Jak se sbalit na hory

Nádherná panoramata, třpytivý sníh a horký svařák rozehřívající vaše zkřehlé prsty. Dovolená na horách má své kouzlo, a proto se na ni těšíme zpravidla už tři měsíce dopředu. Problémem však bývá balení, které je většinou náročnější, než to letní.
Jak se sbalit na hory

Kontrola základního vybavení

Lyže, hůlky, dostatek vhodných ponožek, obuv, termoprádlo, rukavice, bundy, kalhoty. Nezapomeňte vše zkontrolovat s dostatečným předstihem nejlépe dva až tři týdny dopředu. Není nic horšího než panika v momentě, kdy v předvečer odjezdu zjistíte, že ty loňské kalhoty se působením záhadných mimozemských sil scvrkly. Nebo že jste vlastně vloni na té oslavě silvestra ztratili rukavice a ještě je nedokoupili. Lyže a lyžáky zaneste do servisu. Pro řadu středisek jsou služby jako půjčovna lyží nebo servis standardem, ale vhodná příprava doma znamená více báječných zážitků na svahu. Bez toužebného čekání.

Příprava na krizové situace

Důležitá část, ať už jedete kamkoli. Shromážděte všechny důležité dokumenty a udělejte si zálohy, čím víc, tím lépe. Obvykle platí nepřímá úměra – čím víc jich člověk má, tím méně je potřebuje. Od pasu/občanky, kartičky pojišťovny, kupónu atd. si udělejte kopie, vložte je do nepromokavé složky a poté ideálně do odlišného zavazadla, než je to, ve kterém máte originály. Doporučujeme také vše naskenovat a poslat si na e-mail.

Alpy - Nejoblíbenější pobyty

Přípravky k ošetření

Ačkoli doufáme v hladký průběh vaší dovolené, dobře vybavená lékárnička je přece jen základ. Mějte s sebou všechny potřebné léky, náplasti, obvaz. A dezinfekci. Nikdy nevíte, kdy se bude hodit.

Nezbytná elektronika

Až budete do kufru házet nabíječky, nezapomeňte i na rozdvojku, nebo menší prodlužku. Pro případ, že by na pokoji nebyl dostatek zástrček. Samozřejmě nezapomeňte zkontrolovat funkčnost a ověřte si, zda právě do vaší cílové destinace nepotřebujete adaptér.

Zbytek necháváme na vaší fantazii. Ať už nemůžete vyjet na dovolenou bez dostatečné zásoby kapesníků, nebo svých roztomilých bačkor ve tvaru kočiček. Připomínáme pouze krémy s dostatečným UV faktorem. Na horách se vám opravdu budou hodit.

Lyžování

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet