů. Jídlo bylo připraveno perfektně a z čerstvých surovin. Výběr byl opravdu bohatý, ať už jste masožravec, vegetarián, anebo držíte nějakou speciální dietu. U snídaní nechybí křupavé pečivo, ovoce, zelenina... Večer zase dezerty. Pro uspokojení potřeb těch nejmenších je k dispozici také speciální dětské menu, se kterým byla má dcera spokojená.

Jak jsme se najedli v okolí?

Oběd je možné dát si přímo v hotelu, a to i když jste přes den v lázních, protože vstup mezi hotelem a lázněmi je bez omezení (a navíc jen přejdete krytou chodbou). My se však rozhodli vyzkoušet restauraci přímo v lázních. Na výběr je tu spousta různých jídel - polévky, klasická hlavní jídla, pizza, dezerty a samozřejmě i alkoholické a nealkoholické nápoje.

Jaké bylo wellness centrum / termální lázně v hotelu?

Hotel leží přímo vedle termálních lázní, se kterými je také propojen uzavřenou chodbou. To znamená, že si v pokoji můžete obléct plavky a župan, a poté rovnou chodbou přejít do lázní bez nutnosti převlékat se anebo s sebou nosit věci. Župan (i ručníky do lázní) vám na požádání zapůjčí na recepci hotelu. V budově lázní se nachází dětský bazén, který ocení děti i dospělí. Je totiž umístěn odděleně, takže děti neobtěžují dospělé koupající, kteří chtějí odpočívat. Dále krytý lázeňský areál nabízí relaxační bazén, vířivky, finskou saunu, bio saunu a infračervenou saunu. Sauny jsou však za poplatek (1 500 HUF, cca 100 Kč). Ve venkovní části je pak další dětský bazén a pro dospělé zážitkový, plavecký a lázeňský bazén. Nechybí ani vlnobití, skluzavky a zážitkové prvky. Kromě vodních atrakcí je tu i dětské hřiště.

Přímo v hotelové části najdete novou posilovnu, kterou můžete využít ke kardio i silovému cvičení. Je vybavena skvělými moderními stroji a činkami. Po protáhnutí svalů jsem se hned cítil mnohem lépe.

Jaký byl servis pro děti?

Hotel je dokonale vybaven nejen pro dospělé, ale také pro děti. Na požádání vám v hotelu rádi zapůjčí dětskou postýlku či sedátko na WC, v restauraci zase vysoké židličky. Navíc si pro malé hosty připravili i speciální menu, ze kterého se mé dceři nejvíce líbily palačinky s různými omáčkami a mléčné koktejly. Součástí hotelu je také dětská herna, kterou jsme během našeho pobytu několikrát navštívili. I tady jsem si všiml, že se hotel zaměřuje na detaily a je tu plno pěkných prvků pro děti. Vyzkoušeli jsme snad všechno, co šlo a skvěle jsme si to užili i na herních automatech. Jak už jsem zmínil, tak v lázních pro děti nechybí vnitřní i venkovní dětský bazén a dětské hřiště.

Kam se vydat na výlet?

  • Na výlet mohu doporučit zámek Andrássy, který se nachází v Tiszadobu a nabízí pohádkový únik pro celou rodinu. Zadarmo můžete navštívit park, bludiště z živého plotu a je tu také hřiště pro děti.
  • Dalším skvělým místem je městečko Miskolc, kde najdete unikátní jeskynní lázně, bobovou dráhu anebo tu můžete zajít na šlapadla. I tady se nachází pěkný zámek, a to zámek Diósgyőr.
  • Mým posledním tipem na výlet je krásné jezero Lillafüred.

Závěrečné hodnocení pobytu v Tisia Hotelu & Spa ****superior

"Pobyt byl naprosto úžasný! Interiéry celého hotelu, včetně našeho pokoje, byly prostorné a designové. Termální lázně se spoustou bazénů zase ideální pro relaxaci. Polopenze nám velmi chutnala, výběr byl bohatý a pokrmy vždy z čerstvých surovin. Mohu říci, že veškerý personál v hotelu byl velmi profesionální, ochotný a usměvavý. To jsem si ověřil třeba v restauraci, kdy číšník přinesl mé dcerce jídlo na přání, i když v ten den nebylo na menu. Ideální volba pro rodiny, páry i osoby na služební cestě. V tomto prostředí se bude cítit příjemně každý.”


👍 Pobyt v Tisia Hotelu & Spa ****superior byl osobně ověřen Zoltanem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet