Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Celldömölku v JUFA Vulkan Thermen Resortu ****

Vydejte se spolu se Cindy, členkou našeho Travelking týmu, do maďarského městečka Celldömölk. Konkrétně do JUFA Vulkan Thermen Resortu. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v maďarském Celldömölku v JUFA Vulkan Thermen Resortu ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Rozhodli jsme se, že si užijeme 5denní dovolenou, kterou jsme zahájili cestou z Brna do Rakouska. Prvním cílem naší cesty byl Hotel Payerbacherhof ***+, kde jsme byli ubytováni po první dvě noci. Následně jsme se z městečka Payerbach vydali do maďarského Celldömölku do našeho druhého cíle – Jufa Vulkan Thermen Resortu ****. Trasa měla kolem 165 km, takže jsme na místě byli během 2 hodin. V obou zemích jsme jeli po dálnici, a tak jsme si zakoupili rakouskou dálniční známku, která na 10 dnů vyjde na 10 € (cca 250 Kč) i maďarskou dálniční známku, taktéž za cca 250 Kč (3 820 HUF).

Jak to bylo s parkováním?

Hotel je přímo propojený s termálními lázněmi, a jedná se tedy o velmi žádané místo. Z tohoto důvodu je před hotelem/lázněmi opravdu velké parkoviště. Zaparkovat je možné i ze zadní strany hotelu, což se nám zdálo bezpečnější i komfortnější. Parkování není hlídané a rezervace předem není, vzhledem k obrovskému počtu parkovacích míst, nutná.

Kde jsme se ubytovali?

Jufa Vulkan Thermen Resort **** se nachází v menším městečku Celldömölk, které je vzdálené jen 20 km od známějšího Sárváru. Samotně město mě nijak zvlášť nenadchlo. Co mě však v okolí zaujalo, byla hora Ság, ve které se skrývá vyhaslá sopka. Přestože zdolání hory není příliš turisticky náročné, na jejím vrcholu je několik vyhlídkových míst, ze kterých je krásný výhled do okolí. Nedaleko hotelu se nachází i naučné centrum o sopkách Kemenes Volcano Park. Děti i dospělí se zde zábavnou interaktivní formou dozví zajímavosti o sopkách z celého světa. Informace jsou psané v maďarštině, němčině a angličtině.

Hotel jsme našli snadno, nachází se jen kousek od hlavní ulice, která vede celým městečkem. Po příjezdu nás uvítala velmi milá recepční, která nám sdělila všechny důležité informace a předala nám náramky ke vstupu do lázní. Dostali jsme pokoj bez balkonu v prvním patře. To nám však nevadilo, protože bychom jej, vzhledem k nabitému programu, stejně nevyužili. Jinak má ale hotel téměř všechny pokoje s balkonem.

Překvapilo mě, že pokoj vypadal naprosto stejně jako na fotkách. Nebyl nijak zvlášť velký, ale našli jsme tu všechno, co jsme potřebovali. Na posteli na nás čekaly ručníky a župany do lázní. Nechyběla šatní skříň, stůl se židlí, vestavěna přistýlka, věšáky či odkládací prostor na zavazadla a televize. Velmi nás nadchly venkovní elektrické žaluzie a klimatizace. V koupelně byl sprchový kout, umyvadlo se zrcadlem, toaleta a fén na vlasy.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Snídaně i večeře byly formou bufetu. K snídani jsme si mohli dle vlastní chuti dávat míchaná vajíčka, párky, slaninu, šunku, zeleninu a spoustu druhů pečiva. Samozřejmostí byly také džusy, káva, čaj a kakao. Večeře byly také bohaté – na výběr bylo z několika masitých i bezmasých jídel a různých příloh. Nechyběly ani polévky, zelenina, zákusky a jiné menší pochutiny. Celkově nám strava velmi chutnala. Hotelová restaurace byla menší, ale nikdy se nestalo, že bychom se neměli kam posadit.

Jak jsme se najedli v okolí?

Po cestě do hotelu jsme se zastavili v Sárváru, kde jsme si dali oběd v Brick Bistru. Jedná se o velmi pěkný podnik se zahrádkou, kde je na výběr spousta jídel za lidové ceny.

Ochutnali jsme také jídlo v bufetu přímo termálních lázních. V nabídce byl například párek v rohlíku, burger, pizza apod. Mě jako celiaka potěšilo, že měli bezlepkovou pizzu, která mi moc chutnala.

Jaké bylo wellness centrum/termální lázně v hotelu?

Hotel je přímo propojený s termálními lázněmi. Bylo tedy skvělé obléci si na pokoji do župan, nazout si pantofle a za 3 minutky už ležet v jednom z bazénů. Samotný areál lázní byl pro mě ze začátku poněkud chaotický, ale časem jsem se v něm zorientovala. K dispozici je tu několik vnitřních a venkovních bazénů. Teplota vody v nejteplejších bazénech byla až 36 °C.

Na pobytu jsme byli ve všední dny a musím říct, že mě překvapilo, jak málo byly lázně zaplněné. Občas se stalo, že jsme měli celý bazén sami pro sebe. Volná byla také spousta lehátek, takže se vždy dalo někde lehnout a nerušeně relaxovat.

Doufala jsem, že v termínu našeho pobytu už budou otevřené venkovní bazény, ale nebylo tomu tak. Od 15 hodin bylo možné navštívit i saunový svět, kde je několik druhů saun a venku je ochlazovací bazén. Kdo si chce pobyt ještě více zpříjemnit, může si za velmi přijatelné ceny objednat masáž.

Kam se vydat na výlet?

  • Město Sárvár – Krásné lázeňské městečko vzdálené necelou půl hodinku od hotelu.
  • Kemenes Vulkán Park – Naučné centrum o sopkách z celého světa, vhodné pro dospělé i starší děti.
  • Hora Ság – Vyhaslá sopka, v jejímž okolí jsou hezké vyhlídky a moc úchvatná příroda.
  • Hrad Sümeg – Velmi pěkný hrad na kopci od hotelu vzdálený cca půl hodiny autem.
  • Pokud vám to časové možnosti dovolí, tak určitě doporučuji navštívit jezero Balaton. Pouhou hodinu jízdy autem leží malebné město Keszthely s krásným molem a plážemi. My jsme si zaplatili také hodinovou vyhlídkovou plavbu po Balatonu.
  • A když už jsme byli až u Balatonu, nemohli jsme vynechat ani návštěvu města Hévíz a známého termálního jezera.

Závěrečné hodnocení pobytu v JUFA Vulkan Thermen Resortu ****

“Už delší dobu jsem chtěla navštívit termální lázně v Maďarsku, a jsem ráda, že jsem si zvolila právě Jufa Vulkan Thermen Resort ****. Personál hotelu byl velmi milý a hned po příjezdu nám sdělil všechny potřebné informace. Pokoj byl pěkný a moderně zařízený. Nejvíce nás v něm zaujaly venkovní elektrické žaluzie, které v letních měsících ocení určitě všichni. S polopenzí formou bufetu jsme byli spokojení. Na snídaně i večeře byl bohatý výběr slaných i sladkých dobrot. Lázně jsme si také moc užili. Vzhledem k nízkému počtu návštěvníků jsme měli občas bazén sami pro sebe. Stihli jsme i několik výletů po okolí. Nejvíce se nám líbil ten k Balatonu do města Keszthely, které je vzdálené pouhou hodinu jízdy autem. Z pobytu jsme odjížděli nadšení a odpočatí.”


👍 Pobyt v JUFA Vulkan Thermen Resortu **** byl osobně ověřen Cindy, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet